Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Captur: Catwalk-kelpoinen Crossover

Koeajot 10.02.2014

Renaultin uusi Captur on pätevä crossover, joka tarjoaa lukuisia oivalluksia sisustassaan.

Captur on Renaultin historian ensimmäinen crossover. Ranskalaisvalmistaja tunkeutuu varsin kovaan seuraan, sillä katumaasturimarkkinoille on viime aikoina tullut malleja lähes jokaiselta autovalmistajalta. 

Suomessa crossover-markkinoita on jo pidempään dominoinut Nissan Qashqai, mutta viime aikoina kakkua ovat saapuneet jakamaan mm. Opel Mokka ja Volvon uudistunut XC-sarja. Näistä jälkimmäinen kuuluu tosin premium-luokkaan, eikä näin ollen kilpaile Capturin ostajakunnasta. 

Tuoreille katumaastureille on leimallista se, että niillä pyritään vetoamaan erityisesti nuoreen ja aktiiviseen kohderyhmään. Opel Mokkan tavoin Renault Captur on modernisti muotoiltu ja myyntipuheiden mukaan urbaanin seikkailijan kumppani. 

Ei tilaa seikkailulle

Array

Markkinamiesten puheista osa on sanahelinää,  mutta on mukana myös totuuden siemen. Muotoilu on kyllä modernia, mutta kovin seikkailukelpoiseksi etuvetoista Capturia ei kyllä voi väittää. Sama pätee tilaan, sillä pienikokoisen crossoverin tavaratila on rajallinen. 

Muotoilun suhteen Renault on petrannut muutaman viime vuoden aikana runsaasti ja Captur noudattelee merkin uutta muotoilullista linjaa. Nokkapelti on korkealla ja kokonaisuus on korkea, leveä ja lyhyt. Auto vaikuttaa massiiviselta, vaikka todellisuudessa Captur on melko kompakti katumaasturi. 

Crossover-luokka nojaa sisätilojen muunneltavuuteen ja Capturin kohdalla tähän on kiinnitetty laajasti huomiota. Takakontin pohjalevyn avulla tilaa voi jakaa tarpeen mukaan kahteen osaan ja takapenkkejä voi siirtää noin 10 cm edemmäs lisätilan tarpeen yllättäessä. 

Hyviä oivalluksia sisätilojen suhteen

Penkkien eteen liu’uttaminen kuitenkin syö takapenkkiläisten tilaa, joten kyydissä on valittava joko mukavat matkustustilat tai suurempi takakontti. Varsinkin lapsiperheessä tämä tuo haasteita, sillä usein tarvetta olisi molemmille. 

Järkeviä tilaratkaisuja löytyy myös apukuskin paikalta, sillä Renaultin hansikaslokero on mallia jääkaapin alalaatikko. Se tulee reippaasti ulos keskikonsolista ja tilaa on 11 litraa, mikä on huomattavasti tavanomaista hansikaslokeroa enemmän. 

Innovaatio on pieni, mutta lisätila on yllättävän tarpeellista. Kehuja on annettava myös takakontin käännettävästä pohjalevystä, jonka toinen puoli on kangasta ja toinen muovia. Muovisen puolen voi kääntää esiin silloin kun takakontissa pidetään likaisia tavaroita. 

Vain pieniä moottoreita

Capturia on tällä haavaa tarjolla kahdella eri moottorivaihtoehdolla, jotka ovat molemmat bensiinikäyttöisiä. TCe 90 on nimensä mukaan 90-hevosvoimainen ja ainoastaan 900-kuutioinen voimanlähde. Tehokkaampi TCe 120 on 1,2-litrainen ja 120-hevosvoimainen. 

Koeajoversio on varustettu malliston tehokkaammalla versiolla, jonka tehoreservi välitetään tiehen 6-portaisella EDC-automaattivaihteistolla. Laatikko on kaksoiskytkimellinen, mikä sekin on Renaultin mallistossa poikkeuksellista.

EDC-vaihteisto on automaattivaihteistoksi hyvä, mutta valitettavasti se ei yllä vaikkapa VAG-konsernin DSG-vaihteiston tasolle. Vaihdot sujuvat nopeasti, mutta laatikko nykäisee vaihdoissa melko selvästi. Ero muihin on huomattava.

  • Array
  • Array
 

Kaksoiskytkimellä kaikki irti tehoista

Automaattiaskin kohdalla ihmetyttää myös sen hidas käyttäytyminen vaihdettaessa P-asennolta D- ja R-asennoille. Laatikko miettii kummallisen kauan erityisesti pakille vaihdettaessa. 

Kiihkeästi vaihtavan laatikon avulla maltillisella teholla varustetusta moottorista saadaan irti kaikki mahdollinen. 120 hevosvoimaa saavat Capturin liikahtamaan sataseen 11 sekunnissa, mikä on kelpo tulos. 

Renault on sisustaltaan tyylikäs ja ulkokuoren kanssa samassa linjassa. Kokonaisuus on tyylikäs ja hallintalaitteet on sijoiteltu hyvin. Penkeissä on riittävästi säätövaraa ja ajoasento on helppo muokata mieleiseksi. 

Tyylillisesti edullisten crossovereiden kuningas

Alustaltaan Captur on vaikkapa Nissan Qashqaihin verrattuna jämäkkä, mutta ohjaustuntumassa on hieman kehittämisen varaa. Elektronisesti tehostettu ohjaus reagoi ratin liikkeisiin turhan terävästi ja keskialue on olematon.

Hintansa puolesta Captur kilpailee samassa sarjassa markkinoiden edullisimpien kompaktien crossovereiden sarjassa, sillä hinnat alkaen –malli jää hieman alle 20 000 euron. Se on pari tonnia edullisempi kuin Opel Mokka, mutta vakiovarusteetkin ovat heikommat. 

Qashqaihin verrattuna ero kapenee muutamaan sataseen, mutta Nissanin crossover tarjoaa myös enemmän tilaa. Tyylillisesti Renault Captur jättää taakseen sekä Nissan Qashqain ja Opel Mokkan. 

Renaultin uusi aluevaltaus on pätevä, sillä Captur on onnistunut tehtävässään. Se on trenditietoisen city-ihmisen auto, jonka ratissa pääsee nauttimaan perinteistä henkilöautoa korkeammasta istuinkorkeudesta ja rouheammasta ulkonäöstä. 

Tuomas Rajala

Kehuja: komea ulkonäkö, sisätilojen muunneltavuus, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: EDC-vaihteiston karkeus, rajalliset sisätilat

Tekniset tiedot

Moottori: 4-sylinterinen, 1197 cm3 bensiinimoottori
Teho: 120 hv (88 kW) / 490000 rpm
Vääntö: 190 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,9 s.
Huippunopeus: 192 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen EDC-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 5,4 l / 100 km
CO2 päästöt: 125 g/km
Paino: 1255 kg
Tavaratila: 377 l
Polttoainesäiliö: 45 l
Hinta alkaen: 19 896€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Captur
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.