Peugeot 3008 – Kun crossover kohtasi tila-auton

Koeajot 08.12.2014

Peugeot lähtee valloittamaan perheautoluokkaa hyvällä ajatusmallilla. Uusi 3008 on edeltäjäänsä paremmin varusteltu ja edullisempi.

Peugeotin uusi 3008 on facelift-malli, joka tarjoaa uutuusarvoa pääasiassa varusteidensa puolesta. 3008:n sisätiloista löytyy nykyisellään iso läjä varusteita, joita malliin ei ole aiemmin ollut tarjolla.

Varustelistalta löytyy mm. Head-up Display, peruutuskamera, ajoetäisyyden valvonta ja paranneltu keskikonsolin näyttö. Ulkoiset uudistukset löytyvät keulasta, jossa uusiksi on vedetty jäähdyttäjän säleikkö ja sumuvalojen kehys. LED-valot löytyvät nykyisellään edestä ja takaa.

3008 on kompakti, mutta hyvät sisätilat tarjoava crossover tai tila-auto. Nykysuuntauksen mukaan muotokieli on massiivinen ja Peugeot vaikuttaa ulkoisesti kokoistaan suuremmalta. Kylkilinja on korkea ja ratissa istutaan tavanomaista korkeammalla.

Flirttailee tila-autoluokan kanssa

Array

Peugeotin mukaan 3008 on crossover, mutta muotoilultaan se flirttailee myös tila-autoluokan kanssa. Itse asiassa se on tiloiltaan ja ulkonäöltään enemmän tila-autoa kuin crossoveria, mutta nimellä ei toki ole mitään merkitystä.

Istuinkorkeus tekee näkyvyydestä hyvää ja kyytiin kapuamisesta helppoa. 3008 on niin korkea, että perheen pienimmät joutuvat nousemaan kyytiin, mutta aikuiselle jakkaran korkeus on optimaalinen.

Koeajoauto on malliston parhaiten varusteltu versio ja konehuoneessa säksättää 163-hevosvoimainen ja 2-litrainen diesel-moottori. Tehokkain diesel-versio on saatavilla ainoastaan Tiptronic-automaattivaihteiston kanssa. Vääntöä jykevimmässä dieselissä on tarjolla 340 Nm.

Näillä parametreilla Peugeotille tarjotaan mukava suorituskyky. Paikaltaan sataseen laukataan hieman reilussa kymmenessä sekunnissa  erinomaisesti toimivan Tiptronic-laatikon avustuksella.

Pihi luonne ilahduttaa

Vaikka tehoa riittää mainiosti, on kulutus saatu painettua mukavan alhaiseksi. Koeajon aikana yhdistetty kulutus oli matkapainotteisessa ajossa 5,6 litraa sadalla. Se on tämän kokoluokan autolle erinomainen suoritus.

Tehokkain manuaalivaihteistolla varustettu diesel on automaattiversiota 13 hevosvoimaa laimeampi. Pienin diesel-kone on puolestaan 1,6-litrainen ja tehoa maltillisesti ahdettu moottori tarjoaa 115 hevosvoimaa.

Bensapuolella konevalikoimaa on kahden moottorin verran ja molemmat voimanlähteet ovat 1,6-litraisia. Vapaasti hengittävä versio kehittää 120 hevosvoimaa ja turboahdetusta versiosta raavitaan kasaan 156 hevosvoimaa.

Kone on Citroenin nokalta tuttu THP 156, joka on kieltämättä erinomainen moottori. Pienemmän kokoluokan autolle se tarjoaa kouriintuntuvan suorituskyvyn, mutta 3008 kokoisessa autossakin 0-100 km/h kiihdytyksestä selvitään alle 9 sekunnissa.

Jämäkkää kyytiä

Peugeot 3008:n ajettavuus vertautuu suoraan muuhun kompaktien crossovereiden luokkaan. Alusta on jämäkkä ja ohjaus tehostettu kevyeksi Ohjaustuntuma on hyvä, vaikka voimakas elektroninen tehostus ei ole omiaan tekemään tuntumasta kaikkein tunnokkainta.

Peugeot on panostanut kallistuksenvakaajiin, jotka 3008:n kohdalla ovat dynaamiset. Koeajoversiossa ne löytyvät vakiona ja järjestelmä puuttuu peliin jyrkemmissä käännöksissä ja ääritilanteissa. Niiden ansiosta 3008 on nautittava ajokokemus myös urheilullisemmassa ajossa.

Korkeimmalla Allure-varustetasolla Peugeot tarjoaa erinomaisen laatuvaikutelman, sillä varustelista on kattava. Head-up Displayn lisäksi varustukseen kuuluu kaksialueinen automaatti-ilmastointi, pysäköintitutka, lasikatto ja Bi-ksenon ajovalot.

Ohjaamo on näyttävä ja toimiva kokonaisuus. Penkit on verhoiltu korkeimman varustetason kohdalla nahka-kangas –yhdistelmällä ja viimeistely on virheetöntä. Pientä persoonaa tuodaan keskikonsolin keinukytkimillä, joilla säädetään mm. HUD-näyttöä.

  • Array
  • Array
 

Säilytystilaa perheellisille

Etupenkkien välissä oleva keskikonsoli on massiivinen ja se tekee etupenkkiläisten istuimista omat karsinansa. Kookas keskikonsoli on todella tilava ja kyynärtuen alle kätkeytyy pienen matkalaukun tilavuuden imevä säilytyslokero.

Muotoilu tekee lokeron hyödyntämisestä tosin hieman kinkkistä, sillä tavarat valahtavat syvälle ulottuvan ”onkalon” pohjalle. Säilytyslokeroon voi hyvin kuvitella piilottavansa perheen joululahjat.

Tila-auton tunnelmaa löytyy myös kookkaista sisätiloista. Takapenkille menee hyvin kolme matkustajaa ja takakontti on crossover-luokkan piskuisiin tavaratiloihin tottuneelle kookas. Se on ilahduttavaa, sillä tavaratila näyttelee perheauton kohdalla isoa roolia.

Hyvin muunneltava takatila

Takakontin hyödyntämistä helpottaa kipattava takalaita, joka kestää 130 kiloa kantamukset. Kontin lastaaminen myös helpottuu kummasti kun tavarat voi laskea käsistään hetkeksi laidan päälle.

Tavaratila on muunneltavissa laajasti, sillä takakontin pohjan saa kolmeen eri tasoon. Irtopohjan alle voi piilottaa tarvittaessa yllättävän suuren määrän tavaraa. Takapenkit kippaamalla kapasiteetti kasvaa jopa 1600 litraan.

Peugeot 3008 vakuuttaa suorituskyvyllään, ajettavuudellaan, taloudellisuudellaan ja hyvillä sisätiloillaan. Lisäksi laatuvaikutelma on kohdillaan ainakin parhaalla varustetasolla. 3008 on erinomainen perheauto, jonka ratissa nauttii myös kuljettaja.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, ajo-ominaisuudet, vaihteisto, muunneltavuus

Parantamisen varaa: pieni persoonallisuuden puute

Peugeot 3008 HDi FAP Automaatti:

Moottori: 4-sylinterinen, 1997 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 163 hv (120 kW) @ 3750 rpm
Vääntö: 340 Nm @ 2000 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 10,2 s
Huippunopeus: 190 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-portainen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,1 l / 100 km
CO2 päästöt: 159 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4365mm/1834mm/1639mm
Paino: 1701 kg
Koeajoauton hinta: 37 805€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Peugeot 3008
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.