Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Arkana – Muotovalio–SUV

Koeajot 14.12.2021

Renaultin uutuusmallin nimi ei ole suomalaisittain enne. Uutta Arkanaa ei nimittäin voi millään mittapuulla sanoa ujoksi malliksi, vaan pikemminkin rohkeasti erilaiseksi.

Muotoilullisesti uudesta Rellu-mallista tulee hieman mieleen BMW:n vuonna 2007 lanseeraama X6, joka oli ilmestyessään ja edelleen hauskasti erilainen crossover. Sen konsepti ei alkuaikoina oikein auennut itselleni, sillä malli ei ollut perinteinen katumaasturi, vaan pienehköllä tavaratilalla varustettu outolintu. 

Arkana on paljolti samankaltainen, mutta Renaultin tavaratila on hieman yllättäen lähes farmariosastoa. Vaikka takaosan muotoilu näyttää siltä, että kattolinja laskee voimakkaasti perää kohti, on kontti todella reippaan kokoinen. 

Renaultin uusin crossover on kiistatta yksi merkin hienoimmista malleista koskaan. Ulkonäköä korostavat kookkaat vanteet ja dynaamisesti muotoiltu Arkana näyttää hieman suuremmalta kuin se todellisuudessa onkaan. 

Hybridi miedosti tai mikrosti

Array

Arkanaan on tarjolla vain pari eri moottorivaihtoehtoa. TCe 140 on mikrohybridi, jonka perusteena toimii 1,3-litrainen nelisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori. Mikrohybridi tarkoittaa sitä, että auto hyödyntää jarrutusenergiaa 12V:n järjestelmän avulla. 

Myydympi moottorimalli on E-tech 145 Hybrid, joka sekin on eräänlainen kevythybridi, sillä latausmahdollisuutta ei ole. Moottori on 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimylly, joka on yhdistetty sähkömoottorin kanssa. Voimanlähteiden yhteisteho on 143 hevosvoimaa ja vääntömomentti 353 Nm.

Hybridiakun kapasiteetti on varsin pieni, sillä virtaa ajoakkuun mahtuu 1,2 kWh. Pienen akun vuoksi toimintasäde pelkällä sähköllä on muutaman kilometrin luokkaa. Suurimman osan ajasta kulkupuolesta huolehtiikin bensiinimoottori. 

Koska kyseessä on “kevythybridi”, jää Renaultin suorituskyky kohtuullisen vaatimattomaksi. Sataseen kiihdytellään nopeimmillaan 10,8 sekunnissa, kun monet lataushybridit nappaavat tuosta lukemasta useamman sekunnin pois. 

Perusajossa voima riittää hyvin, vaikka moottoritielle liittymisessä täytyykin ottaa moottorista pitkälti aivan kaikki irti, mutta väliäkös tuolla. Useimmille Renaultissa on aivan riittämiin tulta ja tappuraa. 

Vaihteistossa 15 pykälää

Arkanan vaihteistona toimii Renaultin hienosti suunniteltu monitilavaihteisto, jossa on periaatteessa 15 erilaista vaihdeyhdistelmää. Monimutkainen laatikko on kuitenkin käyttäjälle hyvin yksinkertainen ja sulavasti toimiva. 

Hybriditekniikan ansiosta kulutus on saatu painettua mukavan alhaiselle tasolle ja WLTP:n vertailuarvo on 4,8-5,2 litraa sadalla kilometrillä. Koeajolla kulutus pyöri kuuden litran tuntumassa. 

Heti alkuun tuli jo todettua, että Arkanan tavaratila on crossoveriksi hulppea. Se vaihtelee versiosta riippuen 480-513 litran välimaastossa. Myös kontin muoto on hyvä, ja sen ansiosta konttiin mahtuu helposti harrastuskamoja tai muuta kuljetettavaa. 

Sisätilat ovat muutenkin varsin hyvät, mikä on yllättävää, sillä auto on tehty samalla pohjalevylle mm. Renault Clion ja Capturin kanssa. Toki tämä on myös osoitus siitä, että nykyiset pohjalevyt venyvät moneksi. Ohjaamossa on hyvin tilaa sekä edessä että takana.

  • Array
  • Array
 

Ei juuri kilpailijoita

Ajoergonomialtaan Arkana on hyvää perustasoa ja hytti on kaikin puolin tyylikäs ja moderni. Mittaristo on täysin digitaalinen ja keskikonsolin päältä löytyy varustetasosta riippuen 7” tai 9,3” kosketusnäyttö. Tietoviihdejärjestelmä toimii hyvin ja on helppokäyttöinen.

 

Renault Arkana on siinä mielessä erikoinen tapaus, että sillä ei juuri ole suoria kilpailijoita. Lähimmäksi menevät Toyota C-HR ja juuri julkaistu Volkswagen Taigo

Toki samoista ostajista kilpailevat monet tavanomaisemmat crossoverit, kuten Skoda Karoq, Kia Niro ja Hyundai-kaksikko Kona ja Bayon. Muotoilullisesti edellä mainitut eivät kuitenkaan muistuta Arkanaa. 

Tyyli ja sisätilat ovat asioita, joka nostavat Arkanan pykälää korkeammalle tasolle kuin ajokokemus antaisi olettaa. Tämä on osoitus siitä, että automaailmassa fiiliksellä on todella suuri merkitys. Arkanassa sitä piisaa reilusti.

Tuomas Rajala

Renault Arkana E-TECH 145 Hybrid R.S. Line:

Moottori: Nelisylinterinen, 1598 cm3 bensiinimoottori & sähkömoottori
Teho: 145hv (105kW) @ 5600rpm
Vääntö: 353 Nm @ 3600 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  10,8 s.
Huippunopeus:  174 km/h
Vaihteisto: Automaattinen monitilavaihteisto
Vetotapa: Etuveto
Kulutus ( yhd.):  4,8-5,2 l / 100km
CO2 päästöt: 98-104 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4568mm/1821mm/1571mm
Tavaratila:  480l
Koeajoauton hinta:  25 590 €
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Arkana
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.