Peugeot 3008 Hybrid4 – Miss SUV

Koeajot 29.06.2021

Peugeot 3008 haastaa kilpakumppaninsa korskealla ulkonäöllä ja varsin rouhealla suorituskyvyllä.

Peugeotin muotokieli on viimeisimmän malliuudistuksen jälkeen kokenut melkoisen piristysruiskeen. 208:sta alkanut malliston uusiutuminen on vihdoin uinut käytännössä kaikkiin malliversioihin ja näin ollen myös katumaasturimalli 3008:n.

3008:n ilmettä hallitsee massiivinen keula, joka nousee pystysuoraan kohti taivasta. Muotoilu on aggressiivista ja jollain tapaa jopa majesteettisen oloista. Dynaamisen ja sporttisen kokonaisuuden kruunaavat aggressiivisesti muotoillut etuvalot, jotka törröttävät kaulassa kuin leijonan purukalusto.

Keulasta 3008 näyttää varsin massiiviselta ja hintaluokkaansa tyylitellymmältä. Homman kruunaa hunajakennomainen maski, jonka keskellä on kookas leijonalogo. Myös perä on samaa maata, sillä Peugeotin takavalot ovat kuin leijonan kynnen raapaisut. Muotoilu ja logo tukevat toisiaan tavalla, joka on kieltämättä viehättävää.

Peugeotin keskiluokan katumaasturin ulkonäkö on samoilla linjoilla tekniikan kanssa, etenkin kun kyseessä on malliston urheilullisin versio. Sporttisimmat mallit tuppaavat tätä nykyä olla hybridejä, kuten Peugeotin kohdallakin.

300 heppaa sähkön ja bensan liitolla

Array

Koeajettu versio on siis 3008-malliston tehokkain Hybrid4 300. Se tarkoittaa nimensä mukaisesti nelivetoista ja 300-hevosvoimaista hybridimallia. Voimalinja pitää sisällään 1,6-litraisen bensaturbon ja kaksi sähkömoottoria. Toinen sähkömotti on integroitu vaihteistoon etuakselille ja toinen on taka-akselin päällä. Yhdistettynä kolme moottoria tuottaa 300-hevosvoimaa.

Nämä 300 hepoa luovat suorituskyvyn, jota on harvoin tavattu Peugeotin kohdalla. 0–100 km/h kiihdytys sujuu alle 6 sekunnissa, eli lukema on vastaava kuin RCZ R:n kohdalla. Ei huonosti hybridikatumaasturilta. Kiihtyvyydessä jää taakse myös uusimman sukupolven 308 GTi. Paremmaksi pistää vain 508-perheestä löytyvä 360-heppainen Hybrid4.

Kiihtyvyys on tuntuvaa ja vaivatonta. Kaksi sähkömoottoria siivittää bensamoottoria suoritukseen, joka jaksaa hymyilyttää. 3008:n muhkea suorituskyky tulee varmasti monelle yllätyksenä. Vaihteistona toimii 8-portainen automaatti, joka toimii moitteetta.

Valittavissa on nykytyyliin myös useampi ajotila, jotka painottavat joko kulutusta tai urheilullisuutta. Eroa kulutuksessa ei normaaliajossa synny kovin merkittävästi, mutta eco-tilassa kulutuksesta saa nipistettyä pienen siivun.

Toki merkittävin kulutusta laskeva asia on ahkera lataaminen. Valmistajan ilmoituksen mukaan kulutuslukema on 1,3 litraa sadalla, mutta se luonnollisesti vaatii akun lataamista. Toimintasäde pelkällä sähköllä on puolestaan 59 kilometriä, joten useat hoitanevat työmatkansa pelkällä sähköllä.

Tukevaa kyytiä

3008 on muutenkin tukevan oloinen tapaus. Alusta on katumaasturimaiseen tapaan hieman pintakova, mutta ei häiritsevästi. Kovemmassa kyydissä alustan pehmeys alkaa tuntua, sillä mikään ratapeli ei luonnollisesti ole kyseessä.

Hybrid4 -nimi auton nimessä kertoo nelivetoisuudesta. Lähtökohtaisesti Peugeot on etuvetoinen, mutta tilanteen niin vaatiessa taka-akselin sähkömoottori tuottaa vetoa myös takapyörille. Bensiinimoottori ei kuitenkaan puutu taka-akselin voimantuottoon missään vaiheessa.

Koska kyseessä on plug-in-hybridi, tulee mieleen kysyä, onko auto vain kaksivetoinen, mikäli akussa ei ole virtaa. Ei, sillä järjestelmä säästää sähköä aina taka-akselin vetäville pyörille. 3008 Hybrid4:n akku omaa 13,2 kWh kapasiteetin, mikä on perustasoa ladattavissa hybrideissä.

Peugeot on panostanut 3008:n kohdalla turvallisuusvarusteisiin. Autosta löytyy aktiivinen kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin, eri pinnoille optimoitu pidonhallintajärjestelmä ja hieman yllättäen myös pimeänäköjärjestelmä. Näistä viimeinen ei kuulu varustelupaketteihin, mutta on saatavilla erillisenä varusteena.

  • Array
  • Array
 

Se näkee pimeässä

Perinteisesti pimeänäköavustin on varuste, jota tapaa lähinnä kalliissa Premium-luokan autoissa. Peugeotin järjestelmä näkee kohteen infrapunakameran ansiosta 200 metrin päästä ja varoittaa niistä äänimerkillä ja visuaalisesti.

Järjestelmä on erinomainen turvallisuusvaruste eläinten ja ihmisten huomaamisessa silloin kun silmä ei niitä voi erottaa. Pimeänäköavustin ilmaantuu käytettäessä täysin digitaalisen mittariston kohdalle.

Peugeotin erikoista ohjauspyörää ei voi liikaa ylistää. Jo 208-mallissa esitelty pienikokoinen ratti on todella hyvin käteen istuva ja ajatus on se, että kuski katselee mittaristo ratin yläpuolelta, ei keskiosan läpi. Ratkaisu toimii myös 3008:n kohdalla.

Keskikonsolin näyttö on myös uusittu. Uusi kosketusnäyttö on hulppean kokoinen, tarkemmin sanottuna 10”. Suuri osa fyysisistä näppäimistä on piilotettu näyttöön, mutta onneksi ei aivan kaikkea. Osa namiskoista löytyy näytön alapuolelta.

Peugeot 3008 Hybrid4 on varsin houkutteleva tapaus katumaasturikisassa, sillä se on näyttävän näköinen, tehokas ja mukava ajettava. Toki hintakin nousee nelivetoisena lataushybridinä korkealle, mutta jää onneksi alle 50 000 euron. Halvimmillaan 3008 irtoaa kaupasta alle 30 000 eurolla.

Tuomas Rajala

Kehuja: voimanlinja, muotoilu, ajotuntuma, varustelu

Parantamisen varaa: huippumallin hinta karkaa

Peugeot 3008 Hybrid4 300:

Moottori: 4-sylinterinen, 1598 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, ladattava hybridi
Yhteisteho: 300 hv
Yhteisvääntö: 520 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,9 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
WLTP-kulutus: 1,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 29 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 5063mm/1970mm/1741mm
Omamassa: 1915 kg
Tavaratila: 395-1357 l
Hinta alkaen: 48 357€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Peugeot 3008
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.