Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Play video
Koeajot 27.05.2020

Mitsubishi päivitti suositun Outlander PHEV:n. Autossa on isompi ajoakku, pikalatausmahdollisuus ja uusi bensiinimoottori lataamassa ajoakustoa.

Nyt koeajossa oleva kolmannen sukupolven Outlander tuli markkinnoille vuonna 2012 ja sen ladattava hybridi Outlander PHEV saapui Suomen syksyllä 2013. Ensimmäisen kerran autoa päivitettiin mallivuoteen 2016 jolloin keula sai modernimman ja erottuvamman ilmeen. Nyt markkinoilla oleva tuorein päivitys koskettaa eniten tekniikkaa, joten kokonaisuutena auton olemus on hyvin saman oloinen kuin neljä vuotta sitten tulleen ensimmäisen päivityksen jälkeen. Eniten uudistuminen tuntuu ajossa, sillä sekä polttomoottoria että sähkömoottoreita ja ajoakustoa on uusittu.

Mitsubishi Outlanderista ei tule mieleen automarkkinan modernein tuote, varsinkaan sisätiloissa, koska kojelauta, kosketusnäyttö ja yleinen tunnelma eivät viesti autoilun uusimmista tuulista. Samaan hengenvetoon voi todeta, että kyseessä on hyvät tilat omaava keskiluokan citymaasturi, joka ladattavana hybridinä eli PHEVinä kätkee sisäänsä mielenkiintoista sähkötekniikkaa yhdistettynä pitkälle matkalle huolettomuutta tarjoavaan polttomoottoriin.

Mukava sähköauto päivän ajoihin

Array

Outlander PHEV tarjoaa mukavan sähköautokyydin päivän ajoihin. Täyteen ladatulla akulla, joka kasvoi uudistuksessa 12 kilowattitunnista 13,8 kilowattituntiin, Outlanderilla ajaa sähköllä ilman hampaiden kiristelyä noin 35 kilometriä riippuen ajotyylistä. Valmistaja lupaa 45 kilometrin sähköajon. mutta hampaiden kiristely tarkoittaa tässä tapauksessa sähkön säästämistä esimerkiksi ajamalla talvella ilman lämmitystä ja kesällä ilman ilmastointia. Auton voi EV-napista painamalla pakottaa pelkästään sähköllä kulkevaksi. Lysti jatkuu niin kauan kuin akustossa riittää virtaa, jonka jälkeen polttomoottori ryhtyy generaattoria hyödyntäen lataamaan ajoakustoa.

Ajoakuston virran säästäminen on tehty helpoksi. Outlander PHEV:ssä on valinnainen Save-ajotila, joka varmistaa, että ajoakustossa riittää virtaa sitten, kun haluaa ajaa pelkän sähkön turvin. Tämä toki tarkoittaa, että Save-tilan olessa päällä, auto käyttää polttomoottoria enemmän. Toinen valinnainen ajotila on Charge, jolloin polttomoottoria käytetään ajon aikana ajoakuston lataamiseen. 

Näiden lisäksi auton voi pakottaa nelivetoiseksi valitsemalla keinukytkimestä. Tällöin etuakselin 60 kilowatin (82 hv) ja taka-akselin 70 kW:n (95 hv) sähkömoottorit liikuttavat autoa nelivedolla esimerkiksi mökkitien jäisessä ylämäessä. Outlander PHEV:n nelivetojärjestelmän vaihtoehdot ovat NORMAL, 4WD LOCK, SPORT ja SNOW, joista kaksi viimeisintä ovat päivityksen mukana tulleita uusia vaihtoehtoja.

Kaupungissa Outlander PHEV kulkee aina sähköllä

Outlander PHEV kulkee pelkällä sähköllä maksimissaan 135 kilometrin tuntinopeutta, joka on riittävä vauhti Suomessa. Toki lysti kestää vain hetken, sillä luvattu 45 kilometrin sähköreservi ajamiseen on nopeasti loppu.

Kaupunkinopeuksissa auto kulkee aina sähkömoottoreilla, vaikka ajoakustossa ei ole virtaa. Auton Atkinsonin työkierrolla toimiva uusi 2,4-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori pyörittää generaattoria, joka syöttää virtaa akustolle. Tämän ansiosta Outlander PHEV on kaupunkiajossa hiljainen, reagoiva ja mukava auto. Atkinsson on valikoitunut sekä uudistuneeseen Outlanderiin että Toyota Priuksen polttomoottoriratkaisuksi eritoten hiljaisen ja miellyttävän käynnistysäänensä takia.

Maantieajossa polttomoottori tulee mukaan antamaan lisäpotkua, jos ei aja EV-moodilla, mutta vain tietyillä kierrosluvuilla, sillä autossa ei ole ollenkaan perinteistä vaihdelaatikkoa. Entistä tehokkaampi voimalinja tuntuu, eikä Outlander PHEVillä jää muiden jalkoihin, vaan meno on mukavan raikasta jopa ohitustilanteissa.

Outlander PHEVin lataaminen on hidasta – paitsi pikalaturilla

Uuden Outlanderin ajoakuston voi täyttää CHAdeMO-pikalatauksella puolessa tunnissa. Kotona tai työpaikalla 10A:n virralla akusto täyttyy vajaassa kuudessa tunnissa, joka on tuskastuttavan pitkä aika 35-45 kilometrin sähköajosta. Käytännössä homma kuitenkin hoituu auton seisoessa parkissa, jossa se joka tapauksessa seisoisi, kun kuljettaja tekee työpaikalla töitä tai nukkuu kotona, joten hitaus ei haittaa.  

Ajossa uudistunut Mitsubishi Outlander on mukava kumppani. Uudistunut ohjaustehostin tarjoaa asiallisen ohjaustuntuman niin kaupungin pyörittelyissä kuin maantieajossa, vaikka tehostus on omaan makuuni liian voimakas, eikä tuntuma ole paras mahdollinen.

Auton uudet iskunvaimentimet toimivat hiljaisesti ja kokonaisuutena Outlander PHEV 2019 tuntuu ajossa laadukkaalta. Laatutunnelmaa lisää koeajossa olleen toiseksi kalleimman Instyle-varustelun tikattu nahkasisustus, silti auton vajaan 55 000 euron hintalappu tuntuu kovalta. Ainakin niin kauan, kunnes sitä vertaa tällä hetkellä tarjolla olevaan toiseen isohkoon ladattavaan hybridikatumaasturiin Volvo XC60:een, jonka hinta kipuaa riippuen varustelusta 70.000-80.000 euroon. Outlander PHEVin hinnat alkaen -malli irtoaa reilulla 44 000 eurolla.

Katso Nettiauton YouTube-videolta uuden Mitsubishi Outlander PHEVin plussat ja miinukset.

Antti Liinpää

Mitsubishi Outlander PHEV Instyle

Moottori:  ladattava hybridi: 4-sylinterinen, 2,4-litrainen bensiinimoottori, 60 kW sähkömoottori etuakselilla ja 70 kW taka-akselilla
Teho: Polttomoottori: 135 hv @ 4500 rpm, etusähkömoottori: 60 kW (82 hv), takasähkömoottori: 70 kW (95 hv), yhteisteho: 165 kW (224 hv)
Vääntö: 211 Nm @ 4500 rpm
Huiput: 170 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 0-100 km/h: 10,5 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: Ei perinteistä vaihdelaatikkoa
EU-kulutus: 2,0 litraa (WLTP)
CO2-päästöt: 46 g/km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4695mm/1800mm/1703mm
Omamassa: 1880 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 54 490 €
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Mitsubishi Outlander PHEV
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.