Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault Megane E-Tech - tyyliä, tunnelmaa ja hintaa

Koeajot 16.08.2022

Renault pyrkii uudella Megane E-Tech Electricillä nostamaan tasoa eli tarjoamaan automarkkinalle entistä hienomman auton. Se näkyy myös hintalapussa.

Megane E-Tech on täysin uudenlainen Renault, vaikka nimenä on tuttu Megane.

Kilpailijakenttä sähköautoissa on laaja, ja eritoten koeajossa olleen hinnaston huippumallin Megane E-Techin 53 990 euron alkaen hinnalla.

Tässä muutama tärkein kilpailija 54 000 euron hintaluokassa tai alle: Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Tesla Model 3, Volvo XC40 Recharge Single Motor ja Polestar 2 Long range Single Motor.

Tulee mieleen, että aika premiumia on vastassa, joten Renaultin pyrkimys tason nostoon on varsin hyvä ajatus.

Renault Megane E-Techin hinnat alkavat hankintatuen kanssa alle 40 000 eurosta

Array

Renault Megane E-Techin ennakkohinnaston hinnat alkavat 40 kWh akustolla varustetun 130 hevosvoiman Equilibren 41 390 eurosta miinus valtion 2 000 euron hankintatuki eli hinta jää alle 40 000 euron. Se kuulostaa houkuttelevalta.

Tällä pienemmällä akkuvaihtoehdolla WLTP-mittaussyklillä toimintamatkaksi saatiin 300 kilometriä.

Koeajossa ollut kallein vaihtoehto on 60 kWh akustolla varustettu 220 hevosvoiman Iconic. Auton perushinnalla, 53 990 euroa, se on kallein Suomessa myyty henkilöauton perusrakenteelle rakennettu Renault pitkään aikaan.

Lisäksi koeajoautossa on 3 040 euron lisävarusteet, joten hinta kohoaa toimituskuluineen 57 630 euroon. Metallivärin hinta on 890 euroa ja avustinpaketti sekä lisätyn näkemisen paketti kustantaa 2150 euroa. Isommalla akustolla ja tehokkaammalla 220 hevosvoiman moottorilla Megane E-Techin WLTP-toimintamatkaksi mitattiin 427-454 kilometriä.

Kolmas vaihtoehto eli isommalla 60 kWh akustolla ja pienemmällä 130 hv teholla Megane E-Techin toimintamatkaksi tuli WLTP-syklissä 427-470 kilometriä.

Tarjoaako tällainen koeajossa oleva Renault Megane E-Techin huippuversio sijoitetulle rahalle vastinetta?

Hienot muodot, osin pienet sisätilat

Muotoilullisesti uusi Renault Megane E-Tech on hieno auto. Se pitkään aikaan paras Renaultin muotoilu ja se on hyvä asia myyntiä ajatellen. Muotoilulla on uuden auton kaupassa isompi merkitys kuin moni osaa ajatella.

Tilat eivät saa muotoilun tapaan ilonkiljahduksia aikaiseksi. Tavaratila on 40.000 euron saati vajaan 60.000 euron autoksi pienikokoinen. Luvattu 440 litraa on C-segmentin viistoperän verran, mutta sellaisen saa uutena noin 25.000 eurolla.

Iloa ei esiinny Megane E-Techin takaistuimella. Lapset ja lyhyet istuvat takana mielikseen, mutta kuin 190-senttinen autotoimittajan rutale änkeää itsensä oman ajoasennon taakse on paikalla ahdasta ja epämukavaa.

Tyylikäs ohjaamo

Onnistuneen ulkomuodon lisäksi parasta antia uudessa Renault Megane E-Techissä on ohjaamo. Siellä myös tilat riittävät hyvin isolle kuskille.

Tyylikkään kabiinin suunnittelussa on selvästi nähty vaivaa ja haluttu hyödyntää aiemmista Renault-malleista tuttuja elementtejä, mutta myös uudenlaista asettelua ja ilmettä.

Ohjaamo on saabimaisesti tehty kuskin ympärille, josta annan Renaultille pisteitä. Autolla ajaminen ei ole sosiaalinen tapahtuma, vaan kuski on “laivan” kapteeni. Hienoa, että Renaultilla on rohkeutta tuoda markkinoille saabimaisen kaarevaa ohjaamon suunnittelua.

Ajoasennosta saa varsin hyvän, sillä istuimessa on ihan mukavasti tukea ja erityisesti mukavuutta. Ohjaamossa käytetyissä materiaaleissa on toivottua premium-fiilistä, joten auton hintalappu on ainakin kuskin paikalla katsottuna linjassa tyylin ja fiiliksen kanssa.

Mukava auto ajaa

Ajossa Renault Megane E-Techin pyrkimys premiumiin palkitsee hiljaisuutena. Auton äänieristykseen ja sitä kautta laatuvaikutelmaan on selvästi satsattu.

Erityisesti kun ajetaan alle 80 km/h nopeudella Megane E-Tech on ilahduttavan äänetön. Yli 80 km/h nopeus ja suomalainen karkea asfaltti tarkoittaa, että rengashuminaa alkaa olla jonkin verran tarjolla.

Auton kulkupuoli on ihan hyvä, mutta kiihtyvyys ja ominaisuudet eivät tarjoa mitään teslamaista sähköautoilun hurmaa.

Megane E-Techilla on mukava ajaa matka-ajoa, sillä ohjaus on onnistunut ja alusta mukava. Kaupungissa toivoisin vielä paremmin kääntyviä etupyöriä ja sitä kautta ketterämpää ajettavuutta.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Renault Megane E-Tech on moderni ranskalainen sähköauto valmistajalta, joka tehnyt jo kymmenen vuotta sähköautoja. Laatuvaikutelma on korkeatasoinen, mutta tilat ovat takamatkustamon ja tavaratilan osalta vaatimattomia.

Koska kilpailukenttä on kova, ei tällaisen 57 000 euron Megane E-Techin myyminen ole ihan läpihuutojuttu. Myyjän onneksi autossa on hieno muotoilu, paljon hyviä ominaisuuksia ja kattava varustelu.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: muotoilu, mukava ajaa, hiljainen

Parannettavaa: pieni tavaratila, ahtaat takatilat aikuisille, ei etutavaratilaa

Renault Megane E-Tech 60kWh 220hv Iconic

Moottori:  1 x sähkömoottori
Teho: 160 kW/218 hv/5473-11688 r/min
Vääntö: 300 Nm/100-4714 r/min
Huippunopeus: 160 km/h (sähköisesti rajoitettu)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,4 s.
Vetotapa: Etuveto
Akun nettokapasiteetti: 60 kWh
Sähkön kulutus: 16,3 kWh/100 km (WLTP)
Kantama: 427-454 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4199 mm/1768 mm/1505 mm
Omamassa: 1711 kg
Tavaratila: 440-1332 l
Perävaunumassa, jarruton: 750 kg
Perävaunumassa, jarrullinen: 900 kg
Hinta alkaen: 53 990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Renault Megane
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.