Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Opel Insignia – Yllätyshaastaja - Article - Nettiauto

Opel Insignia – Yllätyshaastaja

Koeajot 12.11.2019

Opel Insignia on vastustaja, jonka harva uskoi laittavan kampoihin Premium-piireille. Näin kuitenkin kävi.

Opelin matka kohti edustusautoympyröitä jatkuu uudella Insignialla. Reilu vuosikymmen sitten Insignia jakoi ulkonäkönsä puolesta mielipiteet isosti, mutta viime vuosina sen muotoja on veistetty uusiksi ja lopputulos on kieltämättä herkullinen. Nykyisellään Insignia on näyttävä ja pitkänhuiskea limppu, joka haastaa ylemmän keskiluokan automallit.

Opel Insignia on tietyllä tapaa melkoinen väliinputoaja. Se on yllättävän laadukas, mukava ja tasapainoinen kokonaisuus. Kilpakumppanit ovat toki nekin hyviä, sillä samasta ostajakunnasta kilpailevat mm. Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Audi A4 ja Skoda Superb.

Insignian, kuten koko Opel-malliston suurin ongelma piilee mielikuvissa. Kun Opel 90-luvulla valmisti autoja, joita ei juuri tunnettu luotettavina ja kestävinä, on tuo maine kantanut näihin päiviin saakka. Siksi tuotekehitys on ollut roimaa ja se näkyy nykymallistossa.

Opelin ylemmän keskiluokan limppu kestääkin tätä nykyä vertailun mihin tahansa automalliin. Itse asiassa paremmin varusteltuna se kamppailee rinta rinnan Premium-luokan kanssa. Erot ovat kaventuneet joko Opelin paremman laadun tai ylipäänsä automaailman kehityksen myötä.

Executive eli kaikki herkut

Array

Koeajettu versio on tarkemmin sanottuna Opel Insignia Grand Sport 200 hv Executive. Executive tarkoittaa parasta varustetasoa, jonka ansiosta Insigniassa on ilmastoidut ja hierovat nahkajakkarat, HUD-näyttö, adaptiivinen vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja niin edelleen. Varustelutaso lähentelee siis E-segmentin hyvin varusteltuja Premium-autoja.

Insignian konevalikoima on kasvanut sitten muutaman vuoden takaiseen ja tarjolla on useampia bensa- ja dieselkoneita. Bensamalliston pohjalla on 140-heppainen bensaturbo ja tiukin versio on puolestaan tasan 200 hevosvoimaa tuottava 1,6-litrainen. Tuo voimanlähde löytyy myös koeajoversiosta.

Moottoreiden tehokunkku on legendaarisen kirjainlyhenteen omaava Insignia GSI, jonka nokalla on hieman yllättäen tuplasti ahdettu dieselmoottori. 210 hevosvoimaa ja 480 Nm takaavat järeät kyydit ja valmistajakin mainostaa GSI-versiota sanaparilla melko nopea. GSi:n saa siis ainoastaan nelivetoisena ja diesel-koneella.

Järeimmän bensaturbon kohdalla kiihtyvyydestä ei juuri joudu tinkimään GSi:hin verrattuna. Kun dieselpadalla varustettu huippumalli pomppaa paikaltaan sataseen 7,9 sekunnissa, joutuu 200 heppaisella bensakoneella varustetun version kiihtymistä odottelemaan 0,1 sekuntia pidempään

  • Array
  • Array
 

Ei mikään tykki, mutta kuitenkin

Mikään järisyttävät tykki uusi Insignia ei ole, mutta kyllä sillä lähtee ilokseen liikennevaloista. Automaattiaski hoitaa toimensa oivallisesti ja parisataa kaakkia takaa sen, että voimaa on riittävästi niin kaupungissa kuin maantielläkin. Täydellä lastilla vääntö alkaa tosin olemaan rajoilla, sillä 280 Nm tämän kokoluokan autolle on hieman ohuesti.

Yksi asia, mikä koeajolla pisti silmään, on kulutus. Vaikka valmistaja ilmoittaa yhdistetyksi kulutukseksi 6,9-8 litraa, mennään siitä selkeästi pitkäksi arkiajossa. Kulutuslukema painuu väkisinkin yhdeksän litran paremmalla puolelle ja 400 kilometrin koeajon jälkeen tarkka lukema oli 9,3 litraa. Luku saisi olla pienempi.

Toimivan voimalinjan lisäksi ajomukavuus on hyvällä tasolla. Alusta tuntuu mukavalta, mutta reagoi kallistuksiin riittävällä jämäkkyydellä. Se ei kolahtele tai niiaa, ellei vauhtia ole mutkassa reippaasti. Kun moottoritien ramppiin ajaa reippaammin, alkaa kylki painua maata vasten. Onneksi ei kuitenkaan liiaksi.

Sisätilat ovat yksi Insignian ehdottomista vahvuuksista. Kun etupenkillä ottaa mukavan asennon, on takapenkkiläisellä edelleen hulppeat tilat. Samaa ei voi sanoa kovin monesta nykyautosta, ei edes ylemmässä keskiluokassa. Tilaa riittää vaikka viidelle aikuiselle. Myös takakontti on reippaan kokoinen.

Insignia on monella tapaa hyvin tasapainoinen auto. Siinä ei ole juuri mitään mikä häiritsisi, ellei oteta lukuun hieman kovaa kulutuslukemaa. Toinen asia, mikä koeajoversiossa aiheutti pientä päänvaivaa, oli 20” renkaat. Matalaprofiiliset kumit rallattavat suomen karkealla asfaltilla ikävästi, mutta Executive-mallin vakiot 18” vanteet eivät varmasti aiheuta yhtä kovaa meteliä.

Jos haussa on ylemmän keskiluokan perhe- tai työsuhdeauto, ei Opel Insigniaa kannata ohittaa. Se tarjoaa kohtuullisella hinnalla laatua, ajomukavuutta ja varsin edustuskelpoisen ulkokuoren. Kun hintalapussakin on executive-varusteilla pitkästi alle 40 000 euroa, on paketti hyvin kasassa.

Tuomas Rajala

Kehuja: sisätilat, ulkonäkö, laatuvaikutelma, ajomukavuus, varustelu

Parantamisen varaa: kulutus

Opel Insignia Grand Sport 200 hv Executive:

Moottori: Kolmisylinterinen, 1598 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 200 hv 145 kW) @ 5500 rpm
Vääntö: 280 Nm @ 1650-4500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 6,9-8,0 l / 100 km
CO2-päästöt: 157-181 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4897mm/1863mm/1541mm
Hinta: 37 665€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Opel Insignia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?