Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Koleos – Tyylipuhdas ja jyhkeä etenijä

Koeajot 28.02.2019

Renault Koleos on järeä katumaasturi, joka miellyttää muhkealla ulkokuorella ja mukavilla kyydeillä.

Kyllä ei ole niin, että hyviä ranskalaisia saisi nykyään pelkästään grilliltä. Niitä saa myös autokaupasta. Näin on tälläkin kertaa todettava nelivetoisen citymaasturin kyytiin hypätessä.  

Koleos on tyylipuhdas menijä, joka vakuutta niin suorituskykynsä kuin ulkoisen olemuksensa perusteella. Ranskalainen autovalmistaja on lähtenyt rakentamaan maskuliinista automallia, joka ei ota sen suurempia riskejä muotoilun kuin tekniikankaan osalta.

Mukavan rouhea

Array

Koleos on suosiota niittäneen Talismanin muotokieleen rakennettu, melkoisen rouhea maastokelpoinen ja säänkestävä ajopeli. Testiauton kaksilitraisella diesel-moottorilla varustellusta nelurista löytyy mukavasti sekä tehoa että vääntöä, joiden yhdistäminen jykevään kokoon, tekee ajamisesta erittäinkin mukavaa.

Koleoksen ulkoasua voi kuvata muhkeaksi. Käytännössä se tarkoittaa pyöreitä muotoja, ulkonevia linjoja ja harteikkuutta. Mitään ranskalaista eksentrisyyttä ei vaikkapa Scenicin tapaan tällä kertaa muotoilussa näy, vaan Koleos on tehty tyydyttämään ja vakuuttamaan hillitymmän charmin ystäviä. Vaikutuksen Koleos pyrkii tekemään vakuuttavalla ja luottamusta herättävällä olemuksellaan.

Iso sen olla pitää

Jos Koleos on ulkoiselta muodoltaan jyhkeä, niin löytyy siltä myös avara sisätila. Katto on korkealla ja seinät leveällä. Vaihdelaatikko jättää tilaa takana istuvien jaloille niin, että tässä autossa mahtuu ihan oikeasti matkustamaan mukavasti viisikin aikuista.

Tavaratila on kokoluokassaan normaalikokoinen, eli vetää sisäänsä kohtuullisesti koko perheen matkatavarat. Takaluukkuun kannattaa harkita lisävarusteena sähköistä automaattilukitusta, sillä auton ulkonevat muodot tekevät takakontissa asioinnista likaista puuhaa.

Iso on autossa myös sen ratti, ja se tuntuu ajettaessa ihan mukavalta ratkaisulta. Tässä Renault tekee selvän eron sen maansisarensa Peugeotin valintaan asentaa autoihinsa neliskanttisia formularatteja. Koleos myös sisätilojen suunnittelun ja ulkoasun osalta erittäin freesi. Vaalea ja sporttinen nahkaverhoilu on hyvä valinta ja on omiaan lisäämään laadun tuntua sisätiloissa.

Koko auton ulkoisessa olemuksessa on oikeastaan vain yksi osa-alue, joka jättää toivomisen varaa. Auton kojelauta tuntuu hienon kokonaisuuden ainoalta selkeältä heikkoudelta. Kojelaudassa käytetyt pyöreät ja ulkonevat muodot eivät kommunikoi ulkoa tuttujen muotojen kanssa. Oikeastaan ne eivät tunnu olevan linjassa oikein minkään muun kuin vanhanaikaisuuden kanssa.

Kojelaudan outoutta lisää siihen kiinnitetyt pienet viirumaiset puulistat, jotka tuntuvat olevan jotenkin kokonaisuudesta irrallaan. Ohjaamoon on löperön muotoilun vuoksi turhaan luotu vanhanaikaista tunnelmaa ja halvan auton tuntua. Tuntuu kuin koko ohjaamo olisi mennyt sekaisin Renault’n vanhasta tekniikasta ammentavan romanialaisen Dacian kanssa.

Helppo ajettava

Koleoksesta tykkäävät ne, joille autolla ajaminen on nautinto. Renault Koloekselle annetaan nimittäin suurimmat plussat sen hienosta ajettavuudesta, joka muistuttaa meitä siitä että auto ei ole vain liikkuva laatikko, vaan erityisen mukavasti liikuteltava laatikko.

Koleos on erittäin helppo ajettava kaikenlaisissa nopeuksissa. Näkyvyys korkealta ohjaamosta on erinomainen. Auto on alustaltaan pintajäykähkö, joka tuntuu Suomen tiestölle sopivalta ratkaisulta. Nimismiehen kiharat ja jääpöpperöt aiheuttavat kyllä pientä tärinää, mutta toisaalta neliveto aktiivisena niitä ei ole tarvetta sen enempää murehtia.

Auto tottelee kaasua matalasti murisemalla ja tuottaa tehoja moneen tarpeeseen. R-linkistä löytyy erilaisia ajomoodeja, joiden avulla autosta saa irti sen minkä siitä tarvitsee.

Automaattivaihteisto on rakennettu nimenomaan porrastetuksi, eikä, kuten ajalle on tyypillistä, saumattamoksi. Valinta on mielenkiintoinen. Lähinnä siitä seuraa se, että saa kuunnella moottorin kierrosääniä hieman verrokkejaan enemmän.

Automaattinen neliveto, jonka saa halutessaan kytkettyä alle 40 km/h nopeudessa pois, toimii suomalaisissa olosuhteissa mainiosti. Auton kulutus talvisissa lämpötiloissa, reippaalla poljennolla ja kaupunkiin painottuvassa sekakoeajossa on 7,5 litran hujakoilla. Pidettäköön sitä varsin kohtuullisena lukuna painavalle nelurille. Hiilidioksidipäästöjä ei ilman hybridiä jäävälle maasturille kerry 159 g/km enempää.

Mallistosta löytyy yksi, yhä useamman työnantajan autopolitiikkaan mahtuva,  alle 120 g/km yltävä malli. Se on 1,6-litrainen pikkudiesel 130 heppaisena ja manuaalivaihteisena etuvetona. Äkkiseltään ajateltuna tuntuu kyllä siltä, että Koleoksen koko idea jää sellaisessa vaihtoehdossa kokematta.  

Varusteet tekevät auton

Koeajettu auto on kaikilla mässyillä. Korkealla oleva katto on korvattu isolla panoraamaikkunalla, joka on näyttävä ja tekee autosta vieläkin avaramman tuntuisen. Autoon on tuotu uskottavalla tavalla sisälle kaikki nykyaikaiset pikkuherkut pistorasioista alkaen.

Kuljettajan ja matkustajien apuna ja virikkeenä on Renault’n ylpeys – sen oma R-link -viihdejärjestelmä. Se on varmasti mahtava edistysaskel aiemman aikakauden Relluihin verrattuna, mutta ei kyllä valitettavasti automaailman parhaimmistoa käytettävyyden tai ominaisuuksiensa osalta. Hienointa R-linkissä on kojelaudan edessä oleva – Teslan tyyliin – pystyyn asennettu koskeusnäyttö.

  • Array
  • Array
 

Paljon autoa sopivalla rahalla

Siinä missä Renault lähti Kadjarillaan tosissaan haastamaan crossover-sarjaa, on Kadjarin isoveli Koleos puolestaan tullut isompien katumaastureiden tantereelle.

Koloes ei ole premiumluokan auto, mutta ei sillä ole sellaista hintaakaan. Järkirahalla saa Koleoksen muodossa aika paljon nelivetoista autoa, joka ei jätä kylmäksi naapuriakaan. Koleos on ehdottomasti hankintaan harkittava auto ja työsuhdeautoksi etevä siellä missä päästörajat eivät ole vielä aivat 100 gramman tuntumassa.

Kehuja: tyylipuhdas katumaasturi, helppo ajettavuus, muhkea ulkokuori

Parantamisen varaa: pintakova alusta

Renault Koleos dCi 175 Allmode 4x4:

Moottori: Nelisylinterinen, 1995 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 177 hv (130 kW) @ 3750 rpm
Vääntö: 380Nm @ 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,3 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: Portaaton CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,8 l / 100 km
CO2-päästöt: 153 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4406mm/1866mm/1653mm
Omamassa: 1822 kg
Tavaratila: 498 l
Hinta alkaen: 47 390€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Koleos
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.