Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Koeajot 01.02.2021

Volkswagen ID4 haluaa sähköautopiirien kansanautoksi. Näin hyvällä tuotteella se tuskin jää pelkäksi haaveeksi.

Nettiautolle tarjoutui mahdollisuus ajaa lyhyt koeajo myöhemmin keväällä markkinoille saapuvalla ID4:llä. Se on yksi sähköautomarkkinoiden kiinnostavimpia uutuusmalleja.

Volkswagenin matka sähköautomarkkinoille on ottanut hieman pidemmän aikaa, kun olisi voinut toivoa. Kun Volkkari vasta kehitteli omaa sähköautomallistoaan, ehti markkinoille tulle iso liuta muiden valmistajien täyssähköautoja.

Siitäkin huolimatta Volkswagenin ID-perheestä odotetaan ensimmäisiä oikeasti suuren volyymin sähköautoja. ID4 on jatkoa jo aiemmin julkaistulle ID3:lle. Nelonen on pykälää kookkaampi kuin kolmonen ja soveltuu siksi paremmin perheautoksi.

Ulkomitoiltaan ID4 on kutakuinkin katumaasturimalli Tiguanin kokoluokkaa. Ulkokuoressa on myös tiettyä samankaltaisuutta. Sisätiloiltaan ID4 on kuitenkin hieman reilumpi ja ennen kaikkea modernimpi ja tyylikkäämpi.

Erinomainen voimalinja

Array

Koska kyseessä on saksankielinen versio, jää valikoiden tarkempi analyysi pidempään koeajoon, mutta valikot tuntuvat ensikosketuksella hieman sekavilta. Keskikonsolin päällä oleva kosketusnäyttö tuntuu tahmealta, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on softaltaan ja muutenkin demoversio.

Voimalinja tuntuu juuri niin hyvältä kuin toivoa saattaa. Voimaa on riittävästi ja itse asiassa keliin ja rengastukseen nähden jopa liioitellusti. Koeajon aikana alla pyörivät Keski-Euroopan kitkat, joten pito ei ollut ihan sillä tasolla kuin rehdeillä talvirenkailla.

Moottorista ei rengasvalinnan vuoksi saa ihan kaikkea potentiaalia irti, mutta näinkin käy selväksi, että tehon puutteesta ID4:ää ei voi syyttää. Sähkömoottori tuottaa 204 hv tehot ja valmistajan ilmoituksen mukaan 0-100 km/h kiihdytyksestä selviydytään 8,5 sekunnissa.

Koeajettu 1st edition -versioon on ladattu kaikki mitä ID4:ään on mahdollista saada. Penkit ovat nahkaa ja alcantaraa ja etuistuimissa on hierontatoiminto. Vakionopeudensäädin on adaptiivinen ja tuulilasiin heijastellaan infot HUD-näytöllä. HUD muuten tuo mukaan annoksen lisättyä todellisuutta, sillä se tuo kuljettajan näkökenttään lumen alle peittyneet ajoratamaalaukset. Tämä on kuin noituutta.

  • Array
  • Array
 

Vetokoukku sähköautossa

Peräkärryn vedosta haaveileville loistava varuste on myös vetokoukku, jota ei ihan jokaisesta sähköautosta tätä nykyä löydy. Yksi este sähköautolle on täten poistunut.

ID4:n kyyti on hiljaista, vakaata ja helppoa. Volkswagen on selvästi panostanut ajokokemukseen, sillä ajaminen ei voisi juuri helpompaa olla. Jarruenergian talteenotto ja moottorijarru säätyvät ajomoodin mukaan. Eco-asennolla ID4 rullaa pidempään ja dynaaminen asento jarruttaa reippaammin silloin kun jalka nostetaan kaasulta.

Pikaisen koeajon perusteella ID4:ssä on valtava potentiaali olla polttomoottoriauton korvaaja yhdä useammalle. Mukavan kokoinen (77kW) akku, pitkä toimintamatka ja 125 kW pikalataus ovat sen ehdottomia valtteja.

Koeajettu 1st Edition Max -malli maksaa hulppeat 59 000, mutta Pure-perusversion hinta tulee jäämään arvion mukaan 38 000 euroon.

Tuomas Rajala

Volkswagen ID4 1st Edition Max:

Moottori:  Sähkömoottori
Teho:  204 hv (150 kW)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,5 s
Huippunopeus: 150 km/h
Toimintamatka (WLTP): 520 km
Vetotapa: Takaveto
CO2 päästöt: 0 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):  4584mm/1852mm/1612mm
Hinta alkaen: 58 867€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volkswagen ID3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.