Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Nettiauton ratapäivät – Bemareilla kilpaa Alastarossa

Play video
Jutut 26.06.2015

Nettiauton järjestämällä ratapäivällä kymmenen onnekasta pääsivät ottamaan toisistaan mittaa rata-auton ratissa Alastaron syheröissä.

Nettiauto järjestää kesän aikana kolme ratatapahtumaa innokkaalle käyttäjälle. Kaksi ensimmäistä tapahtumaa pidettiin touko- ja kesäkuussa ja paikalla oli molemmissa tilaisuuksissa kymmenen onnekasta Nettiauton aktiivikäyttäjää.

Tapahtumat järjestettiin Alastaron legendaarisella moottoriradalla ja päivien organisoinnista vastasi Eagle Racing Motorsport. Kalustona toimi Eaglen BMW 325i:t, jotka ovat varta vasten rata-ajoon suunniteltuja kulkupelejä.

Vaikka 3-sarjalaiset BMW:t eivät vakiona huipputehoilla juhli, ovat ne rata-ajoa ajatellen rakennettuina varsin päteviä pelejä radan kiertämiseen. Alastaron radalla niiden huiput lähentelevät 150 km/h:n tietämiä, joten vauhdista homma ei missään nimessä jää kiinni.

Jännittynyttä porukkaa radan varressa

Array

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin toukokuun puolivälissä ja paikalla oli kourallinen selvästi jännittyneitä kuskeja. Osa porukasta oli kokeneita ratakettuja, mutta mukana oli myös ensikertalaisia.

Keväinen keli ei varsinaisesti hemmotellut kisapäivää, sillä hieman ennen harjoitusten alkamista taivas repesi ronskiin vesisateeseen. Pian Alastaron kisapuisto muistutti enemmän tulva-aluetta kuin moottorirataa ja tilaisuus oli hetken jopa uhassa peruuntua.

Luontoäiti pisti pahintaan, mutta Eagle Racingin Mikko Almgren antoi ajoluvan ankeasta kelistä huolimatta. Märkä rata teki ajamisesta normaalia haastavampaa, sillä rata oli paikoitellen erittäin liukas. Takatuuppari BMW kirposi useammankin kuskin otteesta ja vauhtia käytiin hakemassa hiekka-alueilta tuon tuostakin.

Vaikka keli oli erittäin haastava, vältyttiin pahemmilta ulosajoilta ja kolaroinneilta. Kolmen tunnin mittaisen ajosession aikana jokainen kuski pääsi haastamaan itseään ja kehittämään ajotaitoaan kostealla kelillä. Ankeasta kelistä huolimatta päivä oli onnistunut ja palkintojen jakamisen jälkeen kisan viimeinenkin kuski oli yhtä hymyä.

Uskomaton pito kuivalla radalla

Kesäkuun alussa järjestyn ratapäivän sää hemmotteli onnekkaita kuskeja. Lämpötila oli hieman alle 20 astetta ja aurinkoinen keli piti radan pinnan lämpimänä. Paikalle saapui jälleen kymmenen onnekasta Nettiauton aktiivista käyttäjää, jotka saivat kunnian käskyttää BMW 325:ia sydämensä kyllyydestä.

Kuivalla kelillä ajaminen tuntui edelliskerran sadekeliin verrattuna siltä, että koko laji piti opetella uusiksi. Eagle Racingin BMW:n renkaat omasivat kuivalla uskomattoman pidon ja autolla pystyi ajamaan loivimmat mutkan niin kovaa kuin pelit kulkivat.

Tällä kerralla erot olivat jopa pienempiä kuin sadekelillä ja kuskit ajosuoritteensa jälkeen hikisempiä. Tälläkin kerralla vältyttiin suuremmilta vahingoilta, mutta finaalissa hiekka-alueet pöllysivät useampaankin otteeseen.

Molemmat ratapäivät huipentuivat parhaiden kuskien palkitsemiseen ja yhteiseen ruokasessioon, jossa omia onnistumia tai epäonnistumisia ruodittiin koko porukalla. Ratasession kertaaminen jälkikäteen oli lähes yhtä antoisaa kuin itse ajaminen.

Kahden onnistuneen tapahtuman jälkeen tarjolla on hieno rata-ajoelämys vielä kymmenelle onnekkaalle Nettiauton aktiivikäyttäjälle, sillä syyskuun alussa Alastarolla järjestetään tämän kauden viimeinen ratapäivä. Mikäli mielit mukaan, kannattaa olla aktiivinen Nettiauton Facebook-sivuilla, sillä innokkaimmat osallistujat pääsevät mukaan kisaamaan ratapäivän herruudesta.

Tuomas Rajala

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - BMW 325
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.