Renault Clio E-TECH Hybrid – Pihistelevä puolihybridi

Koeajot 16.09.2021

Renaultin E-TECH -perheen pienin malli on Clio, joka jakaa samaa tekniikkaa malliston suurempien automallien kanssa, mutta latausmahdollisuus uupuu.

Renault Clion uusi mallisukupolvi on parin vuoden ikäinen, joten juuri uusittuihin kuoriin on tuotu lähinnä uusi voimanlähde. Clio E-TECH hybridin kodalla se on vapaasti hengittävän bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhdistelmä.

Clion kanssa samoista ostajista kilpailee käytännössä koko B-segmentti, eli VW Polo, Seat Ibiza, Hyundai i20, Toyota Yaris, Kia Rio ja niin edelleen. Käytännössä jokaisella merkillä on tuoda peliin oma ehdokkaansa, joten vääntö on luonnollisesti tiukkaa. Tässä porukassa Clio on varsin varteen otettava ehdokas, etenkin hybridiversiona.

Konepellin alta löytyy 1,6-litrainen bensamylly, joka itsessään kehittää 91 hevosvoimaa. Teholukema on vastaava kuin bensakoneisessa TCe 90-mallissa, mutta hybridissä teho syntyy 4-sylinterisestä moottorista. Bensaturbossa moottori on 3-sylinterinen.

Sähkömoottorit puolestaan vastaavat 49 hevosvoiman tuottamisesta, joten yhteismäärä nousee pikkuautolle mukavaan 140 hevosvoimaan. Vääntöä peliin tuodaan 205 Nm. Itse asiassa toinen sähkömoottoreista toimii lähinnä starttina ja generaattorina. Akkupakettia ei voi ladata piuhalla, vaan järjestelmä on ns. kevythybridi.

Monimutkainen vaihdelaatikko

Array

Vaihteistona toimii Renaultin kilparadoilla kehittämä monitilavaihteisto, joka löytyy myös muista Renaultin E-TECH -versioista, kuten Meganesta. Polttomoottorin vaihteistossa ei ole lainkaan kytkintä. Järjestelmä valitsee sähkömoottorien ja polttomoottorin vaihteista ajotilanteeseen sopivimman. Vaihtoehtoja on 15 erilaista.

Renaultin järjestelmä kuulostaa varsin monimutkaiselta ja sitä se itse asiassa onkin. Sen perusteet on luotu merkin F1-tallin uumenissa ja sittemmin tuotu osaksi tavallisia automalleja. Käyttäjälle homma on kuitenkin simppeliä, vaihteisto tekee mitä tekee, eikä kuski huomaa sisuksissa tapahtuvia prosesseja.

Clion tehoreservi on riittävä, sillä 140 hevosvoimaa tuntuvat ratissa pirteältä. Erityisesti ohituskiihtyvyyden suhteen, sillä 80–120 km/h –kiihdytys sujuu 6,9 sekunnissa. Paikaltaan sataseen menee hieman pidempään, 9,9 sekuntia.

Mikään raketti Clio ei paikaltaan ole, sillä tällä tehoreservillä varustettuna on olemassa melko selvästi ripeämpiäkin automalleja. 140 hevosvoiman tehoilla kiihtyvyydestä saadaan nipistettyä helposti jopa pari sekuntia Renaultiin verrattuna.

  • Array
  • Array
 

Pieni määrä bensaa riittää

Clio E-TECH Hybridin edut perustuvat pitkälti toki kulutuksen optimoimiseen. WLTP-mittaustavan mukainen vertailuarvo on 4,3–5,1 litraa sadalla, mikä on selvästi bensaturboa vähemmän. Sähkömoottorit siis säästävät bensapumpulla selvästi.

Renault Clio näyttää jälleen kerran, että nykyiseen pikkuautoluokkaan saadaan mahdutettua varsin mukavasti suuremman auton fiilistä ja ominaisuuksia. Clio on vakaa ajettava, eikä sisätiloistakaan tarvitse välttämättä tinkiä.

Suurin ero luokkaa suurempaan malliin löytyy tavaratilasta, joka on hybridimallin kohdalla 301 litraa. Hybriditekniikka nielaisee perus-bensakoneeseen verrattuna 90 litran tilan. Sinne ei siis mahdu lasten harrastusvälineitä määrättömästi, mutta kauppareissut toki hoidetaan ihan kunnialla.

Sisätiloiltaan Clio on pätevä. Keskikonsolia hallitsee kookas näyttö, jonka kautta ohjaillaan käytännössä koko järjestelmää äänentoistosta ajotilaan ja niin edelleen. Kosketusnäyttö on toimiva ja mukavan intuitiivinen. Langattomat liitännät ovat kattavat ja toimivat.

Ajomukavuus on Cliossa kohdallaan ja siitä on hankala löytää kovin suurta moittimisen paikkaa. Toki tämän kokoluokan autot eivät ole äänieristyksen näkökulmasta sieltä kaikkein hiljaisimmasta päästä, mutta sama ominaisuus leimaa toki koko luokkaa. Toinen leimallinen piirre on hieman kova alusta.

Clio on tiiviisti ilmaistuna tasapainoinen kokonaisuus, jonka jokainen osa-alue täydentää toistaan. Muodollisesti pätevä, sisustaltaan viihtyisä ja teknisesti vakuuttava ovat sanayhdistelmät, joilla Clioa mielellään kuvaa. Vielä kun kasaan lisätään maltillinen kulutus, on Renault järkivalinta.

Tuomas Rajala

Kehuja: toimiva tekniikka, ohituskiihtyvyys, varustelu, sisätilat

Parantamisen varaa: pykälän liian kova alusta

Renault Megane E-TECH:

Moottori: 4-sylinterinen, 1598 cm3 bensiinimoottori + 2 sähkömoottoria
Yhteisteho: 140 hv (103 kW)
Vääntö: 205 Nm @ 3200 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaattivaihteisto
WLTP-kulutus: 4,3-5,1 l / 100 km
CO2-päästöt: 82-91 g/km
Huiput: 180 km/h
Omamassa: 1313 kg
Tavaratila:  301 l
Koeajoauton hinta: 25 698€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Clio
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.