Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Koeajot 11.05.2020

Renault Captur tarjoaa huippuvarustellun kaupunkiauton kompaktiluokkaan ja jälki on varsin vakuuttavaa.

Renaultin pieni kaupunkimaasturi on varmasti yksi automaailman trendikkäimmistä perinteisellä käyttövoimalla varustetuista automalleista. Captur on pikkuautoluokkaan kuuluvan Clion pohjalle valmistettu kaupunkicowboy, joka näyttää siltä, että sillä hoitelee mökkitien normimallia paremmin.

Se, onko Captur yhtään maastoisempi vaihtoehto kuin perusmallin pikkuauto, itse asiassa merkityksetöntä. Tätä nykyä katumaasturi-nimitys kertoo lähinnä muotoilullisista asioista, ei niinkään maastokelpoisuudesta. Toki lisääntyneestä maavarasta saattaa olla joissain tilanteissa hyötyä.

Mutta Captur on nimityksestään huolimatta varsin pätevä pikkuauto. Crossover- tai katumaasturileima kertoo tätä nykyä enemmän siitä, kuinka muunneltava ja käyttökelpoinen automalli on kyseessä.

Renault Capturin kohdalla ”katumaasturius” tarkoittaa sisätilojen hyvää muuntelua ja järkeviä säilytysratkaisuja. Yksi nerokkaimmista on se, että pikku-Rellun takimmaista penkkiriviä saa liikuteltua kätevästi kiskoilla eteen ja taakse.

Salapohjan alta paljastuu väylä lisätilaan

Array

Takapenkin liikuttaminen tapahtuu kontista käsin. Vedin paljastuu takakontin salapohjan alta ja sitä käyttämässä penkki liikkuu eteen ja taakse 16 sentin verran. Nuo sentit tuovat yllättävän paljon lisätilaa takakonttiin silloin kun sitä tarvitaan.

Ja ratkaisevassa roolissa on se, että penkin liikuttelu on erittäin helppoa. Se onnistuu helposti yhdellä kädellä, joten suurikokoisten kantamusten käsissä pitäminen ja tavartatilan kasvattaminen onnistuu helposti. Parhaimmillaan kontin tilavuus kasvaa 536 litraan, mikä on luokassaan pätevä suoritus.

Säilytysratkaisut ovat muutenkin päteviä. Hansikaslokero on kookas ja toimii luukun sijaan jääkaappilokero-hengessä. Lisäksi käsinojassa on reilusti tilaa tavaroille. Nämä ovat asioita, joita osa arvostaa etenkin lapsiperheessä.

Ohjaamo on muutenkin tyylikäs ja käytännöllinen. Keskikonsolista löytyy langaton lataus puhelimelle ja luurin saa liitettyä osaksi audiojärjestelmää langattomasti. Nämä toki ovat jatkuvasti yleisempiä ominaisuuksia automaailmassa, mutta eivät välttämättä pikkuautoluokassa.

Kosketusnäyttö on vakuuttava ja varustelutasosta riippuen se on parhaimmillaan jopa 9,3-tuumainen. Digitaalinen mittaristo on muunneltavissa ja se näyttää huippumodernilta.

Kolme bensiinimoottoria riittää

Käyttövoimat ovat tällä hetkellä melko perinteiset, sillä tarjolla on kolme bensiinimoottoria. Kaikki ovat turboahdettuja ja tehoversiot vaihtelevat sadan ja 155 hevosvoiman välillä. Sataheppainen moottori on kolmesylinterinen ja hoitaa hommansa varsin mallikkaasti.

Keskimmäinen moottoriversio on koeajoautossakin ollut TCe 130, jonka mallinimi kertoo hevosvoimamäärän. 130-heppaisella moottorilla Captur liikkuu varsin lipevästi. 0-100 km/h hoidellaan alle 10 sekunnissa, mitä voidaan pitää hyvänä rajapyykkinä sille, ettei autolla tarvitse olla tien tukkeena.

130-heppainen nykystandardein viritetty bensaturbo on oikeasti todella pätevä moottori ja se tarjoaa riittävästi suorituskykyä ja voimantunnetta. Vääntöä 130-heppaisesta mosasta irtoaa 240 Nm, mikä riittää hienosti. Kun vaihteistona on Renaultin kaksoiskytkimellinen automaatti, on meno kaikin puolin sulavaa.

Tarjolla on myös tehomalli TCe 155, jonka strategiset lukemat ovat siis 155 hv ja 270 Nm. Näillä arvoilla meno on jo urheilullisen puoleista ja Captur haastaa monet semi-sporttiset autot. Siinä mielessä Renault ottaa haltuun itselleen hieman vieraampaa tonttia.

Pian myös ladattavana hybridinä

Moottorivalikoima on laajenemassa piakkoin myös hybridipuolelle, mikä ei toki yllätä. Mallinimi tulee olemaan E-TECH plug-in ja sen voimanlähteinä tulee olemaan 1,6-litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Akkukapasiteettia on valmistajan ilmoituksen mukaan 9,8 kWh ja toimintasäde pelkällä sähköllä 45 kilometriä.

Vakuuttavan moottoriteknologian lisäksi Capturtissa on panostettu. turvallisuus- ja mukavuusvarusteisiin. Niihin lukeutuvat adaptiivinen vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutus, aktiivinen kaista-avustin ja nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella. Ei huonommin pikkuautoluokan edustajalta.

Uusi Renault Captur on monella tapaa luokkaansa suurempi ja varustellumpi automalli. Entistä suuremmat sisätilat, vakuuttava tekniikka ja näyttävä ulkokuori tekevät siitä hyvän vaihtoehdon kompaktia kaupunkiautoa etsivälle.

Tuomas Rajala

Kehuja: muunneltavuus, tekniikka, tehokas arkimoottori, pirteä ulkonäkö

Parantamisen varaa: rengasmelu

Renault Captur TCe 130:

Moottori: Neliylinterinen, 1332 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 130 hv (96 kW) @ 5000 rpm
Vääntö: 240 Nm @ 1600 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,6 s.
Huippunopeus: 200 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkin-automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus WLTP: 6,2-6,6 l / 100 km
CO2-päästöt WLTP: 139-150 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4227mm/1797mm/1567mm
Omamassa: 1334 kg
Tavaratila: 422-536 l
Koeajoauton hinta: 22 634€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Captur
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.