Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Osaatko sähköautoilun aakkoset? Mercedes-Benz kokosi kattavan paketin perustiedoista

MAINOS Vinkit 29.07.2022

Mikä on sähköauton kantama? Mitkä ovat hybridin hyödyt, entä täyssähköauton? Miten sähköajokki ladataan?

Kaupallinen yhteistyö: Veho

Nämä ja monet muut käytännön kysymykset askarruttavat suomalaisia autoilijoita. Mercedes-Benz kokosi kaikki olennaiset tiedot helposti ymmärrettävään muotoon. Osan vastauksista löydät tästä artikkelista ja lisää näet täällä. Voit myös testata oman tietämyksesi tasoa ja voittaa Mercedeksen vuodeksi.

Kiinnostus ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja kohtaan kasvaa voimakkaasti. Vauhdilla nousevat polttoainehinnat ovat yksi syy, mutta lisäksi myös vastuullisuus ja ympäristöarvot painavat monen autoilijan vaakakupissa.

Kiinnostuksen lisäksi aihe herättää myös paljon kysymyksiä, ja niihin Mercedes-Benz tarjoaa nyt vastaukset.

Kenelle sähköinen autoilu sopii

Array

Suurin kysymys autoilijalle on tietysti se, että sopiiko sähköinen autoilu ylipäänsä hänen tarpeisiinsa. Mercedes-Benzin sähköisten henkilö- ja pakettiautojen tuotepäällikkö Frans Junnon mukaan kaikille löytyy sopiva ratkaisu.

”Ladattava hybridi sopii käytännössä kenelle tahansa, myös pitkiä matkoja säännöllisesti ajaville. Osa matkasta voidaan ajaa sähköä hyödyntäen ja osa bensiinin tai dieselin voimalla, joten pitkätkään etäisyydet eivät ole este.”

Myös uuden sukupolven täyssähköautojen pitkät toimintamatkat ja huippunopea latauskyky mahdollistavat sujuvan matka-ajon.

”Täyssähköauto voi olla erinomainen ratkaisu varsinkin silloin, jos on mahdollisuus ladata autoa kodin tai työpaikan parkkipaikalla. Näin se on aina valmiina pidemmillekin matkoille”, Junno toteaa.

Valinnanvaraa riittää myös tarjonnan osalta. Esimerkiksi Mercedeksellä on tällä hetkellä 15 täyssähköautoa ja 17 ladattavaa hybridiä, ja uusia on malleja tulossa.

Millaisia matkoja sähköllä pääsee

Ladattavissa hybrideissä sähköisen toimintamatkan pituus vaihtelee autosta riippuen. Yleisesti ottaen kyse on kuitenkin kymmenistä kilometreistä.

”Esimerkiksi Mercedes-Benz C-sarjan sähköinen toimintamatka on jopa 108 km, mikä on markkinoiden pisin. Tällaiset toimintamatkat riittävät helposti useimpien päivittäisiin arkiajoihin, ja toki matka jatkuu vielä sähkövoiman loputtuakin polttomoottorilla”, kertoo Junno.

Uusien täyssähköautojen kohdalla toimintamatkojen haarukka on suuri, mutta joka tapauksessa puhutaan sadoista kilometreistä. Esimerkiksi Mercedes-EQ:n kompaktimalleissa se on yhdellä latauksella mallista riippuen optimiolosuhteissa 400-500 km välillä ja muissa malleissa jopa yli 700 kilometriä.

”Pitkätkin matkat onnistuvat sähköautolla varsinkin, kun suunnittelee reitin etukäteen mahdolliset lataustarpeet huomioiden. Mercedes-EQ-malleissa reittisuunnittelu onnistuu helposti auton omalla navigaattorilla. Sen avulla auto myös valmistautuu etukäteen lataamiseen optimoimalla esimerkiksi akuston lämpötilan valmiiksi.”

Missä ja miten ladataan

Lataaminen on luonnollisesti olennainen osa sähköistä autoilua. Siksi sen on oltava helppoa ja sujuvaa. Timo Lehto, Mercedes-Benz henkilö- ja pakettiautojen CASE-tuotepäällikkö kertoo erilaisista latausvaihtoehdoista.

”Lataaminen tapahtuu kotona, työpaikalla tai julkisella latausasemalla. Tavallisesta pistorasiasta lataamista ei suositella pitkän päälle, vaan nopeammin ja turvallisemmin lataaminen onnistuu erikseen hankitulla kotilatausasemalla.”

Julkinen lataaminen onnistuu eri operaattoreiden latausasemilla. Lehto suosittelee avaamaan asiakkuuden useamman operaattorin kanssa, jotta käytössä on mahdollisimman laaja latausasemien verkosto. Mercedes-autoilijoille on tarjolla myös Mercedes Me Charge -palvelu. Sen avulla saa käyttöönsä yhdellä rekisteröinnillä kattavasti eri operaattoreiden latauspalvelut.

Lehdon mukaan latausasemaa valitessa kannattaa huomioida latausaseman teho ja se, kuinka nopeasti oma auto kykenee virtaa vastaanottamaan.

”AC-latauksella lataaminen kestää useamman tunnin, kun taas DC-pikalataus on huomattavasti nopeampi. Esimerkiksi Mercedeksen täyssähköinen EQS-malli voi ladata optimaalisissa olosuhteissa suurteholaturilla jopa 300 km vain varttitunnissa.”

Lataaminen aktivoidaan ja maksetaan operaattorin RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella tai esimerkiksi Mercedes Me Charge -sovelluksella. Hinta vaihtelee operaattorista riippuen.

Haluatko tietää enemmän sähköisestä autoilusta? Lue lisää täältä.

Testaa osaamisesi – voit voittaa Mercedeksen vuodeksi

Joko sähköinen autoilu on sinulle tuttua? Osallistu sähköisiin pistareihin ja testaa, kuinka hyvin hallitset perusasiat. Samalla voit ottaa osaa arvontaan, jossa on palkintona Mercedeksen tarjoama sähköinen ajopäivä sekä auto vuodeksi.

Osallistu >>

  • Array
  • Array
 

Kesäbenz-tarjous: ladattava hybridi edullisella kuukausihinnalla.

Nyt voit valita Mercedes-Benz CLA Coupé tai Shooting Brake ladattavan hybridin kaiken sisältävällä kuukausihinnalla. Hinnat ilman käsirahaa:

CLA Coupé ladattava hybridi 496 €/kk

CLA Shooting Brake ladattava hybridi 543 €/kk

Tutustu tarjoukseen >>

Comments

For sale - Mercedes-Benz
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.