Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Onnistu autokaupoilla – 3 vinkkiä auton ostajalle - Article - Nettiauto

Onnistu autokaupoilla – 3 vinkkiä auton ostajalle

MAINOS Jutut 24.06.2020

Auton hankinta on kuluttajalle usein iso päätös. Sopivan auton löytäminen on monen tekijän summa. Miten löytää omaan käyttötarkoitukseen auto, jonka kulut eivät rasita taloutta kohtuuttomasti?

Ferratum lainan avulla hankit 4 100 – 20 000€ autolainan helposti. Tutustu tarkemmin!

Mieti auton käyttötarkoitus ja käy koeajolla ennen kauppaa

Array

Varmista, että sijoitat rahasi järkevästi kiinnittämällä huomiota muutamiin tärkeisiin asioihin. Pohdi ainakin näitä asioita ennen autokaupoille lähtöä:

-          Matkustaako autossa useampi ihminen?

-          Millainen tavaratilan tarve on?

-          Ovatko auton hintaan vaikuttavat lisävarusteet aidosti tarpeellisia?

-          Auton kulutus ja ekologisuus omaan käyttötarpeeseen

Koeajotilanteessa tutustu huolellisesti auton sisätiloihin. Käy läpi myös auton ulkopinta mahdollisten vaurioiden varalta. Mikäli olet epävarma, ota mukaan autoista tietävä tuttava. Muista tehdä kauppakirja huolella ja varmistaa aiemman omistajahistorian moitteettomuus.

Huomioi auton kokonaiskustannukset arjessa

Kauppahinnan lisäksi ylläpitokulut kuten polttoaine, verot, vakuutukset, katsastukset ja korjaukset vievät oman osansa arjen budjetista. Myös uusiin kesä- ja talvirenkaisiin tulee varata budjettia muutaman vuoden välein ajotottumuksista riippuen.

Käyttövoima on arjen kustannusten kannalta merkittävin osio auton valinnassa, sillä se vaikuttaa mm. polttoainekuluihin. Huomioithan, että esimerkiksi sähköauton latausmahdollisuuden asentaminen vaatii 1 000 - 3 000 euron kertakustannuksen.

Bensakone voi olla järkevä valinta, kun ajoa kertyy alle 15 000 km vuodessa. Diesel on taloudellinen vaihtoehto matkojen ollessa pitkiä ja kilometrimäärien korkeita. Ladattava hybridiauto sopii lyhyille matkoille. Ekologisuuden hyödyt lisääntyvät, kun polttomoottoria ei juuri tarvita. Sähköauton edut näkyvät taloudellisesti pitkällä aikavälillä, mutta se vaatii päivittäistä latausmahdollisuutta, joten latauspistokkeiden sijainti on otettava huomioon ajoreittiä suunnitellessa.

Lainaa voi ottaa myös auton huoltokustannuksiin. Lue lisää!

Ota kulujen lisäksi huomioon auton jälleenmyyntiarvo. Modernia käyttövoimaa hyödyntävä auto on ostohinnaltaan korkeampi, mutta myös sen jälleenmyyntiarvo on suurempi. Se lisäksi säästää usein arjessa enemmän suhteessa perinteisiin polttomoottoreihin, joten kalliimpi hankintahinta tasoittuu ajan mittaan.

  • Array
  • Array
 

Voit ottaa autorahoituksen myös pankin kautta

Tyypillisesti ajatellaan, että autolaina tai rahoitus otetaan autoliikkeen kautta. On kuitenkin järkevää kilpailuttaa autolaina myös pankissa. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka antaa kuvan siitä, paljonko maksat lainasta takaisin.

Valitse autorahoitus, joka on mahdollista maksaa pois sovittua aiemmin ilman kuluja. Elämäntilanteen ja tarpeen muuttuessa voit huoletta vaihtaa auton ja maksaa lainan pois tai järjestellä sen uudelleen.

Joskus autorahoituksen ottaminen mietityttää ja katse kääntyy edullisempien vaihtoehtojen puoleen. Kauppahinnaltaan korkeampi auto voi kuitenkin tulla arjessa halvemmaksi ja ennen kaikkea istua paremmin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Autolaina auttaa kattamaan omien säästöjen jälkeen puuttuvan osuuden.

Ferratum on vastuullinen luotonmyöntäjä, joka auttaa suunnittelemaan autolainan maksukykyyn sopivaksi. Lainanlyhennyksistä tulee luonteva osa arjen kuluja, ja rahaa jää myös elämiseen. Lue lisää Ferratum autolainasta!

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show