Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Play video
Koeajot 12.12.2018

Renault Clion tehomalli RS tarjoaa autoiluun annoksen konsolipelimaailmaa. RS:n sielunmaailmaa voi tarkastella keskikonsolin näytöltä.

Clio RS:n resepti on tuttu ja kovin toimiva. Otetaan olemassa oleva tuotantomalli, laitetaan sisuksiin lisää voimaa ja parannellaan ajo-ominaisuuksia. Lopputuloksena on Hätäinen Rellu, joka on ripeä kaveri radalla ja mukava vesseli tieliikenteessä.

Renaultin voimanlähde on 1,6-litrainen bensaturbo, josta on loihdittu Renault Sportin toimesta 200 hevosvoimaa ja 260 Nm. Suorasuihkutuksella toteutettu moottori on varsin onnistunut tapaus ja erityisesti Clion kokoisen auton se saa lentämään.

Mylly on paritettu yhteen kaksoiskytkimellisen automaattiaskin kanssa. Valinta on oivallinen, sillä nykyisellään hyvin toimiva automaattivaihteisto on manuaalia ripeämpi, mukavampi ja käytännöllisempi.

Toki radalla tulee ajoittain mieleen, että keppiäkin olisi mukava hämmentää, mutta askia voi luonnollisesti käyttää myös manuaalitilassa. Se tapahtuu helpoiten ratin takana olevista siivekkeistä ja vaihdot ovat hämmästyttävän nopeita.

Nollasta sataseen alle 7 sekuntia

Array

Suorituskyky on suoralla tiellä pitkälti vastaava kuin keskiluokan GTI-malleissa. 0-100 km/h hoidellaan 6,7 sekunnissa ja varttimaili kohtuullisesti 14,6 sekunnissa. Mutta kevyt pikkuauto on silti lukemiaan parempi moottoriradalla ja mutkissa.

Renault on helppo auto viedä kovaa jopa sadekelillä. Suorituskykyä on painoon nähden sopivasti, eikä etuvetoiselta peliltä välttämättä edes toivoisi enempää ruutia. Alustassa on perusmallia kaksi kertaa jäykemmät kallistuksenvakaajat, mikä kertoo jotain siitä miten alustaan on panostettu.

Clio R.S. on ahdettu täyteen elektroniikkaa. Ajotiloja voi vaihdella kolmen vaihtoehdon välillä: normal, sport ja race. Sportilla ja racella vaihteisto reagoi kiivaimmin, ohjaus on urheilullisempi ja moottori reagoi kaasunpainallukseen nopeammin. Myös äänimaailma muuttuu rouheammaksi.

Äänet tosin johdetaan ohjaamoon pääasiassa kaiuttimien kautta. Renaultin oman appin kautta myllyyn saa ladattua minkä tahansa auton tai moottoripyörän äänet. Lisäksi keskikonsolista voi seurailla G-voimia, turbon ahtopainetta, kiihtyvyyttä, jarrujen painetta ja lähes kaikkea mitä auto ajostaan tallentaa.

  • Array
  • Array
 

Konsoli-Renault

Renault Clio R.S. on monella tapaa auto, joka tuntuu olevan peräisin konsolipelistä. Vaikka monessa nykyautossa on melko suuri määrä elektroniikkaa, ei näin laajasti voi kovinkaan monen auton käytöstä seurailla.

Yksi parhaista jutuista Cliossa on äärimmäisen helposti toimiva Launch Control. Sen avulla paikaltaan kiihdytys on helppoa ja tehot huomioiden varsin ripeää ja selkeän mekanismin ansiosta sen saa toistettua ilman sen suurempia kikkailuja.

Rellun pikkusportti on varsin houkutteleva paketti, sillä 33 790 euron hintaan saa varsin suorituskykyisen auton, johon ei lisävarusteita tarvitse ruksailla. Perusversionakin se on kattavasti varusteltu auto.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskykyinen pikkusportti, toimiva moottori ja vaihteisto, siveä ulkonäkö

Parantamisen varaa: pilipali-henkinen äänimaailma

Renault Clio R.S. 200 EDC:

Moottori: 1618 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 200 hv (147 kW) @ 6050 rpm
Vääntö: 260 @ 2000 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 6,7 s.
Huiput: 235 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,9l / 100 km
CO2 päästöt: 133 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4090mm/1732mm/1434mm
Omamassa: 1279 kg
Hinta: 33 790€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Clio
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.