Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto - Article - Nettiauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Koeajot 27.12.2019

Nissan Micran nykyinen viides sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2016. Vuonna 2019 Micra sai pellin alle uutta.

Nissan Micran sai uudeksi voimanlähteeksi Daimlerin ja Renaultin yhteistyönä tekemän bensiiniturbomoottorin, joka on laajasti käytössä niin Mercedes-Benzin mallistossa, esimerkiksi A-sarjassa, kuin Renaultin mallistossa. Itseoikeutetusti Renaultin allianssi-kumppani Nissan käyttää uutta voimanlähdettä niin ikää viljalti mallistossaan. 

Micrassa uutuusmoottori on litrainen eli 999-kuutioinen ja 3-sylinterinen. Huipputehoa on tarjolla 100 hevosvoimaa ja moottorin yhteyteen on tarjolla vakiona kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Lisähinnalla vaihtamisen voi jättää portaattoman automaattivaihteiston hommaksi, joka on nyt aiemmin käytetyn CVT-nimen sijaan Xtronic. 

Sama moottori on myös suomalaisten kestosuosikin Nissan Qashqain uusi turbolla terästetty bensiinivoimanlähde. Qashqaissa moottoriin on lisätty yksi pytty lisää eli se on 4-sylinterinen ja tehoversioita on kaksi: 140- ja 160-hevosvoimainen.

Micraan on Suomessa tarjolla myös 117-hevosvoimainen bensiiniturbo yhdistettynä kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon. Dieselmoottoria ei sen sijaan Suomen mallistossa ole tarjolla oletettavasti vähäiseksi jääneen kysynnän takia.

Katso linkistä Micran koeajovideo Nettiauton YouTubesta.

Micrassa käytössä perinteinen lähestysmistapa 

Nissan Micran läheisin ja pahin kilpailija on Toyota Yaris. Siinä missä Toyota on satsannut hybriditeknologiaan läpi malliston, Nissan on pistänyt paukkuja sähköautomalleihin, joista tunnetuin on sarjatuotantoisen täyssähköauton pioneeri Nissan Leaf.

Nissan Leaf on ollut eräänlainen menestys sähköautoissa, mutta sitä ei kuitenkaan voi verrata Toyotan hybridimenestykseen. 

Tällä hetkellä Micraan tai mihinkään muuhunkaan polttomoottorilla kulkevaan Nissanin autoon ei ole tarjolla sähköä eli mallistossa ei ole hybridivaihtoehtoa. Se näkyy ja tuntuu uuden Micran kulutuslukemissa, jos sitä vertaa Yarisiin, jonka saa kulkemaan sekalaisessa ajossa 4,5 litralla jopa vähemmällä. Micran kulutuslukemat ovat käytännössä noin kaksi litraa kovemmat uudella bensaturbolla ja portaattomalla automaattivaihteistolla varustettuna.

Yarisin lisäksi pikkuautoluokassa on runsaasti muita hyviä vaihtoehtoja tarjolla, kuten Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Hyundai i20 ja uudet ranskattaret Renault Clio sekä Peugeot 208

Minkä takia kannattaisi miettiä vuonna 2020 laajasta pikkuautotarjonnasta Nissan Micraa?

Micra näyttää modernilta pikkuautolta. Siinä on myös asialliset sisätilat, joiden väritystä ja tunnelmaa pääsee halutessaan muokkaamaan tilausvaiheessa. Keskellä kojelautaa on moderni kosketusruutu musiikin ja lisävarusteisen navigaattorin ohjaamiseen.

Tilat ovat normaalia luokkaa pikkuautoissa, joka tarkoittaa, että edessä mahtuu matkustamaan asiallisesti kaksi aikuista. Takatilat sopivat mieluummin lapsille ja pienikokoisille. Tavaratila on selkeänmuotoinen ja litramäärässä kokoluokassa asiallista tasoa eli valmistajan mukaan 300 litraa. Laajennettuna tilaa kasvaa 1000 litraan.

Ajossa Micra on helppo kumppani. Kaupunkiolosuhteissa auto kulkee uudella bensaturbolla kevyesti ja ajaminen on rentoa automaattivaihteiston ansioista. Portaattomaan vaihteistoon on tehty keinotekoiset “pykälät” arvaten asiakaspalautteiden takia. Kuminauhamainen kiihtyvyys ja moottorin äänien koveneminen sisätiloissa tasaisen kierrosten nousun myötä ei ole perinteisesti miellyttänyt kuljettajia. Kuminauhamaisuus ei ole Micrassa häiritsevää ja moottorin mölyt pysyvät kohtuullisen hyvin hallinnassa, paitsi täyskaasukiihdytyksissä.

Maantieajossa moottorin rajalliset teho- ja vääntöreservit paljastuvat, eikä Micra kulje enää niin vaivattoman oloisesti kuin kaupungissa. Ohjaus toimii erityisesti kaupungissa hyvin. Se on kevyt käyttää ja tarjoa kuitenkin ihan asiallisen tuntuman. Myös kääntösäde on kohtuullisen pieni, joka helpottaa kaupungeissa kääntelyä. Alusta kantaa asiallisesti neljä aikuista, ainakin, jos ajotapa on normaali ilman turhia sporttikurvailuja.

Nissan Micra on asiallinen pikkuauto, joka ei yllätä eikä petä millään osa-alueella, siksi se on monelle pikkuauton hankkijalle varteenotettava vaihtoehto.

Antti Liinpää

Nissan Micra IG-T 100 S/S Xtronic N-Connecta

Plussat

Helppo ajaa kaupungissa

Modernin näköinen

Miinukset

Kulutus

Nissan Micra IG-T 100 S/S Xtronic N-Connecta

Moottori:  3-sylinterinen, 1,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 100 hv @ 5000 rpm
Vääntö: 144 Nm @ 2000 rpm
Huiput: 177 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 13,0 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,2-6,5 l/100 km
CO2-päästöt: 139-146 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 3999 mm/1743 mm/1455 mm
Omamassa: 1120 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 20 760 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Nissan Micra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show