Mercedes-Benz E All-Terrain - maastokykyä ja mukavuutta farmarina

MAINOS Koeajot 18.05.2022

Ajatko paljon? Arvostatko korkeatasoista mukavuutta? Tilaa? Nelivetoisuutta ja vetokykyä? Koeajossa oleva käytetty Mercedes-Benzin E 220 d A 4MATIC All-Terrain tarjoaa näitä kaikkia ja aika paljon muuta.

Kaupallinen yhteistyö: Veho

Koeajoauto E 220 d A 4MATIC All-Terrain on Mercedes-Benz Certified -takuuvaihtoauto. Certified-ohjelman autoja myy ainoana Suomessa Veho. Takuuohjelma tarkoittaa asiakkaalle, että

  • - Auto on enintään kuusi vuotta vanha, 120 000 km ajettu ja se on huollettu säännöllisesti merkkiliikkeessä

- Auto on perusteellisesti tarkastettu ja sen matkamittarilukema on taattu

- Veho myöntää kaikille Certified-autoille veloituksetta kahden vuoden/40 000 km:n takuun.

Mercedeksen E-sarja on yksi suosituimmista käytetyistä autoista Suomessa. Siihen vaikuttaa tunnettu laatutaso, haluttava brändi sekä suomalaisten arvostamat ominaisuudet, kuten hyvät tilat ja erinomainen ajettavuus.

Korotettu E-sarjan nelivetoinen farmari All-Terrain tarjoaa lisäksi hyvät ominaisuudet vetämiseen ja huonokuntoisille teille.

E-sarjan All-Terrainin suurimmat kilpailijat löytyvät tutuista leireistä. Audin A6 Allroad ja Volvon V90 Cross Country hamuavat samoja asiakkaita kuin tämä Mercedeksen korotettu farmari.

Iso farmari = paljon tilaa

Array

Mercedeksen E-sarjan farmari on yksi halutuimmista perhefarmareista. Syy siihen on selvä. Auto tarjoaa perhekäyttöön paljon tilaa. Tavaratila on jättimäinen, 640 litraa perusasennossa, ja viidelle matkustajalle on ruhtinaalliset oltavat.

Laajentamalla eli kaatamalla takaistuimien selkänojat mukaan mahtuu pienen pakettiauton verran tavaraa. Tila on suurimmillaan 1820 litran kokoinen.

Äärimmäistä mukavuutta

Ajossa Mercedes-Benz E All-Terrain tarjoaa huomattavan mukavaa ja hiljaista kyytiä. Isokokoinen, melkein viiden metrin mittainen farmari on myös yllättävän tarkka ja hauska ajettava.

Mukava ja turvallisuutta lisäävä ominaisuus on, että voimaa on yltäkylläisesti maantieajon ohitustilanteissa ja alaspäin vaihdot hoituvat salamannopeasti.

Ajokokemukseen voi vaikuttaa Dynamic-kytkimellä keskikonsolista. Ajotiloja on yhteensä seitsemän: Eco, Normal, Sport, Sport+, Terrain, Terrain+ ja Individual. Niistä valitsemalla kuski vaikuttaa moottorin reagointiin, taloudellisuuteen, ohjauksen tuntumaan ja Comfort-asennossa äärimmäistä mukavuutta ajamiseen tarjoavan ilmajousituksen käyttäytymiseen.

Maastokykyä mökkimaisemiin

Terrain ja Terrain+ tarjoavat tietenkin parhaimmat ominaisuudet maastoon. Autossa vakiona oleva ilmajousitus tarjoaa vakautta, mukavuutta ja, mikä parasta, korkeuden säätömahdollisuuden eli tarvittaessa paremman maavaran maastoajoon. Toki se on hyvä mainita, että ei E-sarjan All-Terrainilla kannata umpimetsään lähteä.

Kyvykäs ja älykäs neliveto, parempi maavara ja maastoon suunnitellut ajo-ohjelmat auttavat, jos täytyy esimerkiksi peräkärry peruuttaa hieman tavallista haastavampaan maastopaikkaan mökkimaisemissa tai mökki sijaitsee huonokuntoisen tai vaikeakulkuisen tien varrella.

Ohjaamossa nykyaikaa ja perinteitä

Mercedes-Benz on kuuluisa korkeatasoisesta ohjaamon suunnittelusta. E-sarjan All-Terrain tarjoaa samat elementit kuin ei-korotettu E-sarjan farkku, mutta muutamalla auton maastoluonteeseen liittyvällä säätömahdollisuudella höystettynä. 

Lämmityslaitetta ja ilmastointia säädetään perinteisistä kytkimistä. Vaihteenvalitsin löytyy oikeasta viiksestä. Se on paikkana paras mahdollinen, sillä kädet ovat luonnostaan ohjauspyörässä, joten vaihdekeppi on aina käsillä.

Mittaristona toimii digitaalinen ja monipuolisesti mutta selkeästi kuskille informaatiota tarjoava ruutu, jonka sisältö ja näkymä muuttuu, kun kuski vaihtaa ajotilaa.

  • Array
  • Array
 

Kosketusruutu ja -levy

Toinen samankokoinen kosketusruutu keskellä kojelautaa tarjoaa näkymän navigoinnille, musiikille ja auton asetusten muuttamiselle. Kosketuksen lisäksi ruutua voi käyttää alhaalta keskikonsolin kosketuslevystä, joka on turvallisempi vaihtoehto ajon aikaiseen toimintaan.

Auton urheiluistuin on mallia supermukava ja -tukeva. Jos reissulle Hangosta Ivaloon pitäisi valita hyvä istuin, se olisi tämä.

Myös käsille löytyy tukea molemmilta puolilta. Ajoasennosta saa siis muokattua todella hyvän. Kuskin paikalla viihtyy pitkiä matkoja, mikä sopii auton luonteeseen kuin nenä päähän.

Taloudellista suorituskykyä

Mercedeksen 220 d on suosittu dieselmoottori. Ei ihme, sillä voimanlähteen käyttöominaisuudet, vahva vääntö ja railakas teho tarjoavat valmiudet erilaisiin olosuhteisiin.

Moottorin pariksi istutettu yhdeksänportainen automaattivaihteisto vaihtaa sulavasti ja huomaamattomasti. Ajaminen on nautinto läpi vuoden, sillä auton erinomainen neliveto tarjoaa pitoa Suomen vaihtelevissa olosuhteissa.

Moottorin tärkein ominaisuus on kuitenkin taloudellisuus. Se on saatu painettua suorastaan hämmästyttävälle alhaiselle tasolle, kun sen suhteuttaa auton kokoon, nelivetoisuuteen ja suorituskykyyn. WLTP-testissä auton yhdistetty keskikulutus oli vain 5,8 litraa sadalla.

Yhteenveto

Jos ajat paljon ja haet taloudellista, mukavaa ja vetokykyistä nelivetoista autoa, on Mercedes-Benzin E-sarjan All-Terrain ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Sen huippuominaisuudet ovat laatu, ergonomia, äänieristys, ajomukavuus sekä todella isot tilat niin ihmisille kuin matkatavaroille.

Tutustu E-sarjan Certified-takuuautoihin Nettiautossa >>

Katso kaikki Certified-takuuautot Nettiautossa >>

Lue lisää Certified-takuuohjelmasta >>

Katso Vehon Certified-valikoima >>

Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Mercedes-Benz E
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.