Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Opel Mokka X - Rennon tyylikäs katumaasturi - Article - Nettiauto

Opel Mokka X - Rennon tyylikäs katumaasturi

Koeajot 26.05.2017

Opel Mokka X on varusteita täyteen ladattu pieni katumaasturi, jonka laadukas viimeistely puhuttelee.

”Aja lähimmälle digitalisoidulle tielle”. Avaimeton startti-nappula laukaisee käyntiin alusta alkaen vaikuttavalta tuntuvan autoiluelämyksen, joka on suoraan nykyajasta. Suomea puhuvan navigaattorin kehotus kutsuu liittymään osaksi digitaalista ajoelämystä.

Olisi väärin sanoa Opelin olevan tulevaisuudesta, sillä konepeltinsä alta Mokka X on kuin mikä tahansa perinteinen polttomoottorilla pärisevä menokärry. Ei silti pidä vähätellä sitä taidonnäytettä, johon Opel on yltänyt ohjaamon ja sisätilan ominaisuuksien päivittämisessä lähelle 2020-lukua.

Kuka tahansa maailman yli kahdesta miljardista älypuhelimen käyttäjästä ihmettelisi uusien autojen kökköjä ajotietokoneita ja niiden käyttöliittymiä sekä kömpelöä yhteensovittamista muiden henkilökohtaisten älylaitteiden kanssa. Opel Mokka X:n ohjaamossa ja toiminnallisuudessa on kaikki niin kuin pitääkin.

Suuri ja kirkas älynäyttö näyttää hyvältä ja käyttöliittymä on yksi parhaista koko automaailmassa. Se on suuri, kirkas, nopea ja helppo. Kiitoksen järjestelmä ansaitsee myös helposta linkitysmahdollisuudesta oman älypuhelimen ja sen sisällön kanssa.

Tekniikan lisäksi sisätilat ovat kerrassaan tyylikkäät. Verhoilut ja viimeistely ovat huoliteltuja eikä muovin tuntu häiritse oikeastaan missään kohdin. Bosen kaiutinsarja tuo muhkean tunnelman pienehköön matkustamoon.

Palvelu, jota ei muista autoista löydy

Array

Kaiken yläpuolella – kirjaimellisti – on Opelin OnStar palvelu. Homma toimii kuten lentokoneen matkustamossa kun tulee tarvetta virvokkeelle tai kaipaa tietoja lentonsa jatkoyhteyksistä. Apu tulee paikalle – PIM – nappia painamalla. Taustapeilissä oleva OnStar-nappi yhdistää auton sen oman nettiyhteyden kautta palvelukeskukseen, josta 24/7 puheluun vastaa suomenkielinen, auttava ja ystävällinen ihminen.

Pyydän OnStarista tietoja valtatie 7:n varrella olevista huoltamoista, joilta löytyy autonpesupalvelu. Ystävällinen OnStar-ihminen ottaa kysymykseni vastaan ja lupaa palata asiaan hetken kuluttua. Minuutin päästä auton kaiuttimissa pilisee. Saan reittiohjeet suoraan auton navigaattoriin ja vieläpä tiedot pesulan hinnastosta.

OnStar-palvelu maksaa maksuttoman koejakson jälkeen alle 100 euroa vuodessa. Nähtäväksi jää kuinka innokkaasti suomalaiset autoilijat ovat halukkaita moisesta palvelusta maksamaan. Perinteinen Opel-kuskihan ei tunnetusti apuja kadettinsa kanssa tarvitse sen enempää renkaiden vaihdossa kuin bensa-aseman kuppilassa.

Opel on tehnyt tasonkorotuksen kautta linjastonsa. Joskus pettymksiä aiheuttaneet vanhat astrat ja vectrat ovat kokoneet muodonmuutokset ja saaneet rinnalle uusia malleja. Vaikkei Mokka X ole sähköinen kuten Opel Ampera, on se tullut Pohjois-Euroopan markkinoille kamppailemaan jälleen Opelin paikasta suomalaisena kansanautona.

Sisätilojen viimeistely tekee vaikutuksen ja mukavuutta lisäävät ratkaisut tuovat jopa yleellisiä piirteitä, joita harvemmin tässä hintaluokassa on tarjolla. Monipuolisesti mukailtavat penkit, ratin lämmitys sekä muhkea Bosen tarjoama äänentoisto tekevät matkustamisesta erityisesti etupenkeillä mukavaa. Laadukkaaseen näyttöön saa yhdistettyä Android ja Apple -älypuhelinten sisällöt langattomasti.

X tuo Mokkaan uuden keulakuvan, mutta mitat ovat entisellään

Opel Mokka X yrittää kokonsa puolesta samaa mitä kaikki sen luokkakaverit: näyttää isommalta kuin se todellisuudessa on. Hämäys toimii niin kauan kun kyytiläisiä on kaksi, eikä matkatavaroita ole kappakasseja enempää.

Takaluukusta paljastuva kontti on kuitenkin pieni. Sinne saa nippanappa mahtumaan lätkäkassin, mutta lastenvaunut mukaan haluava joutuu pilkkomaan kärryt pieniksi palasiksi. Takapenkit kaatamalla tilaa aukenee toki lisää.

Takapenkillä matkustaminen on mukavaa lapsille, mutta perinteisiin farkkuautoihin tottuneet perheet joutuvat kyllä pohtimaan kertaalleen crossoveriin vaihtamista jos matkustus- ja tavaratilat ovat päällimäinen kriteeri.

Mokka X:ää liikuttaa nelisynterinen ja 1,4 litrainen turbobensiini, jonka saa yhdistettynä automaattivaihdelaatikkoon. Onhan se moottori taas tässäkin pikkumaasturissa pieni, mutta kun se kerta toimii ja nelivedollakin pääsee, niin tarvitseeko ihminen Suomen keväässä paljoa enempää. Ainakaan silloin kun ajaa yksinään kaupungissa.

Pienen moottorin puutteet huomaa silloin kun bosen laadukkaat kajarit alkavat soittamaan menevämpää musiikkia ja tekee mieli lähteä liittymästä vähän reippaampaa vauhtia. Auto niiaa kun se ei löydä tehoja vastaamaan kuskin kutsuun.

Kulutus pienellä moottorilla on nelivedolla seka-ajossa yhdeksän litran pintaan. Paljon vai vähän? Aika paljon tietenkin verrattuna hybrideihin ja dieseleihin. Opelin mallistosta löytyy vaihtoehtoja myös ympäristöystävällisille käyttövoimille, mutta Mokka X:ään niitä ei saa.

  • Array
  • Array
 

”Huomio, lähistöllä on tulipalo.”

Opel Mokka tietää kaiken. Se varoittaa kuljettajaansa lähistöllä olevasta tulipalosta. En näe tulipaloa, mutta hetken kuluttua auto huomauttaa heikkenevästä näkyvyydestä. Samassa auto joutuu keskelle sankkaa savupilveä.

Seuraavana päivänä luen lehdestä Vantaalla sattuneesta suuresta hallirakennuksen palosta. Mokka X:ssä oleva äly on sellaisella tasolla, että se tekee aidosti vaikutuksen. Suomalainen autoilija kiittää lisäksi siitä, että auto on sekä suulliselta että kirjalliselta ilmaisultaan selkeän suomenkielinen.

Harvassa eurooppalaisessa tämän hintaluokan autossa on niin paljoa älykästä teknologiaa kuin Mokka X:ssä. Kaistavahdit, törmäyshälytykset ja infrapunalla toimivat pysäköintitutkat yhdistettynä toimivaan käyttöliittymään tekevät Opelista ehdottomasti kiinnostavan automaailman uutuuden, joka soveltuu hyvin Suomen tie- ja sääolosuhteisiin.

Ville Hulkkonen

Kehuja: Älyä, iloa ja tyylikästä viimeistelyä on enemmän kuin monissa hintaluokkaa ylemmissä olevissa katumaastureissa.

Parantamisen varaa: Pieni moottori käy kierroksilla ja kuluttaa enemmän kuin lupaa. Pienet sisätilat erityisesti takakontissa.

Opel Mokka X 1,4 Turbo 112 kW 4x4:

Moottori: 4-sylinterinen, 1399 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 152 hv (112 kW)
Vääntö: 230 Nm @ 2000-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,4 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,4l / 100 km
CO2 päästöt:  148 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4278mm/1802mm/1658mm
Paino: 1335 kg
Hinta: 

Comments

For sale - Opel Mokka
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?