Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Koeajot 30.01.2020

Suomalaisten suursuosikki Nissan Qashqai sai vuonna 2019 uuden bensamoottorin, joka tuo helpotusta EU:n vaatimaan malliston 95 gramman päästörajaan.

Jos päästörajaan ei yllä vuonna 2020, EU lätkäisee muhkeat sakot. Miten vuonna 2014 markkinoille tullut 2. sukupolven Qashqai pärjää alati kiristyvän kilpailun mankelissa, jonka vauhti vain kiihtyy kilpailijoiden tuodessa haastajia markkinajohtaja Qashqaille oikealta ja vasemmalta?

Nettiauton koeajossa oli hiljattain yksi näistä Qashqain haastajista, uusi Mazda CX-30, joka oli odotetun vahva tuote. Tässä artikkelissa arvio myös vertailuparista Qashqai vs. CX-30. Mutta ensin asiaa uudesta moottorista ja Qashqain vuoden 2020 mallin ominaisuuksista.

Nissan Qashqain koeajovideon voit katsoa Nettiauton YouTubesta tästä linkistä. Mazda CX-30:n koeajovideo löytyy vastaavasti tästä linkistä.

Uusi Qashqai vuonna 2020?

Array

Nissan Qashqai on pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin katumaasturi, joka tarkoittaa, että tilat vastaavat C-segmentin perusauton Volkswagen Golfin tiloja. Auton korkeus ja aavistus perusviistoperää pidempi takaylitys tuovat tiloihin hieman lisää. Tässä yksi syy Qashqain ja muiden crossovereiden tai katumaastureiden suosioon. Tilat eivät ole suuret, mutta useimpien suomalaisperheiden tapauksessa riittävät. 

Ohjaamossa aistii ja näkee, että aivan uusimman tuotteen kanssa ei nyt olla tekemisissä – tämän toisen sukupolven Qashqai tuli markkinoille jo vuonna 2014. Jos joku minulta kysyy, niin ennustan, että Nissan esittelee seuraavan sukupolven Qashqain kuluvana vuonna 2020 ja uutuuden myynti pääsee kunnolla käyntiin vuonna 2021. Tämä ei ole tieto,vaan valistunut arvio. 

Mielenkiintoista seurata miten käy, mutta arvatenkin myös maahantuonnissa Espoon Keilaniemessä odotetaan tietoa jännityksen vallassa, sillä Nissanin Suomen myynti lepää nykyään hyvin vahvasti Qashqain harteilla. Qashqaita myytiin vuonna 2019 yhteensä 4339 kappaletta ja koko Nissanin merkkimyynti henkilöautoissa oli 5211 kappaletta.

Asialliset tilat perusperheautoiluun

Keskeltä kojelautaa löytyvä nykymittapuulla pienikokoinen kosketusruutu kertoo kaikista selvimmin, että Qashqai on jo hetken aikaa ollut myynnissä. Kokonaisuutena ohjaamo on kuitenkin asiallinen ja tarjoaa isokokoiselle kuskille hyvät sekä mukavat tilat, tosin pitkä kuljettaja kaipaa lisää pituutta istuimeen, kuten useimpiin tämän kokoluokan autoihin. Hallintalaitteiden sijoittelu on mallikelpoista ja ergonomia hyvällä tasolla. 

Pitkän kuljettajan taakse mahtuu toinen pitkä ihminen, mutta ylimääräistä tilaa ei ole. Etuistuimien selkänojissa on takana kovaa muovia, joka ei ole fiksuin ratkaisu pitkäjalkaisia matkustajia ajatellen. Autossa matkustaa mukavasti neljä aikuista tai kaksi aikuista ja kolme lasta. Tavaratila tarjoaa yli 430 litran koon, joka pesee noin 50 litralla perusviistoperän. Tavaratilan lattian alla on lisää säilytystilaa ja tilan voi fiksusti jakaa pohjalevyn puolikkaalla. Laajentaminen käy kätevästi laskemalla takaselkänojat alas.

Uusi bensaturbo Daimlerilta ja Renaultilta

Vaikka uusi bensiinimoottori tuo helpotusta aiemmin esillä olleeseen päästörajaan, ei se ratkaise kaikkea. Uusi 1,3-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori on tarjolla Qashqaihin kahtena tehoversiona. Pienempi on 140 hevosvoimainen ja se on Suomessa tarjolla vain manuaalivaihteisena. 

Koeajoautossa oleva isompi vaihtoehto on 160 hevosvoimaa. Sen yhteyteen saa sekä manuaalivaihteiston että DCT-kaksoiskytkinautomaatin. Uuden bensaturbon päästöt asettuvat välille 156-162 grammaa per kilometri. Uudella bensaturbolla varustetut Qashqaita ovat aina etuvetoisia. Qashqain laajassa dieselmallistossa on tarjolla vaihtoehtoja myös nelivetoista kaipaaville.

Käyttömukavuus korkealla tasolla

Daimlerin ja Renaultin yhteistyömoottori on laajasti käytössä molempien autovalmistajien mallistossa. Nettiauto koeajoi hiljattain uuden Mercedes-Benzin A-sarjan sedanin samalla moottorilla ja kaksoiskytkinautomaatilla. Nyt sama paketti on tarjolla Renaultin allianssikumppani Nissanin mallistossa. Miten se liikuttaa Nissan Qashqaita?

Ykskantaan voi todeta, että uusi bensaturbo ja sen yhteydessä oleva DCT-kaksoiskytkinautomaatti sopii Qashqain nokalle kuin nyrkki silmään. Hiljaisesti käyvä bensaturbo tarjoaa Qashqaille sivistyneen ja voimakkaan kulun. Parasta on moottorin erinomainen vääntövoima, jonka yhteyteen hyvin viritetty kaksoiskytkinautomaatti ottaa mainiosti käyttöön. Lopputuloksena on erinomainen ajomukavauus ja kohtuullinen kulutus. 

Normaalissa ajossa auto kulkee koko ajan hiljaisesti ja kevyesti pintakaasulla, mutta polkimen alla on tarvittaessa mukavasti reserviä. Jouheasti toimiva kaksoiskytkinautomaatti vaihtaa tarvittaessa nopeasti alas, jolloin Qashqai ampaisee maantieajon ohitustilanteeseen pirteästi.

Qashqailla ajaminen kokonaisuutena on helppoa ja mukavaa. Siinä varmasti yksi syy menestykseen. Jos jotain kritisoitavaa hakee niin maantieajossa rengashuminaa alkaa olla jonkin verran.

  • Array
  • Array
 

Nissan Qashqai vs. Mazda CX-30

Lopuksi napakasti vertailua Qashqain ja CX-30:n välillä: Mazda CX-30:n ulkonäkö ja etenkin ohjaamon ilme on modernimpi ja laadukkaampi kuin Nissan Qashqain. Toisaalta Qashqai tarjoaa avarammat tilat ja on kokonaisuutena mukavampi kuin CX-30, mutta Mazdan tunnokkuus ja ajamisen ominaisuudet tarjoavat Qashqaita enemmän nautintoa ajamiseen autoilusta ja ajamisesta tykkäävälle.

Antti Liinpää

Nissan Qashqai DIG-T 160 DCT Tekna

Moottori:  4-sylinterinen, 1,3-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 160 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 270 Nm @ 1600-3500 rpm
Huiput: 198 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaattivaihteisto
EU-kulutus: 7-7,2 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 157-162 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4394 mm/1806 mm/1590 mm
Omamassa: 1315-1445 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 33 151 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Nissan Qashqai
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.