Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
MINI Cooper SE – Minitunnelmaa myös sähkömuodossa - Article - Nettiauto

MINI Cooper SE – Minitunnelmaa myös sähkömuodossa

Koeajot 26.10.2020

Mini pääsee totisesti yllättämään uudella sähköversiollaan, joka tarjoaa huikean hauskaa ajettavuutta.

Mini on jo pitkään tunnettu mikroautomaisesta ajotuntumasta. Oli kyseessä sitten kaksipaikkainen avo tai farkkumallinen Clubman, liimautuu auto tiehen tavalla jota ei oikein voi jäljitellä. Samaa linjaa jatkaa myös sähköversio Cooper SE.

Ulkoa sähkömallin Mini ei juuri poikkea bensiinikäyttöisestä. Ilmettä hallitsevat pyöreät etuvalot ja laatikkomainen kori. Käytännössä kolmeovisen Minin ja sähköversion erottaa selkeimmin keulan säleiköstä, jossa sähkömallissa ei ole reikiä. Toinen paljastava yksityiskohta on takakontin vihreä pallura.

Sähkö-Ministä löytyy kaikki elementit, jotka tekevät siitä hykerryttävän hauskan ajettavan: matala painopiste, jämäkkä ohjaustuntuma ja reipas suorituskyky. Sähköllä toimiva Cooper SE kimpoaa sataseen 7,3 sekunnissa.

184 hv sähkövoimaa

Array

Kiihdytys paikaltaan on nautinto, joka tekee mieli toistaa uudelleen ja uudelleen. Kiihtyvyys on ripeä ja äänetön. Koska sähkömoottori tarjoaa huipputehonsa välittömästi, on repäisy suurempi, kuin tehon puolesta saattaisi olettaa. 184 hv sähköllä tuotettuna vastaa ainakin parikymmentä kaakkia enemmän kuin polttomoottoriautossa.

Kiihtyvyyden tueksi alustasta on tehty sporttinen. Vaikka tuntuma on enemmän pehmeä kuin kova, tulee väkisin mieleen, että Miniä olisi varmasti hauska ajaa jopa moottoriradalla. Kun painopiste on normaalimallia alempana, voisi SE-versio osoittautua kolmiovista paremmaksi autoksi ratamaalausten välissä.

Cooper SE:n ongelmakohdaksi muodostuu toimintamatka, joka jää hieman ujoksi. Valmistajan ilmoituksen mukaan sähköisellä Minillä huristellaan yhdellä latauksella 234 kilometriä. Tätä nykyä toimintamatkat ovat monen muun valmistajan sähköautossa jopa puolet suurempia, mikä saattaa olla monelle ostajalle kynnyskysymys.

Saattaakin olla, että Minillä on piakkoin edessään päivitys järeämpään akkupakettiin, sillä muuten se jää pahasti takamatkalle. Nuo nykyisellään päästävät 234 kilometriä kuitenkin suoritetaan tyylillä, tunnelmalla ja ajotuntumalla, josta monet muut saisivat ottaa mallia.

  • Array
  • Array
 

Pieni akku = nopea lataus

Pientä akkua kompensoi onneksi pikalatausta, jonka ansiosta Cooper SE saavuttaa täyden latausvirran todella rivakasti. 50 kW:n CSS-pikalatauksella akku täyttyy 80 prosentin varaukseen alle puolessa tunnissa. Akun saa täyteen helposti kauppareissun aikana.

Type 2 -pistokkeella lataus ottaa aikaa 3 tuntia ja 15 minuuttia. Kotispistokkeesta 80% akkuvarauksen saavuttaminen ottaa 15 tuntia. Yön aikana kotilaturilla päästään jo kohtaiseen varaustasoon ja kaupunkiautona kotilataus riittää Minille ainoaksi lataustavaksi oikein mainiosti.

Sähköinen Mini tarjoaa myös sähköversiona vastaavaa tyylillistä maailmaa kuin muukin mallisto, mikä on ilahduttavaa. Ohjaamossa on edelleen paljon analogiaa ja keinukytkimiä.

Sähköisyydellä ei ole lähdetty kikkailemaan sen enemmän, mikä on oikeastaan aika kiva asia. Toki mittaristo poikkeaa muusta mallistosta, sillä toiminnallisuudet ovat erilaisia uuden käyttövoiman takia. Mutta ohjaamossa on edelleen ehtaa Mini-tunnelmaa.

Mini Cooper SE on varsin onnistunut sähköpäivitys aiemmin polttomoottoreihin keskittyneeltä merkiltä. Jo ensimmäinen täyssähköauto on sen verran vakuuttava ja hauska automalli, että sähköisenäkin Minillä tulee olemaan jatkossa menekkiä hauskaa ajokokemusta etsivien keskuudessa.

Tuomas Rajala

Kehuja: Mini-tunnelman tuominen sähköautoon, sporttinen ajokokemus, pikalataus

Parantamisen varaa: pidempi toimintamatka ei olisi pahitteeksi

Mini Cooper SE:

Moottori:  Sähkömoottori
Teho:  184 hv (135 kW)
Vääntö: 270 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,3 s
Huippunopeus: 150 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaatti
Kulutus (yhd): 152 Wh / km
CO2 päästöt: 0 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):  3845mm/1727mm/1432mm
Paino: 1440 kg
Koeajoauton hinta: 38 507€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Mini Cooper
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show