Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

MAINOS Jutut 03.06.2022

Taloudellisemmat moottorit ja uusiutuvat polttoaineet ovat tehneet polttomoottoriautoista aiempaa vähäpäästöisempiä.

Kaupallinen yhteistyö: Neste & Audi / K-Auto

Polttoaineiden ja polttomoottoreiden kehitys vähäpäästöisemmiksi on ollut erityisen nopeaa viimeiset viisi vuotta.

Ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia. Sen pysäyttämiseksi on syytä ottaa kaikki keinot käyttöön. Liikenteen sähköistyminen tapahtuu parhaillaan kiihtyvällä tahdilla, mutta autoalan sähköistyessä kannattaa muistaa, että myös polttomoottoreissa on tapahtunut valtavaa kehitystä viimeisten vuosien aikana.

Monelle suomalaiselle polttomoottoriauto on edelleen fiksu valinta – eikä se tarkoita, että pitäisi luopua vähäpäästöisempään ajamiseen pyrkimisestä. Kun miettii valintaansa bensiini-, diesel-, kaasu-, hybridi- tai sähköauton välillä, kannattaa ensisijaisesti pohtia omia käyttötarpeita ja toiveita. Jokaisessa käyttövoimassa on omat etunsa. Asiaa voi pohtia esimerkiksi Audin käyttövoimatestin avulla.

Kuluttaja voi kuitenkin vaikuttaa suuresti omaan hiilijalanjälkeensä valitsemalla uusiutuvan polttoaineen ja pitkälle kehitellyllä polttomoottorilla varustetun uuden auton. Monelle voi tulla yllätyksenä, kuinka paljon polttomoottoriteknologia on vuosien varrella kehittynyt.

Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen vaikuttaa heti omaan hiilijalanjälkeen

Array

Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen on yksi nopeimpia ja vaikuttavimpia ilmastotekoja seuraavien vuosien aikana juuri siksi, että suurin osa suomalaisilla teillä liikkuvista autoista toimii polttomoottorilla.

Suomalaisen Nesteen kruununjalokivi on Neste MY Uusiutuva Diesel™, jota käyttämällä autoilija voi pienentää hiilijalanjälkeään keskimäärin 90 prosenttia* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Neste MY soveltuu kaikkiin dieselautoihin ja sitä on kehitetty yhteistyössä autonvalmistajien kanssa.

"Isoin draiveri on ollut pitkään niin meillä Nesteellä kuin koko alalla kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Meillä työskentelee tutkimuksessa ja kehityksessä, 300 asiantuntijaa, jotka kehittävät polttoaineitamme paremmiksi ja ilmastoystävällisemmiksi", kertoo Nesteen tuotekehityksestä vastaava päällikkö Teemu Sarjovaara.

Suomessa myytävä Neste MY valmistetaan 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä, mutta Neste kehittää myös uusia valmistustapoja.

"Tällä hetkellä tutkimme ja testaamme metsä- ja maatalouden tähdevirtoja uusiutuvan dieselin valmistuksessa. Myös levän kasvatus, eli leväöljy, on yksi tulevaisuuden mahdollisuus uusiutuvan dieselin tuotannossa. Neste kehittää myös niin sanottua sähköpolttoainetta, jota voidaan valmistaa hiilidioksidista uusiutuvan sähkön avulla", Teemu Sarjovaara valottaa.

Lue lisää Neste MY Uusiutuvasta dieselistä >>

Polttomoottori on kehittynyt huimasti 10 vuoden aikana

Myös polttomoottoritekniikka on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Samaan tapaan kuin polttoaineissa erityisesti CO2-päästöjen leikkaaminen on ollut kehitystyön fokuksessa. Autoalan sähköistyessä saattaakin unohtua se, että myös uuden, polttomoottorilla kulkevan auton valitseva kuluttaja pääsee hyötymään autoalan teknologisesta edistyksestä ja sitä kautta pienemmistä päästöistä. Asia on merkityksellinen siksikin, että myös hybridiautoista löytyy polttomoottori – joten polttomoottorien kehitys tukee myös hybridiautoilijaa.

Yksinkertaistettuna kuvio menee näin: kulutus ja sitä kautta hiilidioksidipäästöt vähenevät, kun polttomoottoria kehitetään entistä taloudellisemmaksi.

Tästä käy hyvänä esimerkkinä Audi, jonka nykyinen polttomoottorikalusto on merkittävästi taloudellisempi kuin 10 vuotta sitten. Kehitys on ollut huimaa erityisesti viimeisen viiden vuoden aikana.

"Sähköautojen lyödessä läpi, Audi on parantanut myös polttomoottoreitaan läpi vuosien jatkuvasti. Yksi keino on entistä hienojakoisempi palotapahtuma, jonka avulla automme kuluttavat ja päästävät vähemmän", K-Auton Technical Manager Jussi Salmi kertoo.

Toinen merkittävä kulutuksen vähenemiseen vaikuttava asia on Audin lähes koko mallistossa käyttämä kevythybriditekniikka, joka omalta osaltaan vähentää kulutusta sekalaisessa ajossa noin puoli litraa sadalla kilometrillä.

Valitsemalla uuden auton, jossa on pitkälle kehitelty polttomoottori, voi vaikuttaa merkittävästi omiin hiilidioksidipäästöihin. On aivan eri asia ajaako esimerkiksi modernilla uudella dieselmoottorilla vai 5–10 vuotta vanhalla dieselillä.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen.

Comments

For sale - Audi
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.