Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen - Article - Nettiauto

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Koeajot 20.01.2021

Uuden Corsan sisään kätkeytyy ranskalainen sydän, mutta Opel onnistuu säilyttämään oman persoonansa.

Kun astuu uuden Opel Corsan etuistuimelle, näyttää kaikki varsin tutulta. Tämä ei johdu siitä, ettei Opel olisi uudistunut, vaan siitä, että Opelin autojen valmistus siirtyi jokin aika sitten ranskalaisen PSA-konsernin hallintaan.

Uudesta omistajuudesta johtuen Opelin pikkuauto näyttää erehdyttävän paljon ranskalaisvalmistajan automalleilta ja erityisesti Peugeot 208:lta. Persoonaa ei ole kuitenkaan kokonaisuudessaan hylätty, vaikka sukunäköä onkin melkoisesti.

Eniten PSA-konsernin kädenjälki näkyy ohjaamossa, jossa vaihdevalitsin, mittaristot, keskikonsolin näyttö ja hallintalaitteet näyttävät ja tuntuvat vastaavalta kuin konsernin muissa tuotteissa. Pelkästä Peugeot 208:n kopiosta ei kuitenkaan ole kyse. Suurin eroavaisuus Pösön pikkuautomalliin on ohjauspyörä, joka on suurempi ja perinteisempi.

Tyypillinen moderni pikkuauto

Array

Opelin ulkonäkö on sopivan aggressiivinen. Kokonaisuutta hallitsevat sekä keulasta että perästä löytyvät LED-valot, GS-mallin kookkaat vanteet ja muutenkin varsin moderni ilme. Mikään persoonallisuuden multihuipentuma ei ole kyseessä, sillä Corsa on tyyppiesimerkki modernista pikkuautosta.

Koeajettava malli on GS, mikä tarkoittaa piirua reippaampaa suorituskykyä ja jämerämpää alustaa. Mallimerkki on tuttu Opelia pidempään seuranneille ja aikanaan GSi kertoi konepellin alta löytyvän hieman normaalia ripeämmän voimanlähteen.

Tällä haavaa GS Linen konepellin alta löytyy versiosta riippuen joko 100- tai 130-hevosvoimainen bensiiniturbo. Molemmat tehoversiot on tehty 1,2-litraisen ja 3-sylinterisen moottorin perustalle. Kokoonpano ei ole yllättävä, sillä kolmemukista voimanlähdettä tavataan tätä nykyä monen auton keulalla.

130-heppainen ”tehoversio” tarjoaa asiallisen suorituskyvyn pikkuautolle ja paikaltaan sataseen ampaistaan 8,7 sekunnissa. Hot hatch -luokkaan autolla ei kuitenkaan ole asiaa, sillä siihen vaadittaisiin reippaammin suorituskykyä. Sellaista saattaa tosin olla tulossa markkinoille, sillä huhut OPC-Corsasta ovat jo ilmassa.

Sporttinen alusta

Alustan ja ohjaustuntuman puolesta GS edustaa autoluokan sporttisempaa laitaa. Vaikka pikkuautoluokassa ajettavuus on pienen painon ansiosta usein varsin tukeva, on Opelin alusta vieläkin tymäkämmän oloinen tapaus.

Ajettavuus on luonnollisesti lähellä Peugeot 208:aa ja eroavaisuuksien löytäminen vaatii perehtymistä molempiin autoihin. Perusrakenne on kaksikossa täsmälleen sama ja näin ollen tuntuma pitkälti yhteneväinen.

Siitäkin huolimatta Peugeotista jää väkisinkin laadukkaampi vaikutelma. Keulan sapelihammasvalot tuovat kaivattua lisäpersoonaa ja voimalinjakin tuntuu istuvan paremmin Leijonanpentuun kuin Corsaan. Mutta ei Opel silti huono ole. Ei missään nimessä.

Ihan läpihuutojuttu markkinoilla erottautuminen ei tosin ole, sillä Corsan luokkaan on tarjolla malleja käytännössä joka ainoalta autovalmistajalta. Toyota Yaris, Ford Fiesta, Nissan Micra, Volkswagen Polo, Hyundai i20 ja Seat Ibiza ovat vain muutamia samoista ostajista kilpailevia automalleja.

Elektroniikkaongelmat vaivaavat

Opel sortuu Corsan kohdalla pariin heikkouteen, joita ei nykypäivänä automalleissa liian usein tapaa. Yksi erikoisuus on vakionopeudensäädin, joka pumppaa vauhtia ees-taas. Auto taistelee pitääkseen oikean vauhdin taulussa. Ongelmaa lienee softapäivityksessä, mutta kyseessä on varsin kiusallinen vaiva.

Toinen erikoisuus liittyy moottorin toimintaan pienillä kierroksilla. Corsa nimittäin tuntuu ikään kuin puutuvan hitaissa liikkeellelähdöissä, kun kone pyrkii pitämään kierrokset mahdollisimman alhaisina. Välillä tuntuu siltä, että peli tukehtuu sijoilleen.

Kolmas narinan aihe liittyy bluetooth-järjestelmään, joka pätkii signaalia kummallisesti. Esimerkiksi äänikirjaa kuunnellessa se hyppii kymmenen-viidentoista sekunnin pätkiä yli. Ei se toki mikään kynnyskysymys ole, mutta kiusallinen vaiva kuitenkin.

Jotenkin kokonaisuudesta tulee fiilis, että elektroniikkapäivitykset ovat jääneet hieman puolitiehen. Vastaavia ongelmia ei esimerkiksi Corsan sähköversiosta löydy, joten toivottavasti vika ei ole kovin yleinen.

Puhtia piisaa

Voimalinjaltaan Corsa on hyvä ja 3-sylinterinen moottori tarjoaa rivakkaa kiihtyvyyttä ja hyvin toimivan vaihteiston. Laatikko on 8-portainen automaatti, mikä sopii pienen bensaturbon kaveriksi hyvin. Vaihteisto saa kaiken mahdollisen irti moottorin potentiaalista.

Corsassa on valittavissa kolme eri ajotilaa, jotka vaikuttavat lähinnä moottoriohjaukseen ja vaihteiston reagointiin. Sport-tilassa optimoidaan suorituskyky pitämällä kierrokset hieman korkeammalla ja tuomalla pienemmällä kaasunpainalluksella enemmän voimaa peliin.

Ajotilavalinta ei kuitenkaan vaikuta muualle muuhun kuin vaihteistoon ja moottoriohjaukseen. Esimerkiksi alustan tuntuma pysyy ajotilasta huolimatta ennallaan.

Corsasta on tarjolla kolme bensiiniversiota, yksi diesel ja täyssähköversio. Näistä vakuuttavin on kiistatta sähköversio, joka ei ainakaan bensaversion tavoin kärsi takkuilevasta elektroniikasta. Samalla se on myös koko malliston ripein.

  • Array
  • Array
 

Perusmalliin käsiksi 15 tonnilla

Opelin hinnat alkaen -malli on 75-heppaisella moottorilla varustettu City 75 -malliversio, jonka keulalla puhisee vapaasti hengittävä bensiinimoottori. 1,2-litrainen voimanlähde tuskin nostattaa kuskin kasvoille kovinkaan leveää hymyä, mutta toki hintakin jää reiluun 15 000 euroon.

Polttomoottoriversioista kiinnostavin on ehdottomasti koeajettu GA Line 130 Turbo A, joka tarjoaa sporttista kyytiä ja tyyliä koko rahan edestä. Toki hintakin pomppaa perusmallista lähes kymppitonnilla, mutta voisi rahan varmasti huonomminkin käyttää.

Muutaman softaongelman ratkaisemisen jälkeen Corsa on hyvä vaihtoehto kompaktia ja sporttista autoa hakevalle. Varustelukin on GS Line -versiossa kattavaa, eikä siihen oikein osaa kaivata lisää herkkuja. Tosin pienestä lisäeristyksestä ei olisi haittaa, sillä etenkin talvirenkailla melu on melkoinen.

Tuomas Rajala

Kehuja: GS-versiona mukava pikkusportti, tyylikäs ulkonäkö, hyvä varustelutaso

Parantamisen varaa: ongelmat softassa, rengasmelu

Opel Corsa GE Line 130 Turbo A:

Moottori: 3-sylinterinen, 1199 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 130 hv (96 kW) @ 5000 rpm
Vääntö: 205 Nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 8,7 s
Huippunopeus: 208 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto:  8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 5,6-6,0 l / 100 km
CO2 päästöt: 128-136 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4060mm/1765mm/1433mm
Koeajoauton hinta: 24990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Opel Corsa
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show