Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Opel Insignia Tourer: Mukavuutta perhefarkkuluokkaan - Article - Nettiauto

Opel Insignia Tourer: Mukavuutta perhefarkkuluokkaan

Koeajot 20.01.2014

Insignia Tourer on tyylikäs perhefarkku, joka tarjoaa Premium-luokan kyytiä järkihinnalla.

Opel on tehnyt hartiavoimin töitä tuotteidensa laadun parantamiseksi. Merkin laatuvaikutelma on rypenyt 90-luvulta saakka pohjamudissa, mutta kehitys on ollut viime vuosina vähintäänkin positiivista. 

Saksalaisvalmistaja on saanut tililleen useita onnistumisia pienemmissä luokissa, sillä mm. Adam ja Mokka ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Nyt samaa tavoittelee farmarimalli Insignia Tourer.

Farkku-Insignia haastaa luokassaan ainakin VW Passatin, Ford Mondeon ja Skoda Superbin farmariversiot. Seura on kovaa, sillä kaikki kolme ovat uudistuneet tuoreesti ja jälki on ollut vakuuttavaa. 

Lähellä Premium-henkeä

Array

Samaa voi sanoa myös Insigniasta. Heti alkumetreiltä käy selväksi, että Opel on lähtenyt kisaan tosissaan. Insignian ohjaamo on GM-konsernin autoja ajaneelle tutun oloinen, mutta mukana on oma leimansa. 

Nelosluokkaa on jo pidemmän aikaa liikkunut lähemmäs luksus-luokkaa ja sama kehitys on huomattavissa myös Insignian kohdalla. Se alkaa entistä enemmän muistuttamaan premium-luokan automalleja.

Sisätiloissa riittää kokoa ja näköä. Ohjaamo on verhoiltu koeajoauton tapauksessa mustalla kankaalla ja kokonaisuus on tyylikäs. Kojelautaa hallitsee kookas kosketusnäyttö, jonka kautta ohjaillaan audiojärjestelmää ja navigaattoria. 

Näytön käyttö hankalaa

Paneelin hallinta tapahtuu joko suoraan kosketusnäytöstä tai oikealla kädellä käytettävästä kosketuslevystä, joka muistuttaa kannettavien tietokoneiden hiirilevyä. Opel on siis halunnut erottautua muista saksalaismerkeistä toteuttamalla omaleimaisen järjestelmän ohjauksen.

Sen onnistumisesta voi olla montaa mieltä, sillä navigoiminen ohjaimen kautta on melkoisen hankalaa. Toiminta ei ole samankaltaista kuin vaikkapa kannettavissa tietokoneissa, vaan osoitin liikkuu näytöllä pykälittäin ja on suoraan sanoen kehno.

Paremmin toteutettuna ratkaisu voisi olla toimiva, mutta tällaisenaan se on vähän niin kuin Nokian puhelin. Periaatteessa se toimii, mutta maailmassa on niin paljon parempiakin ratkaisuja. 

Alusta vakuuttaa

Tyylikkäiden sisätilojen lisäksi näyttävyyttä löytyy myös ulkokuoresta. Uuden Insignian hymy on leveä ja keulan ilme henkii luksusta. Muotoilu on pääasiassa hyvin onnistunutta, mutta takarenkaiden ylitys on farmarimallissa turhan pitkä. Se tekee kokonaisuudesta hieman epätasapainoisen. 

Ajettavuutensa puolesta Insignia vetää vertoja kilpailijoilleen. Tuntuma tiehen välittyy ohjauspyörälle hyvin ja alusta on sopivan jämäkkä olematta kuitenkaan liian kova. Se on itse asiassa yksi parhaiten toimivista pitkään aikaan. 

Tuntuma on yllättävän lähellä vaikkapa BMW:n 5-sarjaa, vaikka Insignia onkin hintansa puolesta parikymmentätuhatta halvempi. Myös Opelin hiljainen kulku yllättää. Ainakin kitkarenkailla rengasmelu jää mukavan vaimeaksi, eikä koneen äänetkään pääse häiritsemään.

  • Array
  • Array
 

Paljon puhtia vähistä kuutioista

Myös moottori on onnistunut. 1.6-litraisesta bensiiniturbosta kiusataan esiin 170 hevosvoimaa, mikä on tämän luokan autolle melkeinpä vähimmäisvaatimus. 

Mallistossa on myös 1,4-litrainen turbokone, jonka tehot jäävät 140 hevosvoimaan. Se on tämän kokoluokan autolle vaatimaton lukema. Vääntökin jää pienimmän koneen kohdalla 200 Nm:iin.

1,6-litraisessa motissa vääntöä on puolestaan 260 Nm, mikä on hyvin viritetylle bensiinikoneelle riittävästi. Arjessa tehoa on hyvin, eikä Insignialla tarvitse pelätä jäävänsä muiden jalkoihin. Tehonnälkäisemmille mallistosta toki löytyy myös 250 hevosvoimainen V6. 

Vaikka tehoa ja kyytiä riittää, on kulutus silti kohtuullisen maltillinen auton koko huomioon ottaen. Sekalaisessa ajossa kulutuksen saa pidettyä kahdeksan litran tuntumassa. Opelin moottoriteknologia on siis tässä suhteessa onnistunut hyvin. 

Automaattivaihteisto on onnistunut, vaikka kyseessä ei olekaan kaksoiskytkimellinen laatikko, vaan perinteinen automaatti. Kuminauhamaisuutta ei juuri ole huomattavissa, vaan aski yltää markkinoiden parhaimpien automaattien joukkoon. 

Kontilla on kokoa

Insignian sisätilat ovat riittävät, vaikka ne eivät ylläkään luokan kookkaimman Skoda Superbin tasolle. Muihin kilpailijoihin verrattuna lääniä riittää ja muotoilunsa ansiosta 540 litran takakontti on syvä ja tilava.

Pitkälle ulos tuleva takapuskuri tosin hankaloittaa lastaamista ja vaatteet tahriintuvat kurakelillä väkisin. Vaiva on pieni, mutta yllättävän kiusallinen. 

Pieniä nuhteita Insignialle on pakko antaa myös penkeistä, jotka ainakin perusvarustelutasolla antavat turhan vähän sivuttaistukea. Säätömahdollisuuksia kyllä löytyy, mutta mutkissa penkillä ei meinaa pysyä kunnolla.  

Opel Insignia Tourerin laittaa kovasti kampoihin luokan muille perhefarkuille. Sen hyvä viimeistelytaso, ajettavuus ja näyttävä ulkonäkö tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, laatuvaikutelma, alusta, moottori, hinta-laatusuhde

Parantamisen varaa: keskikonsolin näytön käytettävyys

Tekniset tiedot:

Moottori: 4-sylinterinen, 1598 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 170 hv (125 kW) / 4250 rpm
Vääntö: 260 Nm / 1650-4250 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,4 s
Huippunopeus: 205 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,8 l / 100 km
CO2 päästöt: 159 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.): 4913mm / 1856mm / 1513mm
Paino: 1664-1843 kg
Tavaratila: 540 l
Polttoainesäililö: 70 l
Hinta alkaen: 26 930€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Opel Insignia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?