Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Mistä rahoitus käytetyn auton ostoon yksityiseltä?

MAINOS Jutut 24.09.2022

Käytetyn auton rahoitukseen on useita eri vaihtoehtoja.

Kaupallinen yhteistyö: Summarum

Monet ihmiset ovat innostuneet vaihtamaan autoaan uudempaan ja ympäristöystävällisempään. Samalla he myyvät vanhaa autoaan itse netin kautta, koska romutuspalkkio ei ole kannattava vaihtoehto autoa vaihdettaessa. Ympäristöystävällisiä vaihtoautoja alkaakin olla mukavasti tarjolla, ja niiden kysyntä on kasvussa. Vaikka auton arvo onkin jo laskenut uudesta, voi vaihtoauton hinta yhä olla hyvin korkea, ja yksityisten henkilöiden väliseen autokauppaan voi olla haastavaa löytää rahoitusta.

Erilaisia rahoitusvaihtoehtoja

Kun tehdään yksityisten henkilöiden välillä autokauppaa, ovat autoliikkeiden tarjoamat rahoitusvaihtoehdot poissa valikoimista. Näiden rahoitusmuotojen haasteena ovat olleet myös korkeat korot, jotka nostavat auton lopullisia kustannuksia tuntuvasti ja vähentävät siksi kiinnostusta ostaa käytettyä autoa liikkeestä. Lisäksi auto on rahoitusyhtiön nimissä niin kauan kunnes auto on kokonaan maksettu. Se voi aiheuttaa ongelmia, jos autoa aikoo vaihtaa ennen kuin se on kokonaan maksettu.

Rahoitusyhtiöiden kuukausierät ovat usein myös etukäteen määriteltyjä, ja kuluttaja harvoin pystyy niihin itse vaikuttamaan. Kun autoilun käyttökustannukset ovat muutenkin olleet noususuunnassa, voi kuukausierän suuruus nousta kynnyskysymykseksi kokonaiskustannuksia laskettaessa.

Pankin autolaina

Pankilta voi hakea autoa varten lainaa, mutta hakuprosessit vaihtelevat merkittävästi. Pankki saattaa vaatia vakuuksia, ja voi olla, että oma pankki ei suinkaan tarjoa sitä edullisinta lainaa. Kilpaileva pankki taas voi suhtautua nihkeästi lainaan, ellei samalla siirrä kaikkea muutakin pankkiasiointiaan samaan pankkiin.

Lainaa ei välttämättä myönnetä ilman, että tiedetään tarkalleen mitä ollaan hankkimassa, jolloin sopiva käytetty auto yksityiseltä myyjältä saattaa mennä ohi. Pankin lainan hakuprosessi saattaa olla myös varsin hidas ja vaatia hakuprosessia hankaloittavia vakuuksia, takaajia tai monenlaisia muita selvityksiä.

Pankin autolainassa kuluttaja voi jonkin verran vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, mutta harvoin niin paljon kuin haluaisi. Hakuvaiheessa suunniteltu maksusuunnitelma voi poiketa pankin tarjouksesta merkittävästi.

Vakuudettomat autolainat

Markkinoilla on onneksi myös paljon yksityisiä luotonantajia, joiden valikoimiin kuuluu autolaina ilman vakuuksia. Eri luotonantajilla on kuitenkin hyvin erilaiset käytännöt ja ehdoissa voi olla merkittäviä eroja, joten lainan hakijalta vaaditaan tarkkuutta.

Ensimmäistä mahdollista lainatarjousta ei kuitenkaan kannata ottaa, vaan lainat kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla useita luotonantajia kerralla löytää helposti edullisimman tarjouksen.

Kilpailutuspalvelut ovat kuluttajan eduksi

Erilaisten luottojen ja lainojen kilpailuttaminen on koettu työlääksi ja aikaa vieväksi prosessiksi, johon ei mielellään haluta lähteä. Eikä ihme, koska luotontarjoajia on kymmeniä. Ratkaisu ongelmaan ovat kilpailutuspalvelut, joita on paljon netissä tarjolla.

Monet vierastavat yhä kilpailutuspalvelun käyttöä, koska niihin liittyy paljon väärinkäsityksiä. Tällaisia käsityksiä ovat esimerkiksi se, että kilpailutuspalvelut suosivat jotain tiettyä lainan tarjoajaa tai että niiden käyttö olisi kuluttajalle maksullista.

Kilpailutus on aina maksutonta

Lainojen kilpailuttaminen on kuluttajalle aina maksutonta. Kilpailutuspalvelut eivät kuitenkaan toimi pelkällä hyväntekeväisyydellä, vaan luotonantajat ovat liittyneet palveluun, ja heille se on maksullista.

Esimerkiksi Summarumin avulla kilpailutat lainat helposti ja nopeasti. Kilpailutuksessa hakemus täytetään kokonaisuudessaan netissä, eikä liitteitä tässä vaiheessa tarvita. Lainatarjoukset saa nopeasti ja suoraan omaan sähköpostiin, josta niitä on helppo vertailla. Tarjoukset esitetään aina selkeässä ja yhdenmukaisessa muodossa, ja ne kertovat lainan todelliset kustannukset ilman piilokuluja.

Kilpailutuspalvelu etsii puolueettomasti edullisimman tarjouksen

Kilpailutuspalvelun edullisin lainatarjous perustuu luotonantajan omiin korkoihin ja ehtoihin, eikä palvelu voi siihen erikseen vaikuttaa. Summarum kerää vain automaattisesti ja nopeasti eri luotonantajilta lainatarjoukset, joiden pyytämiseen kuluttajalla menisi runsaasti aikaa. Kun palvelussa on rekisteröityneenä kymmeniä luotonantajia, saadaan tarjoukset kaikilta yhdellä ja samalla hakemuksella.

Alustavaa lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä

Mitään lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä, jos lainan ehdot eivät tunnu itselle sopivilta. Monet asiakkaat ovat kuitenkin löytäneet kilpailutuksen kautta edullisemman lainatarjouksen kuin mitä alun perin uskoivat löytävänsä. Yksityinen luotonantaja on saattanut mennen tullen päihittää oman pankin tarjoaman lainan korkoineen ja ehtoineen.

Mitä tietoja vakuudettomaan autolainaan tarvitaan?

Vakuudetonta autolainaa kilpailuttaessa tarvitaan hakijan perustietojen lisäksi tiedot tuloista, olemassa olevista luotoista ja lainoista sekä muista menoista. Lisäksi työllisyystilanne tai tulonlähde voi vaikuttaa lainatarjouksen ehtoihin tai lainan myöntämiseen.

Hakemuksessa hakija itse määrittelee tarvitsemansa lainan määrän ja voi myös itse vaikuttaa merkittävästi kuukausierän suuruuteen ja laina-aikaan. Näin omaa talouttaan pystyy paremmin hallitsemaan. Mitään vakuuksia tai takaajia ei tarvitse olla tiedossa, mutta jos haettava lainasumma on suurehko, voi rinnakkaishakija edesauttaa lainan myöntämistä.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, koska sen perusteella luotonantajat tekevät lainatarjouksen. Vain oikeilla tiedoilla luotonantajat voivat laskea edullisimman lainatarjouksen hakijalle. Monelle on tullut myös yllätyksenä se, että vakuudetonta autolainaa hakiessa ei kysytä lainan käyttötarkoitusta, kuten pankeilla on tapana kysyä.

Alustava tarjous ei ole vielä sitova

Kun alustavat lainatarjoukset ovat tulleet sähköpostiin, ne esitetään aina samanlaisessa muodossa. Kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut eritellään ja todellinen vuosikorko esitetään selkeästi. Näin ollen eri lainatarjouksia on helppo vertailla keskenään ja valita niistä edullisin, jolla rahoittaa yksityisen kanssa käytävä autokauppa. Mikään lainatarjous ei ole vielä sitova, vaan se tulee hyväksyä ja vahvistaa luotonantajan kanssa.

Kun alustavista lainatarjouksista löytyy se paras vaihtoehto, laina hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti ja tässä vaiheessa saatetaan kysyä liitteitä. Ne saa toimitettua helposti netin kautta, ja käytännössä koko hakuprosessi tapahtuu netissä. Kun hakemus on käsitelty loppuun, on laina käytettävissä nopeimmillaan jopa samana päivänä. Juhlapyhät, ilta-aika tai viikonloppu voivat tosin viivästyttää maksua muutamalla päivällä.

Summarum on suomalainen talouden vertailu- ja suunnittelupalvelu. Palvelussa voi kilpailuttaa erilaisia kuukausilaskutuksellisia tuotteita.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.