Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Nämä leasing-autot kiinnostavat suomalaisia vuonna 2022 – yksi selkeä muutos viime vuoteen

Jutut 04.10.2022

Moni mieltää leasingin työsuhdeautoiluksi, mutta yhä useampi hankkii ajokin omaan käyttöön kiinteällä kuukausisopimuksella.

Yksityisleasing on näppärä tapa saada uusi auto alle ja pitää samalla kulut kurissa, ilman pelkoa arvonalenemasta.

Autotalli.comin katsaus leasing-kilpailutuksiin paljastaa, mitä autoja suomalaiset haluavat ja miten tilanne on muuttunut. Jutussa vertaillaan kuluvan vuoden tammi-elokuun yksityisleasing-kilpailutuksia vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon.

Sähkössä selkeä kasvu

Array

Vuonna 2022 sähkön suosio käyttövoimana on jälleen kasvanut. Jo pidempään vallinnutta trendiä kiihdytti keväällä polttoaineen hinnannousu Venäjän hyökkäyssodan seurauksena.

Bensiini on edelleen yksityisleasing-autojen suosituin käyttövoima, mutta vuoteen 2021 verrattuna ero sähköön on pienentynyt huomattavasti. Kun vuoden 2021 tammi-elokuussa bensiinin osuus yksityisleasingin kilpailutuksista oli reilusti yli puolet, 59 %, on se tänä vuonna tippunut 47 prosenttiin.

Siinä missä bensa-autojen kysynnän osuus on laskenut, on sähköautojen osuus kolminkertaistunut viime vuodesta. Leasing voi olla houkutteleva tapa kokeilla uutta käyttövoimaa, jos ei ole valmis ostamaan sähköautoa omaksi. Tänä vuonna kilpailutuksista oli sähköautoja 15 %, kun viime vuonna samaan aikaan sähköautot kattoivat vain 6 % kaikista kilpailutuksista.

Hybridit, ladattavat mukaan lukien, noudattelevat samaa trendiä. Kiinnostus on tänä vuonna ollut nousujohteinen viime vuoteen nähden, mutta hieman maltillisemmin kuin täyssähkön kohdalla.

Dieselin jo valmiiksi marginaalinen osuus on tippunut vuoden 2021 tammi-elokuun 8 prosentista neljään prosenttiin.

Perusautot pitävät pintansa

Sekä tänä vuonna että viime vuoden tammi-elokuussa suosituimmat merkit yksityisleasingissa ovat olleet Skoda ja Toyota selkeällä erolla muihin. Se ei ole yllättävää, sillä merkit ovat vuodesta toiseen suomalaisten kestosuosikkeja myös myydyissä autoissa. Yksittäisistä malleista Toyota Yaris ja Skoda Octavia kiikkuvat kilpailutustilastojen kärjessä. Vuonna 2021 Skoda Fabia mahtui myös top kolmoseen, tänä vuonna se teki tilaa Opel Corsalle.

Samoin kuin viime vuonna, suosituin korimalli leasing-autoissa on vuonna 2022 ollut hatchback. Niukasti perässä on maastoauto, ja kolmantena farmari. Vuonna 2021 farmari oli hieman suositumpi kuin maasturi.

Sopivaa kokonaisuutta valitessa on auton ominaisuuksien lisäksi olennaista tietää, paljonko kilometrejä kertyy. Autotalli.comissa tehdään selvästi eniten kilpailutuksia 15 000 kilometrin vuosittaiselle ajomäärälle.

Eniten muutaman vuoden sopimuksia

Yksityisleasingin suurimpia etuja on kiinteä kuukausihinta. Sen avulla autoilun kulut saa sopimaan omalle lompakolle, eikä yllätyksiä tule. Autotalli.comista kerättyjen tietojen mukaan suurin osa ihmisistä toivoo kuukausikuluksi 300 € tai 400 €. Viime vuoden tammi-elokuussa suosituin valinta oli 400 €/kk, tänä vuonna on ollut eniten kysyntää noin 300 euron sopimuksille.

Kuukausikuluun vaikuttaa myös sopimuksen pituus. Suomalaisten selvästi suosituimmat määräajat yksityisleasing-sopimukselle ovat 24 kk ja 36 kk. Neljän vuoden mittaisia sopimuksia kilpailutetaan kolmanneksi eniten, kun taas 12 kk ja 60 kk sopimuksia on molempia kilpailutuksista alle 5 %.

Yksityisleasing-sopimuksia on tarjolla laidasta laitaan, oli sitten tarve useaksi vuodeksi bensa-farmarille, tai kiinnostus testata täyssähköajokkia 12 kuukautta.

Kilpailuta Autotalli.comin kautta sinulle sopivimmat diilit huolettomaan leasing-autoiluun >>

Nettiauto ja Autotalli.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.