Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Renault Zoe: Helposti sähköllä - Article - Nettiauto

Renault Zoe: Helposti sähköllä

Koeajot 10.01.2014

Renault Clion sisarmallilla Zoella on sähköä suonissa, joten harvalla huoltoasemalla on sille annettavaa. Se on myös sen verran fiksu, että sisarmerkin Nissan Leaf varmasti tuntee kylmän kannoillaan.

Renault ja sen konsernikumppani Nissan ovat kauan sitten jakaneet sähköautojen kehitysvastuun keskenään. Nissan toimii japanilaisista ja globaaleista lähtökohdista, Renault on vastuussa eurooppalaisista sähköautoista. Zoen myötä Renaultin panostus alkaa todenteolla näkyä ja tuntua.

Otsikoihin pomppivien huimasti kiihtyvän Teslan tai huimaavasti muotoillun BMW i3:n rinnalla on pienen ja kesyn sähköauton vaikea tulla huomatuksi, mutta todellista käytännöllisyyttä ja hyvää hinta-laatusuhdetta etsivän kannattaa ottaa Renault Zoe huomioon.

Edellä mainitut eivät ole Zoen suoria kilpailijoita, eikä sitä virallisesti ole myöskään Nissan Leaf. Zoe on sitä alemmassa segmentissä, ja tehoakin on vähemmän. Käytännössä tiloissa on kuitenkin vain vähän eroa, ja suorituskyky riittää hienosti päivittäisautoiluun.

Tavallinen sähköauto

Array

Monien sähköautojen synteihin kuuluu edelleen outoja hallintalaitteiden yksityiskohtia ja vähintäänkin huono ajoasento. Zoella ajaminen on poikkeuksellisen helppoa. Ohjaamossa kaikki turha on minimoitu, mutta tarpeelliset ja tavallisista autoista tutut kytkimet ja katkaisimet ovat omilla paikoillaan.

Vaihteenvalitsin on tavanomaisempi kuin useimmissa uusissa automaattivaihteisissa autoissa, mutta sehän sopii, koska varsinaista vaihteistoa ei ole. Ajoasento on lähes katumaasturimaisen korkea mutta ergonomisesti erinomainen. Istuimetkin ovat loistavat.

Zoen ulkopuolen muotoilussa on juuri sen verran omaperäisyyttä, että se ei jää ainakaan autolehtien lukijoilta katukuvassa huomaamatta. Sen enempää meteliä se ei itsestään kuitenkaan pidä.

Tosin jostain kuuluu lievästi aavemainen vihellys, kun nopeus on alle 30 km/h. Äänen on tarkoitus kuulostaa sähköautolta, vaikka todellisuudessa se onkin syntetisoitu. Ujellus huomauttaa kevyttä liikennettä lähestyvästä autosta, kun matalan nopeuden vuoksi rengasäänet eivät kuulu.

Taajama-ajossa kiihdytyspolkimen käyttö tuntuu luontevalta, eikä generaattorijarrutus käy hyökkäävästi päälle. Jarrutukset kannattaa suorittaa kevyellä jalalla, jotta hukattava liike-energia ei häviäisi lämpönä jarruissa vaan päätyisi mahdollisimman tehokkaasti sähkönä takaisin akkuihin.

Standardimittauksen mukainen toimintamatka on 210 km, mutta Renaultkin kertoo todellisten kilometrien vaihtelevan ajotilanteista ja säästä riippuen 100 ja 150 km:n välillä.

Ohjaus on kevyt ja tunnoton, mutta auto tottelee ohjauspyörän liikkeitä odotetulla tavalla. Vauhdissa tehostus vähenee ja tuntoa tihkuu läpi, mutta kovaa ajaminen ei jostain syystä houkuttele. Omatunto koputtaa olkapäällä.

Niin koputtaa jousituskin. Iskunvaimennuksessa on hieman liikaa pintakireyttä. Muuten alusta toimii asiallisesti. Siltä osin Zoe onkin rakennettu osittain Clioa astetta isompien tai sporttisempien autojen komponentteja käyttäen.

  • Array
  • Array
 

Erilainen sähköauto

Yksi Zoen innovaatioista on sisäänrakennettu pikalaturi. Tämä vaihtosähköä käyttävä järjestelmä pystyy lataamaan jopa 43 kW:n teholla.

Laturi on saatu mahdutettua auton konepellin alle käyttämällä jännitteen muuntamisessa ja muuttamisessa hyväksi auton tehoelektroniikan ja voimansiirron komponentteja.

Kolmivaiheinen lataus 11 kW:n ja 22 kW:n tehoilla sujuu jopa suoraan isosta sinisestä pistorasiasta (jos sellainen löytyy). Suurimman tehon käyttöön tarvitaan kiinteää latausasemaa, mutta se voi olla paljon yksinkertaisempi ja merkittävästi halvempi kuin niissä tapauksissa, joissa laturi ei ole mukana autossa.

Toinen erikoisuus on lämmityksessä käytettävä ilmalämpöpumppu, joka tuottaa 1 kW:n sähköteholla 3 kW:n lämmitystehon tai 2 kW:n jäähdytystehon. Tästä sähkölämmitteisten omakotitalojen hittivarusteesta on puhuttu sähköautojen rintamalla jo pitkään, mutta Renault esitteli sovelluksensa ensimmäisenä. Tosin Leafissakin se otettiin käyttöön viime keväisen päivityksen yhteydessä.

Renault Zoe on helppoudessaan esimerkillinen. Sillä ajaminen onnistuu ilman opetusta jokseenkin keneltä tahansa autokoulun käyneeltä. Vain lataaminen vaatii pikakurssin.

Suomeen auto tulee näillä näkymin ensi vuoden aikana, mutta hinta tuskin on yhtä houkutteleva kuin Ranskassa. Siellä valtio osallistuu hankintaan 7 000 euron bonuksella, joten maksettavaa jää vain 14 000 euroa ja 79 euroa kuukaudessa akuston vuokrasta.

Voikohan vuokra-akuista kantaa (5 prosentin) autoveroa? Akuston takuu on muuten elinikäinen. 

Jussa Nieminen; Hannu Häyhä, kuvat (TM 22/13)

Tilaa Tekniikan Maailma

Tekniset tiedot:

Moottori: Eteen poikittain sijoitettu kestomagnetoitu tahtimoottori
Teho: 65 kW (88 hv) / 3000 - 11 3000 rpm
Vääntö: 220 Nm / 0-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 13,5s
Huippunopeus: 135 km/h
Toimintamatka: 210 km
Latausaika (hidas): 6 h
Latausaika (pikalataus): 30 min (lataa 80%)
Mitat (pit. / lev. / kork.): 4084mm / 1730mm / 1562mm
Paino: 1943 kg
Hinta: Vahvistamatta

Comments

For sale - Renault Clio
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show