Mercedes-Benz S400D – The Edustusauto

Play video
Koeajot 02.03.2018

Mersun S-sarjalainen on maailman myydyin edustusauto. Se on onnistunut nousemaan ministerilimpuksi, johon kaikkia muita verrataan.

S-sarjalaisen suosio perustuu moneen seikkaan, mutta yksi niistä on varmasti mukava kyyti, jollaisen ministeritason kärry tuottaa. S on yhtä mukava auto ajaa ja olla kyydissä, vaikka pääpaino usein onkin takapenkkiläisen mukavuudessa.

Vaikka tärkein lasti on toki takapenkillä, ei siitä ole pienintäkään epäilystä etteikö myös kuskia hymyilytä ajaessa.

S400D:n voimanlähde on Mersun kaikkien aikojen tehokkain diesel. Kutoskone sylkäisee ulos 340 hevosvoimaa ja 700 Nm. Niiden turvin kyyti on tarvittaessa rivakkaa, mutta samaan aikaan hämmästyttävän taloudellista.

Kun vaihteistona on 9-lovinen automaattiaski ja veto jaetaan neljälle pyörälle, on voimanlinja moitteeton. Sataseen ehtii paikaltaan 5,2 sekunnissa, joten ministerin saa tarvittaessa kohteeseen hyvinkin ripeästi.

  • Array
  • Array
 

Mitä uutta ja ihmeellistä tällä kertaa?

Array

Sukupolvi toisensa jälkeen Mercedes tuo automarkkinoille ratkaisuja, jotka tuodaan alan standardeiksi juuri ässän kautta. Tällaisia ovat mm. airbag, vakionopeudensäädin ja ABS-jarrut.

Uudesta S-sarjasta ei näin suurta kehitysponnistusta löydy, mutta vakionopeudensäätimen suhteen homma on viety pidemmälle kuin muilla valmistajilla. Se aistii ympäröivää maailmaa, yhdistelee navigaattorin karttoja ja liikennemerkkejä ja passaa näin vauhdin sopivaksi kuhunkin ajotilanteeseen.

Erikoisen vakkarista tekee se, että auto osaa hiljentää ajovauhdin sopivaksi liikenneympyrää varten. Vauhti hidastetaan sopivaksi niin, että kuskin ei tarvitse koskea kaasu- tai jarrupolkimeen. Sen ansiosta ajo on jo melko lähellä autonomista autoilua.

Mercedes-Benz S400D on hienolla moottorilla ja huikealla ajomukavuudella varustettu paketti, joka ei juuri jätä toivomisen varaa. Ainoa mitä sen kohdalla jää pohtimaan, on se kuinka paljon parempi S-sarja on uuteen E-Mersuun verrattuna.

Katso tarkempi arvio artikkelin yläpuolella olevasta videosta.

Tuomas Rajala

Kehuja: upea moottori, ajomukavuus, tekniset innovaatiot,

Parantamisen varaa: onko liian lähellä E-sarjaa?

Mercedes-Benz S400d 4Matic:

Moottori: 6-sylinterinen, 2925 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 340 hv (250 kW) @3600-4400
Vääntö: 700 Nm @ 1200-3200 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  5,2 s.
Huippunopeus: 250 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 9-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:  5,7 l / 100 km
CO2-päästöt:  150 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  5125mm/1899mm/1493mm
Koeajoauton hinta:  168 457€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mercedes-Benz S
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.