Nautinnollinen neliveto BMW 530e xDrive - BMW Hybridimallisto osa 1

Play video
MAINOS Koeajot 28.12.2020

Laadukas, iso sedan ladattavana nelivetoisena hybridinä on harvinainen herkku. BMW 530e xDrive Sedan tarjoaa nautinnollisen, edustusautomaisen ajokokemuksen. Plussaa se saa lisäksi näppärästä latauksesta.

BMW:n ladattavien hybridien mallisto on laaja, ja myös MHEV-malleissa eli kevythybrideissä löytyy valinnanvaraa. Tämä BMW 5-sarjan plug-in on tarjolla tuttuun tapaan myös Touringina eli farmarimallina.

Katso koeajovideo >>

Neliveto erottuu ladattavien hybridien joukossa

Array

Vuosi 2020 oli hyvä vuosi ladattaville hybrideille ja kaikki ennusteet viittaavat, että sama tahti jatkuu vuonna 2021. Ladattavassa hybridissä yhdistyvät samassa paketissa mahdollisuus ajaa ekologisesti nollapäästöillä eli sähköllä, ja vaivaton mahdollisuus ajaa pitkiä matkoja ilman tarkkaa ennakkosuunnittelua.

Koeajettavan 530e:n nelivetojärjestelmä karsii melkoisesti kilpailijoita pois. Tarjolla ei nimittäin ole montaa laadukasta isoa sedan- tai farmarimallia, joissa yhdistyisi lataushybridi ja neliveto. BMW 530e xDrivelle löytyy näillä kriteereillä vain kolme kilpailijaa: Audi A6, Mercedes-Benz E ja Volvo S90/V90.

Miten sitten lataaminen?

Sähkön käyttömahdollisuus lämmittää sitä enemmän, mitä sujuvammin lataus sujuu. BMW 530e xDrive on ilahduttavan kätevä ladattava. Kotilataus on plug-in hybrideissä ehdoton juttu, omassa pihassahan auto isoimman siivun vuorokaudesta seisoo. Arkiajoa sähköllä helpottaa myös, jos ajoneuvon voi ladata työpaikalla. Hybridi on omiaan pääsääntöisesti alle 50 km päivämatkoja ajaville, jolloin sähköstä saa eniten irti.

BMW 530e:n akustoon saa virtaan 3,7 kW/h, eli täyteen latinkiin auton saa noin 3,5 tunnissa. Parhaimmillaan toimintamatka on 52 km. Ulkolämpötila toki vaikuttaa sähkön toimintasäteeseen, kuten muissakin ladattavissa, samoin ajotyyli ja maasto. Hybridin kanssa hyytymistä tien päälle ei kuitenkaan tarvitse pelätä.

Perinteet ja nykyaika kohtaavat ohjaamossa

BMW 530e:n sisätilat ovat erittäin onnistuneet ja tyylikkäät. Perinteitä vaaliva kuski tunnistaa brändin jo nappuloiden muodosta. Samalla ohjaamo on kuitenkin moderni digitaalisine näyttöineen ja mittaristoineen. Ajon aikana näpyttely onnistuu kätevästi joko keskellä olevasta iDrivesta tai suoraan kosketusnäytöstä.

Isommallekin kuskille riittää hyvin tilaa, ja myös matkustajilla on mukavan väljää. Penkiksi kannattaa valita sport-istuin, jossa on esimerkiksi reisituen pidennysosa ja muita säätömahdollisuuksia. Ristiseläntuen säätö on ainut, mitä kuskinpenkillä jää kaipaamaan. Sellainen on yleensä mukana, ja toki sen saa tässäkin autossa halutessaan lisättyä pakettiin.

  • Array
  • Array
 

Ajettavuus on priimaa

Saksalaisvalmisteiset autot ovat tunnetaan meillä ajomukavuudesta ja -dynamiikasta. Suomessa niitä suosivat tyyliä, laatua ja ajettavuutta arvostavat ihmiset. 530e on maineen veroisesti jopa edustusautomaisen miellyttävä ajettava.

Huomion kiinnittää lisäksi auton hiljaisuus, jopa suomalaisella karkealla asfalttipinnalla. Harvoin tulee koeajossa näissä olosuhteissa yhtä hiljaista autoa vastaan. Toinen mainittava seikka on vahva suorituskyky. Auto kiihtyy mainiosti sekä paikaltaan että ohitustilanteessa. Kun settiin lisätään erinomainen suuntavakaus ja täsmällinen ja jämpti alusta, voi ajamisen sanoa olevan suoranaista nautintoa.

Katso BMW 530e xDrive Sedan -autot >>

Katso BMW 530e xDrive Touring -autot >>

Koeajo BMW 530e xDrive on osa 1/10 BMW:n kanssa tuotetusta koeajosarjasta. 

Osa 2: BMW 330e Touring xDrive >>

Osa 3: BMW X1 xDrive25e >>

Osa 4: BMW X3 xDrive30e >>

Osa 5: BMW 520d A xDrive MHEV >>

Tutustu ladattavien hybridien mallistoon >> 

BMW 530e xDrive A Charged Edition Sedan

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen 184 hv turboahdettu bensamoottori + 109 hv sähkömoottori
Yhteisteho: 292 hv, polttomoottori: 184 hv @ 5000-6500 rpm
Vääntö: 420 Nm, polttomoottori: 300 Nm @ 1350-4000 rpm
Huiput: 230 km/h (sähkömoottorilla 140 km/h)
Kiihtyvyys: 5,9 s. 0-100 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto, sähkömoottori integroitu vaihteistoon
EU-kulutus: 2,2-1,6 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 50-36 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4963 mm/1868mm/1483 mm
Omamassa: 1970 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 2000 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 59.166 euroa

Comments

For sale - BMW 530
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.