Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Koeajot 10.07.2020

Renaultin pieni sähköauto ZOE on lyönyt myyntiennätyksiä Euroopassa ja uusi versio tuskin tekee poikkeusta.

Renault ZOE on myynyt vakuuttavasti Euroopassa. Viimeisen vuosikymmenen aikana se on myydyin sähköautomalli. Se on hyvä muistaa kun sähköautomaailma on keskittynyt hehkuttamaan mallistojen tehokkaimpia ja kalleimpia sähköautoja.

ZOE edustaa automalleja, joista sähköautopuolella pitäisi puhua enemmänkin. Kohtuuhintaisille sähköautoille kun on suuressa mittakaavassa enemmän kysyntää kuin yli sadan tonnin huippumalleille.

Rellun sähköautomalli on ollut markkinoilla jo tovin. Zoen konseptimalli esiteltiin vuonna 2009, mutta varsinainen tuotantomalli punnerrettiin markkinoille vuonna 2012. Nyt menossa on kolmas tuotantomalli ja parannuksia on tullut kautta linjan, mutta etenkin voimanlähteeseen.

Tätä nykyä ZOE on pitkän toimintasäteen automalli, sillä versiosta riippuen toimintamatka on 383 tai 395 kilometriä. Ei hassummin noin 30 000 euroa maksavalta sähköpeliltä.

ZOEsta on tarjolla kaksi eri moottorivaihtoehtoa, joista toinen on 109 hevosvoimainen ja 225 Nm tuottava hinnat alkaen -malli. Tehokkaampia versio on 136-heppainen ja 245 Nm väännöt kehittävä R135-malli.

Tehokkaampi sähkömalli on jo mukavan suorituskykyinen auto. 0-100 km/h kiihdytys sujuu 9,5 sekunnissa. 0-50 km/h puolestaan sujuu 3,6 sekunnissa, mikä kertoo paljon siitä, että sähköautot kiihtyvät varsin ripeästi kaupunkivauhdeissa.

Sporttinen kaupunkipeli

Array

Kaupunkiautona ZOE on vertaansa vailla. Sähköauto tuntuu jopa sporttiselta ja pienen auton pyöritteleminen on helppoa. Kun mittaa on vain hieman reilut neljä metriä, löytyy parkkipaikka tavanomaista helpommin.

Parkkeeraamista helpottavat toki myös avustimet. Pysäköintiavustimen lisäksi ZOEsta löytyy joka nurkasta tutkat, joiden takia kärryä ei tarvitse kolhia parkkihalleissa ja muissa ahtaissa tiloissa.

ZOEn voimalinja kestää vertailun muihin sähkömalleihin, sillä 50 kWh:n akkukapasiteetti ja maltillinen energiankulutus pitävät huolta siitä, että toimintasäde lähentelee optimaalisissa olosuhteissa 400 kilometriä.

Vaikka sähköautoissa keskustelu pyörii usein käyttösäteen ympärillä, on yhtä tärkeä ominaisuus se, kuinka nopeasti auto vastaanottaa lisää virtaa. Renaultin tapauksessa se tapahtuu nopeimmillaan hieman reippaassa tunnissa.

Onkin ilahduttavaa, että ZOE pystyy hyödyntämään 50 kW:n laturia lähes optimaalisesti. Kauppareissun aikana auto ehtii latautua helposti 50% varaustilasta käytännössä täyteen. Siksi käytössä kannattaakin olla palveluntarjoajien applikaatiot mahdollisimman laajasti.

Kotioloissa lataaminen luonnollisesti kestää ja tavanomaisella verkkovirralla 326 kiloa painava akkupaketti latautuu 32 tunnin ajan. Kotiin asennettavalla 7,4 kilowatin laturilla aika lyhenee 9,5 tuntiin, mikä alkaa olla järkevyyden rajoissa.

Koska kyseessä on pikkuauto, ei Renaultin tapauksessa kannata haaveilla kovin suurista sisätiloista. Mikään suurperheen käyttöauto ZOE ei valitettavasti ole, mutta toki sillä hoitelee perheen perusajot kunnialla.

  • Array
  • Array
 

Kierrätysmateriaaleista tehty ohjaamo

Ajettavuudeltaan ZOE on varsin pätevä kapistus, mutta kuskin paikalla istuessa tulee väkisin mieleen, että mukavuus ei ohjaamossa ole ollut se ensisijainen panostuksen kohde. Penkki on hieman lankkumainen, etenkin kun sitä vertaa vaikkapa uuteen Clioon.

Ehkä syy on laajasti käytetyissä kierrätysmateriaaleissa, jotka toki sopivat auton konseptiin hyvin. Mm. penkien verhoilun aiheuttamat päästöt ympäristölle ovat vähentyneet 60%. Ohjaamo sinänsä on pätevän näköinen ja mittaristo edustaa alan nykytuulia. Myös keskikonsolin näyttö on toimiva ja helppokäyttöinen.

Yksi ilahduttavimmista seikoista ja samalla suurimmista yllätyksistä on se, että ZOE on melko hiljainen automalli. Rengasmelu ei vaivaa, kuten ei luonnollisesti myöskään moottoritilasta tuleva meteli.

Muotoilultaan ZOE ui vastavirtaan. Siinä missä suurin osa tällä hetkellä myytävistä automalleista pyrkii tekemään autoista kantikkaita, teräviä ja aggressiivisia, on ZOEssa paljon kulpavolkkarimaisia piirteitä. Pehmeänpyöreä keula yhdistyy pullaiseen perään ja kokonaisuus on pehmeä ja sympaattinen. Ulkokuori siis lunastaa voimalinjan asettamia lupauksia.

Renault ZOE on yksi markkinoiden edullisimmista pitkän käyttösäteen omaavista sähköautoista. Toki hintaeroa syntyy esimerkiksi Seat Miihin melko reippaasti, sillä hankintatuenkin kanssa hinta painuu lähemmäs 30 000 euroa.

Mutta lähes 400 kilometrin käyttösäteellä varustettuihin autoihin verrattuna hinnoittelu on kilpailukykyistä. Useassa tapauksessa hintaa on lähes kymppitonni enemmän.

Kaupunkiautoksi Renault ZOEta voi suositella varauksetta. 100 kW moottori on mukavan ruudikas tapaus ja taajamassa kruisailla voi lähelle 400 kilometriä yhdellä latauksella. Mikäli edessä on pidempiä siirtymiä, ei pienikokoinen sähköauto ole  välttämättä kaikkein paras reissukaveri.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskyky, toimintasäde, persoonallinen ulkonäkö, helppokäyttöisyys, varustelu

Parantamisen varaa: persoonallinen ulkonäkö, lankkumainen etuistuin

Renault ZOE ZE 50 R135:

Moottori: Sähkömoottori
Teho: 136 hv (100 kW)
Vääntö: 245Nm @ 1500-3600 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,5 s.
Huippunopeus: 140 km/h
Vetotapa: Etuveto
CO2-päästöt: 0 g/km
Omamassa: 1577 kg
Mitat (pit/lev/kork): 4087mm/1787mm/1562mm
Hinta alkaen: 29 390€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Renault Zoe
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.