Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa? - Article - Nettiauto

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

MAINOS Jutut 10.12.2020

Auton rahoitukseen on tarjolla nykyään monia vaihtoehtoja, ja karkeasti ne voidaan jakaa vakuudellisiin ja vakuudettomiin. Yksityisten välisessä autokaupassa perinteinen autolaina on usein paras vaihtoehto.

Vakuudellisessa rahoitusmuodossa auto toimii rahoitustuotteen tai lainan vakuutena. Autoliikkeiden kanssa asioidessa auton kunto on tiedossa, ja rahoitusyhtiö voi luottaa autoliikkeen arvioon auton todellisesta arvosta. Yksityishenkilöltä ostaessa taas kuntotason laaja vaihtelu hankaloittaa ajoneuvon arvon määrittämistä.

Useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavatkin autorahoitusta vain autoliikkeistä ostettaviin autoihin. Joissakin rahoitusmalleissa voi olla rajoituksena myös, että auton ikä ja luoton takaisinmaksuaika yhteensä eivät saa ylittää tiettyä vuosimäärää. Tällöin esimerkiksi jo hieman vanhemman, mutta silti arvokkaan auton ostaminen vakuudellisella rahoituksella jää yleensä haaveeksi.

Vakuudeton autolaina mahdollistaa auton oston mistä vain

Array

Perinteinen autolaina on usein järkevin tapa rahoittaa yksityishenkilöltä ostettava auto. Se sisältää useita kauppaa helpottavia hyötyjä:

· Myyjä saa koko maksusuorituksen kerralla

· Ostaja saa lainalla hankittua juuri sellaisen auton kuin haluaa, mistä ikinä sen sattuukin löytämään – jopa ulkomailta

· Auto siirtyy heti ostajan nimiin

· Autoon saa valita haluamansa vakuutuksen ja sillä saa mennä ulkomaille ilman lupakyselyä

Autolainaa hakeakseen ei enää myöskään tarvitse kävellä hattu kourassa omaan paikallispankkiin, vaan lainan voi ottaa sieltä mistä sen saa kaikkein edullisimmin. Tarjontaa on paljon ja lainanantajat kannattaakin kilpailuttaa, esimerkiksi kotimaisen Sortterin lainavertailupalvelun avulla.

Palvelun käyttäminen on ilmaista, eikä kilpailuttaminen sido mihinkään vaan lainanhakija saa aina päättää, haluaako hyväksyä jonkun saamistaan lainatarjouksista. Kilpailuttaminen on hyödyllistä myös siksi, että palvelu ilmoittaa kaikkien lainatarjousten todellisen vuosikoron – korot ja kaikki kulut ovat nähtävillä ja verrattavissa toisiinsa.

Myös jo olemassa oleva laina on mahdollista ja kannattaakin kilpailuttaa. Vanhan lainan tilalle voi hyvinkin löytää edullisemman. Lainan korvaaminen uudella ei ole vaikeaa, sillä laki määrää kuluttajalle aina mahdollisuuden maksaa laina pois ennenaikaisesti.

Auton kunto kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä

Autoliikkeet tarkastavat aina auton kunnon, mutta yhtä lailla mm. katsastusasemien ja autokorjaamojen tekemiä kuntotarkastuspalveluita voi hyödyntää yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. Auton myyntihintaan nähden 50-100 euron kustannus on pieni investointi, joka voi pelastaa myöhemmiltä kuluilta.

Toinen vaihtoehto on katsastaa auto ennen kauppakirjojen viimeistelyä, sillä tuore katsastuslakimuutos mahdollistaa auton katsastuksen milloin vain, esimerkiksi myynnin yhteydessä. Auton kunnon selvittämisen kustannuksista voi tietenkin myös neuvotella myyjän kanssa, sillä yleensä tarkastuksesta on hyötyä kaikille osapuolille.

Vinkit auton ostoon pähkinänkuoressa:

· Autoa valitessa pidä mielessä sen pääasiallinen käyttötarkoitus ja arvioi ylläpitokustannuksia sekä arvonkehitystä

· Tee huolellinen koeajo ja tarkastuta auton kunto

· Muista tarkistaa myös auton historia esimerkiksi Trafin asiointipalvelusta

· Käytä kauppakirjaan valmista pohjaa, johon kirjataan esimerkiksi tiedossa olevat puutteet

· Mikäli ostat auton rahoituksella, muista aina kilpailuttaa laina!

Sortter on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu. Palvelussa voi hakea lainaa, verrata eri lainoja keskenään tai kilpailuttaa nykyisen lainan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show