Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Mercedes-Benz GLB – Hulppeasti tilaa katumaasturiin - Article - Nettiauto

Mercedes-Benz GLB – Hulppeasti tilaa katumaasturiin

Koeajot 08.09.2020

Mersun GLB osoittaa, että tila-automaiset tilat voi leipoa varsin tyylikkääseen ulkokuoreen.

Tätä nykyä automaailmassa ei voi juuri enää luottaa kokotaulukoihin ja luokitteluihin, sillä niin monta kertaa joutuu myöntämään oman ahdasmielisen ajattelunsa vääräksi. Yksi tällaisista automalleista on Mercedes-Benzin uusi GLB.

GLB on periaatteessa yksi Mersun kompakteimmista katumaastureista, mutta tilaa siinä on hulppeasti. Mieleen juolahtaa väkisinkin ajatus siitä, että voiko tätä enemmän tilaa oikeasti perustella tarvitsevansa.

Uusi GLB on siis GLA:n ja GLC:n välimaastoon suunniteltu perhehenkinen katumaasturimalli. Autosegmenttien kasvamisen pystyy helposti toteamaan sillä, että GLB on 12 senttiä pidempi kuin vuonna 2008 ilmestynyt GLK.

Reippaat sisätilat

Array

GLB:n sisätilat ovat reippaan kokoiset. Jotain korin potentiaalista kertoo se, että GLB:tä on jatkossa tarkoitus tarjota myös 7-paikkaisena. Tässä kokoluokassa vastaavia ei juuri ole tarjolla. Ilman kolmatta penkkiriviä tavaratilaa piisaa, pienimmillään se on 570 litraa ja laajennettavissa 1805 litraan.

Kolmas penkkirivi on kuitenkin tarkoitettu vain väliaikaiseen kuljetukseen ja matkustajien maksimipituudeksi on rajoitettu lainsäädännön mukaan 168 cm. Korisjoukkueen täysipäiväiseksi kuljettimeksi GLB:stä ei seitsemänpaikkaisena siis ole.

Muunneltavuutta riittää sisätiloissa ja keskimmäinen penkkirivi liikkuu pitkittäissuunnassa 14 senttiä. Sillä saa lisätilaa joko matkustajille tai tavaratilaan. Penkkien liikuttaminen tuo oikeastikin hyvin tilaa sinne missä sitä eniten tarvitaan.

Muunneltavuus on asia, millä matkustusmukavuus ratkaistaan joko hyvässä tai pahassa. Mercedesin suunnittelupöydällä on haluttu lähteä ratkomaan ongelmia, ei luomaan niitä.

Penkkirivien siirtelyominaisuus tuntuu pieneltä asialta, mutta käytännön kannalta sillä on paljon merkitystä. Tavaratilaan saa esimerkiksi mahdutettua helposti kolme junioripelaajan lätkäkassia silloin kun penkki on etuasennossa. Ilman liikkumisvaraa näin ei välttämättä olisi.

Näyttävä mittaristo

Sisusta edustaa Mercedesin nykysuuntausta ja ohjaamon hallitsevin elementti on luonnollisesti Widescreen Cockpit, joka on siis yhdistetty mittaristo ja keskikonsolin näyttö. Paneeli on leveä ja tarjoaa laajasti informaatiota leveällä kosketusnäytöllä.

Näyttö on markkinoiden parhaimmistoa ja tarjoaa samassa paketissa tyyliä ja helppoa käytettävyyttä. Mittariston saa muokattua mieleisekseen ja erilaisia teemoja on neljä: klassinen, urheilullinen, progressiivinen ja hillitty. Tyylikästä ja toimivaa.

Komean sisusta lisäksi GLB on varsin miellyttävä ilmestys myös ulkoisesti. B-sarjan pieni seniiliys loistaa GLB:n kohdalla poissaolollaan ja perheautosta on saatu muovattua niin aggressiivinen ja komea paketti kuin mahdollista.

Se muistuttaa muotoilultaan monella tavalla isoveli GLE:tä, mikä ei luonnollisesti ole huono asia. Mastodonttimainen GLE on yksi modernin autoteollisuuden näyttävimmistä automalleista ja GLB pääsee yllättävän lähelle.

Erinomainen perusmoottori

Koeajetun auton moottoritilasta löytyy kaksilitrainen dieselmoottori, jonka mallimerkintä on klassisesti 200d. Se tarkoittaa 150 hevosvoimaa ja 320 Nm tuottavaa voimanlähdettä, joka on GLB:n kaltaiseen perhevankkuriin juuri passeli, vaikka lisävoimasta ei tietenkään olisi mitään haittaa.

Iloa tuottaa erityisesti vääntökäyrä, joka on modernille dieselkoneelle tuttu. Maksimivääntö tuodaan peliin 1400-3200 kierroksen kohdalla, eli voimaa ei tarvitse odotella kierrosrekisterin yläpäähän.

Malliston keskimmäinen dieselmoottori on oikeasti hieno kompromissi tehon ja kulutuksen välimaastosta. Keskikulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 5,6 litraa sadalla. Tuota lukemaa voidaan pitää varsin hyvänä siihen nähden, että GLB on suhteellisen kookas auto ja moottorissa on hieno määrä voimaa.

  • Array
  • Array
 

Konevalikoimaa on riittämiin

Kun on kyse Mercedes-Benzistä, saa GLB:n pellin alle mukavan määrän erilaisia moottoreita. Dieselpuolella miedoin versio on 116-heppainen 180d ja muhkein 220d, joka luovuttaa peliin 190 hevosvoimaa ja 400 Nm.

Bensapuolella pitää pärjätä kahdella eri moottorilla, joista pienempi on 163 hevosvoimainen GLB 200 ja suurempi 224 heppainen GLB 250. Toki tehonnälkäisille löytyy myös AMG 35 -versio, jolla perhesukkula lentää mukavasti 306 hevosvoiman turvin.

Ajokokemuksena GLB ei muistuta lainkaan tila-automaailmasta. Kun ulkokuorikaan ei vaikuta siltä, että sisätilojen vakiovarusteisiin kuuluu pari-kolme lätkäkassia, vauvaistuin ja lattian maissinaksu-päällyste, on kokonaisuus varsin houkutteleva perheellisille.

Mercedes-Benz GLB on markkinoiden tyylikkäin keskiluokan tila-auto. Sen ohjauspyörän takana ei tarvitse tuntea oloaan vain perheen miniväen autonkuljettajaksi, vaan ajosuoritteen voi tehdä tyylillä ja mukavuudella. Parempaa ei perheautolta oikeastaan voi edes toivoa.

Tuomas Rajala

Kehuja: erinomainen perheauto, toimiva moottori, näyttävä kokonaisuus

Parantamisen varaa: –

Mercedes-Benz GLB 200d A:

Moottori: 1950 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 150 hv (110 kW) @ 3400-4400 rpm
Vääntö: 320 @ 1400-3200 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 9 s.
Huiput: 204 km/h
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 4,8-5,0 l / 100 km
CO2 päästöt: 126-133 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4634mm/1834mm/1659mm
Omamassa: 1680 kg
Tavaratila: 570l
Koeajoauton hinta: 56 928€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mercedes-Benz GLB
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show