Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille - Article - Nettiauto

Mercedes-Benz GLA – Tyylillä mökkiteille

Koeajot 07.12.2020

GLA on siitä varsin kiinnostava katumaasturi, että sen uusin kehitysversio ei enää muistuta katumaastureita muodoiltaan.

Tämä on erikoista, sillä uusi malli on 10 senttiä edeltäjäänsä korkeampi, mikä saattaisi viitata siihen, että maasturimaisuus korostuisi. Mutta Mercedes-Benz on onnistunut tekemään juuri päinvastoin.

Uudet pyöreämmät muodot ovat sulavia ja korkeus hukkuu uuden perän ja keulan muotoiluun.  Fiilis on hyvällä tavalla coupémainen. GLA:n muotokieltä on helppo ylistää, sillä se saa kompaktiluokan auton vaikuttamaan selvästi kokoistaan suuremmalta ja samaan aikaan myös arvokkaammalta.

GL-perheessä on toki paljon sukunäköä ja siksi myös A-sarjalainen muistuttaa paljon suurempia sisaruksiaan. Se on toki vain hyvä asia. Sillä kukapa ei haluaisi autoaan sekoitettavan kymppitonneja kalliimpaan.

Vaikka kyseessä on katumaasturiluokan hinnat alkaen -versio, on GLA silti laadukas kokonaisuus, joka tarjoaa ehdan Mercedes-Benz -kokemuksen hieman huokeammalla. Alustankaan puolesta se ei mene samaan kastiin monen muun katumaasturin kanssa. Luokkaa vaivaa liian usein alustan pintakovuus, joka saa sen pompottamaan polanteisilla teillä. GLA ei tästä kärsi.

Mercedesin Premium-luokan pikkumaasturi haastaa erityisesti muut saksalaiset laatuvalmistajat, kuten BMW X1:n ja X2:n, Audi Q2:n ja Q3:n, sekä Volvo XC40:n. Pienten katumaasturien luokassa on toki raju määrä tarjontaa, mutta kilpailijoiksi ei ihan suoraan voi laskea vaikkapa Nissan Qashqaita, Opel Mokkaa, Kia Sportagea ja Toyota C-HR:ää.

Ohjaamo on tyylikäs ja toimiva

Array

Tyylikkyyttä on ulkokuoren lisäksi myös sisätiloissa. Ohjaamoa hallitsee julmetun kokoinen keskikonsolin näyttö, joka yhdistää mittariston ja keskikonsolin yhdeksi leveäksi näytöksi. Täysin digitaalinen kokonaisuus on laajasti muokattavissa toiminnoiltaan. Tyylikästä ja todella toimivaa.

Kun kyse on Mercedesistä, ei moottorivalikoimaa jää puuttumaan. Dieselmoottoreita on kolme ja bensiinikäyttöisiä peräti kuusi. Tuohon lukemaan lasketaan mukaan myös AMG-versiot. Lisäksi valittavina on lataushybridi EQ, joten yhteismäärä nousee kymmeneen. Tähän ei kovin moni muu valmistaja nykypäivänä veny.

Dieselmoottorit vaihtelevat 116-heppaisesta ja 280 Nm vääntävästä 180d:stä aina 190-heppaiseen 220d:hen, jonka vääntömomentti on 400 Nm. Bensiinimoottoriversiot alkavat 136 hv kehittävästä 180:stä ja päättyvät 224 hv 250-versioon.

Kun bensiinimoottoreissa siirrytään AMG-osastolle, on tehoa luvassa katumaasturiksi melko reippaan puoleisesti. GLA 35 lataa tauluun lukemat 306 hv ja 400 Nm ja kiihkein GLA 45 S luovuttaa peliin 420 hv ja 500 Nm. Noilla lukemilla kompaktiluokan katumaasturi on varsin ripeä mökkiteiden valtias

Koeajettu versio on dieselmalliston keskivaiheilla. 200 d A Businessin nokkapellin alla on 2-litrainen ahdettu diesel, joka tuottaa vetäville pyörille 150 hevosvoiman tehot ja mukavat 320 Nm vääntöä.

  • Array
  • Array
 

Hieno automaattivaihteisto

Tuntuma on pirteä ja hienosti toimivan 8-vaihteinen automaatti saa tehoista kaiken mahdollisen irti. Mercedesin automaattia ei oikeastaan voi kehua riittävästi. Se toimii saumattomasti yhteen moottorin kanssa ja manuaalivaihteistoa pitää todella rakastaa, että sellaisen autoonsa valitsee.

Tuolla kokoonpanolla GLA on mukavan pirteä ja erinomaisen arkiväännön tuottava pieni perheauto. Ilahduttavaa on myös kulutus, jonka Mercedes on onnistunut aktiivisella kehitystyöllä painamaan ilmoituksensa mukaan 5,4 litraan sadalla.

Alle kuuden litran kulutus tämän kokoisella ja korkuisella autolla on onnistunut suoritus, sillä vielä vuosikymmen sitten lukema olisi ollut reilusti isompi. Reaalimaailmassa tuohon lukemaan pääsee yllättävän helposti, ja sen kummemmin ajattelematta ja asiaan huomiota kiinnittämättä GLA:lla pääsee helposti kuuden litran tuntumaan.

Kompaktiksi autoksi GLA:ssa on mukavasti tilaa matkustajilla ja matkatavaroille. Tavaratilan kokoa voi kasvattaa liikuttamalla takapenkkiä 14 senttiä eteen. Tällä tavalla kontista saa mukavan kokoisen, mutta toki takapenkkiläisten tilat kärsivät pahasti.

Likipitäen täydellisessä paketissa on yksi moitteen sija. Mercedes-Benzin aktiivinen kaistavahti saanee aikaan sydänkohtauksia. Idea on ajatukseltaan hyvä, mutta toteutus kehno.

Kun auto ajautuu lähelle kaistaviivaa, vetää avustin yhden pyörän liinat lukkoon ja kuskilla meinaa valahtaa tavara lahkeeseen. Jos järjestelmän ajatus on pelästyttää kuski ja matkustajat hereille, se todella toimii.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö ja sisusta, viimeistely, toimiva voimalinja, harkittu kokonaisuus

Parantamisen varaa: aktiivinen kaista-avustin

Mercedes-Benz GLA 200 d A Business:

Moottori: 4-sylinterinen, 1991 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 150 hv (110 kW) / 3400-4400 rpm
Vääntö: 320 Nm / 1400-3200 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 8,6 s
Huippunopeus: 208 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto:  8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 5,4 l / 100 km
CO2 päästöt: 141 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4410mm/1834mm/1611mm
Hinta: 51 075€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mercedes-Benz GLA
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show