Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Peugeot 208 – Leijonanpennun uusi turkki

Koeajot 23.01.2020

Peugeot 208 on mukavan sporttinen pikkuauto, jonka jokainen osa-alue on kunnossa.

Peugeot 208 on uudistunut jälleen kerran isosti. Luvassa on enemmän tekniikkaa, parempi ajettavuus ja ennen kaikkea edeltäjää rouheampi ulkokuori. 208 on sporttinen, tyylikäs ja trendikäs auto, joka ei jätä kylmäksi.

Ensisilmäys uuteen pikku-Pösöön kertoo, että 208 on Peugeotille varsin tärkeä automalli. Uusi 208 on coolisti ja aggressiivisesti muotoiltu auto, joka jättää varjoonsa lähes kaikki muut saman kokoluokan automallit. Mallinimi olisi varmasti vaihtunut näin isolla päivityksellä, mutta Peugeot jäädytti jatkumon 205, 206, 207 ja 208:n listan viimeiseen.

Leijonateemalla herkutellaan tällä kertaa oikein kunnolla, sillä keulaan on tehty leijonan hammaskalustoa muistuttavat valot. Reunimmaiset sapelimaiset valot ovat kuin suoraan kissapedon suusta reväistyt.

Myös muut muodot ovat tyylikkäät ja virtaviivaiset. 208:n keula on maskuliinisen uhkea ja muhkea ja perä sopivan feminiininen. Paikallaan seisoessaan Peugeot näyttää kokoluokkaansa suuremmalta ja hintaansa kalliimmalta. Ei uskoisi, että halvimmillaan 208 irtoaa reilulla 16 000 eurolla.

Moderni sisusta

Array

Ulkokuori ei ole pettymys, mutta miten on sisuksen laita? Sisään istuessa käy selvästi ilmi, että kyseessä on kompaktiluokan automalli. Tilaa on, mutta ei mitenkään liiaksi. Perheautoksi 208:n perusmallista ei ole, mutta ei sen ole tarkoitustaan olla.

Sisusta on kuitenkin moderni ja tyylitelty. Peugeotissa on markkinoiden ainoa 3D-mittaristo, jonka ideana on tuoda kaikkein tärkein informaatio lähemmäs kuskin silmää. 3D tarkoittaa sitä, että osa infoista pompsahtaa ikään kuin ulos mittaristosta. Tyylikäs ja toimiva ratkaisu, joka osoittaa, että laatuvaikutelma syntyy pienistä yksityiskohdista.

Sisustan kokonaisuutta hallitsee siis mittaristo ja keskikonsolin näyttö, joka on tuotu samalle tasolle mittariston kanssa, eli kojelaudan yläreunaan. Jokin aika sitten 208:aan lanseerattu pieni ohjauspyörä on edelleen läsnä. Mittaristoa katsellaan normaalista poiketen ratin yläpuolelta. Ratkaisu toimii ja pieni ohjauspyörä on todella näppärä käyttää.

Penkit on muotoiltu hyvin ja niissä on riittävä sivuttaistuki. Jakkarat ovat puoliksi nahkaa ja puoliksi kangasta. Yhdistelmä on toimiva, mukava ja tyylikäs.

Peugeotissa tuntuu olevan kaikki palaset kohdallaan. Se on ulkoisesti ja sisustaltaan pätevän näköinen ja tuntuinen. Se on luokassaan ehdottomasti kärkikastia muotoilultaan ja yksityiskohdiltaan.

Sähkö, diesel vai bensa?

Myös tekniikka toimii. 208 on siinä mielessäkin tärkeä automalli Peugeotille, että se tulee viitoittamaan valmistajan tietä sähköiseen autoiluun. 208:sta on saatavilla kolme eri käyttövoimaa, joista bensiini ja diesel ovat jo markkinoilla. Kohtapuolin saataville tulee myös sähköllä kulkeva 208.

Peugeot 208:ssa on kiinnostavaa se, että markkinoille tuleva sähköinen versio olemaan käytännössä yhteneväinen muiden mallien kanssa. Ulkonäkö, tekniikka ja muut ratkaisut ovat sekä polttomoottoreilla että sähköllä täysin vastaavat.

Koeajettu auto on 1,2-litraisella ja 100 hevosvoimaisella bensaturbolla varustettu. Samasta moottorista on olemassa kolme eri tehoversiota, joista miedoin on 75-heppainen. Keskimmäinen on 100 hv tehoversio ja rouhein 130-heppainen.

100-heppainen väliversio on kyllä varsin vakuuttava. Kuusilovisella manuaaliaskilla varustettu pikkumoottori on tehokas, vääntävä ja hienosti välitetty. Vääntöä on mukavat 205 Nm, joiden ansiosta motti on sitkeä.

  • Array
  • Array
 

Tuntuu jopa sporttiselta

Peugeot on onnistunut moottorin suhteen hyvin, sillä 100 heppaa ja manuaalivaihteisto riittävät erittäin hyvin kuljettamaan pienikokoista ja kevyttä 208:aa. Se tuntuu paikoin jopa sporttiselta, mitä on vaikea itsekään uskoa. Mutta näin se vain on.

Sporttisesta fiiliksestä vastaa toki pitkälti myös hyvä ajettavuus ja alusta. 208 tuntuu monella tapaa hintaansa laadukkaammalta ja paremmalta. Se ikään kuin odottaa, että kärrystä tehtäisiin 200-hevosvoimaisella bensamoottorilla toteutettu GTI-versio.

Kuten jo todettu, kyseessä ei luonnollisesti ole mikään suuren perheen käyttöauto, mutta oikeaan tarpeeseen se on luokkansa ehdotonta parhaimmistoa. Mikäli tilantarve ei ole ylenpalttinen, tarjoaa Peugeot 208 paketin, joka ei jätä toivomisen varaa.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, 100 hv bensiinimoottori, ajettavuus, sisusta, kokonaisuus, hinta

Parantamisen varaa: –

Peugeot 208 Allure PureTech 100:

Moottori: Kolmisylinterinen, 1199 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 101 hv (74 kW) @ 5500 rpm
Vääntö: 205 Nm @ 1750 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Huippunopeus: 188 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 5,5 l / 100 km
CO2-päästöt: 124 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4055mm/1745mm/1430mm
Omamassa: 1165 kg
Tavaratila: 265 l
Koeajoauton hinta: 20 291€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Peugeot 208
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.