Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Myyntiedustajan toiveuni: Audi A6 3,0 TDI Quattro S tronic - Article - Nettiauto

Myyntiedustajan toiveuni: Audi A6 3,0 TDI Quattro S tronic

Koeajot 09.06.2011

Uusi Audi A6 on ulospäin tyyni bisnessedan, mutta kun sen varustaa kolmelitraisella turbodieselillä ja nelivedolla, tavoitetaan kaasupolkimen asennosta riippuen urheiluautomainen suorituskyky tai yllättävä taloudellisuus.

Kolmannen polven Audi A6:n ulkomuoto yhdistelee hillitysti piirteitä isommasta A8:sta ja pienemmästä A4:stä. A6-moottorimallisto koostuu yhdestä bensiinimoottorista ja kolmesta dieselistä.

Nyt koeajettu auto on dieseleistä tehokkain, kolmelitrainen ja 180-kilowattinen V6 TDI. Samasta perusmoottorista valmistetaan myös 150-kilowattista versiota, joka ei suinkaan ole mikään elektronisesti rajoitettu versio edellä mainitusta. Eroja löytyy etenkin polttoaineenruiskutuksesta, ja virallinen kulutus on vielä viitisen prosenttia matalampi.

Avant-farmarimallin ennakkomyynti on jo alkanut, ja autot saapuvat kauppoihin syys-lokakuussa.

Ulkomitoiltaan A6 on aavistuksen isompi kuin tärkeimmät kilpailijat BMW ja Mercedes. Auton pituus on noin 4,9 metriä ja leveys 1,9 metriä. Ajossa A6 ei tunnu näin suurelta, mutta pysäköintitilanteissa ongelma tulee eteen.

Ohjaamossa on avaraa, mutta kuljettajan ympäristö on silti sopivan intiimi. Takamatkustajilla on hyvät tilat, mikä etenkin pääntilan puolesta erottaa A6:n kaikista selvimmin A7:stä.

Nollasta sataan kiihdytys kestää näin 6,3 sekuntia. Pelkällä kaasunpolkaisulla kiihdytys vie muutaman sekunnin kymmenyksen pidempään.

Tärkeämpää on, että kaasun voi polkaista huoletta pohjaan, vaikka tie olisi vähän mutkallakin. Neliveto siirtää voiman tiehen äärimmäisellä tehokkuudella.

Kuutoskoneiden vakiovarusteinen seitsenvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti toimii hienosti. Moottorin ja vaihteiston toiminta kaasupolkimen asennosta riippuen onkin lähes telepaattista.

Kulutuslukemissakin on tapahtunut selvää parannusta seitsemän vuotta sitten koeajettuun edeltäjään verrattuna, mutta kaksivetoisiin kilpailijoihin verrattuna nelivedon vuoksi tulee varmasti muutama prosentti takkiin.

Jousituksessa riittää kantavuutta vähän rajumpaankin menoon. Väistökokeessa kallistelut pysyvät kurissa ja renkaat tiukasti tiessä. Äkkitilanteidenkin kannalta kevyempi ohjaustehostuksen asetus toimii paremmin, eikä se juuri verota ohjaustuntoa.

Audi A6 on lajinsa puhdasverinen edustaja. Se antaa ulospäin hillityn kuvan itsestään, mutta ainakin nyt ajetussa tehodieselissä kytee sopiva tuli pinnan alla.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 12/2011

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Comments

For sale - Audi A6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show