Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Play video
Koeajot 14.08.2020

Uusi Seat Leon on kasvanut ja aikuistunut. Maahantuoja on myös karsinut mallistoa ja niin sanotusti keskittyy olennaiseen eli hybridivaihtoehtoihin.

Seat Leon on ollut vuosia espanjalaismerkin suosituimpia malleja Suomessa. Katumaasturibuumin ansiosta Seatin uudet crossover-mallit Tarraco, Ateca ja Arona ovat olleet hyviä lisiä mallistoon ja nostaneet merkin myyntiä. Seat Leonin koeajovideon voit katsoa Nettiauton YouTube-kanavalta.

Nyt Nettiauton koeajossa oleva Seat Leon uudistuu samaan aikaan kuin Volkswagen-konsernin sisarmallit Volkswagen Golf ja Skoda Octavia. Kilpailu on äärimmäisen kovaa, siksi jokainen edellä mainittu merkki tekee varmasti kaikkensa, että uusi tärkeä tuote olisi mahdollisimman hyvä. Jokaisessa uutuusmallissa on myös omat erityispiirteensä, vaikka autojen perusrakenne on sama.

Tämä näkyy myös markkinoinnissa. Volkswagen Golfin mainonta nojaa historiaan. Skoda Octavian markkinoinnissa kerrotaan lisääntyneestä tekniikasta ja tyylistä. Seat jatkaa sillä linjalla, millä merkki on mennyt jo pitkään. Viestinnässä nojataan sporttisuuteen, nuorekkuuteen ja kaupunkilaisuuteen. Se on purrut ainakin Suomessa, sillä Seat on tunnetusti ollut pitkään suomalaisten nuorten aikuisten suosiossa. Paikkakuntaan katsomatta.

Olisiko uudesta Seat Leonsta myös perheauto Skoda Octavian kaatajaksi tai voisiko se horjuttaa Volkswagen Golfin asemaa viistoperien suosikkina?

Kasvaneet tilat povaavat hyvää perheellisille

Array

Perheauto Octavia kiikarissa Leon on selvästi mennyt eteenpäin tiloissa. Takana on aiempaa väljempää ja ison kuljettajan takana mahtuu matkustamaan toinen kookas ihminen. Tämä pätee myös nyt koeajossa olevassa viisiovisessa viistoperässä.

Ulkonäkö on ehkä yksi tärkeimpiä yksittäisiä elementtejä tämän päivän autokaupassa, kun Leonia vertaa uuteen Golfiin niin ei tämä minun mielestäni jää ollenkaan jälkeen saksalaismerkille.

Ohjaamossa on hyvin pitkälle samanlainen tunnelma kuin Volkswagen Golfissa tai Skoda Octaviassa, mutta jokaisen tunnistaa omakseen ohjauspyörän keskeltä löytyvästä merkistä ja toki ohjaamoiden tunnelmissa on eroaja. Tuttu tunne johtuu digitaalista mittaristosta mutta ennen kaikkea keskeltä kojelauta löytyvästä kosketusruudusta.

Ohjaamoa hallitsee sama elementti kuin uudessa Golfissa ja Octavissa

Ruudun kautta hoidetaan kaikissa näissä kolmessa autossa hyvin pitkälle kaikkia mahdollisia auton säätämiseen liittyvää, kuten asetuksia, ilmastointia, musiikkia ja navigaattoria. Verrattuna Golfiin tai Octaviaan Seat Leonissa on ruudun käyttäminen ja muiden nappuloiden poisjättäminen viety vielä piirun verran pidemmälle.

Mielestäni toimintojen hoitaminen asetuksista ja ilmastoinnista navigaattoriin hoituvat kätevästi ruudun kautta. Toki se vaati alkuun vähän harjoittelua, mutta peruslogiikka on hyvin yksinkertainen ja sen oppii nopeasti, kun näkee vähän vaivaa. Se joka lähtökohtaisesti kammoksuu kosketusruutua saattaa päätyä jonkun muun konsernin autoon.

Tilat ovat kasvaneet, ulkonäkö toimii ja ohjaamo on moderni. Entä ajettavuus?

Tarjolla kaksi moottorivaihtoehtoa

Uusi Seat Leon on tarjolla kahdella moottorilla: koeajoauton 1,5-litraisella 150-hevosvoimaisella eTSI-kevythybridinä tai 204-hevosvoimaisena ladattavan hybridinä.

Leon on erinomainen auto ajaa. Alusta on koeajattussa FR-varustellussa mallissa koko ajan napakka, lisävarusteisen noin 1000 euroa kustantavan mukautuva alustansäätö DCC:n Sport-asetuksella suorastaan kova. Alusta ei ole lulla edes valittaessa Comfort-asetus ja epäilen, että mukavuutta arvostava ei tästä Leon-versiosta löydä kaveria. Toisaalta se ken tykkää tukevasta, jopa kovasta alustasta ihastunee uuteen Leoniin FR-varustelulla ja DCC-vaihtoehdolla varustettuna.

DCC:n mukana koeajetussa Leonissa on progressiivinen ohjaus, joka toimii erittäin hyvin. Ohjaus on tarkka ja tunnokas maantiellä sekä kevyt pyöritellä kaupungissa. Jos haluaa tietää, minkälainen on hyvä ohjaus modernissa autossa, suosittelen kokeilemaan tällaista Leonia.

Kevythybridiominaisuudella terästetty TSI toimii hyvin. Autossa on pieni sähkömoottori, joka ei toimi ajomoottorina, mutta tarjoaa lisävääntöä 7-vaihteisen DSG-automaatin vaihtoihin. Erityisesti DSG:lle ominaiset viiveet on tällä ratkaisulla saatu viilattua pois ja auton kaksoiskytkinautomaatti tuntui erittäin onnistuneelta erilaisissa ajotilanteissa. Koeajon kaupunkiajo-painotteisen sekalaisen ajon keskikulutus oli 6,7 litraa sadalla.

  • Array
  • Array
 

Edellytyksiä myyntiennätysten rikkomiseen

Uusi Seat Leon on hyvä auto. Se pystyy helposti kamppailemaan hinnalla mutta myös omaisuuksillaan niin Golfia kuin Octaviaa vastaan, mutta oletettavasti suomalainen marssii mieluummin Volkswagen- tai Skoda-kauppaan. Ennustan silti, että tämä Leon tulee rikkomaan myyntiennätyksiä myös Suomessa.

Viitteitä siihen antaa uuden Leonin lyhyt mutta napakka hinnasto: Viisiovisen erittäin hyvin vakiovarustellun 204-hevosvoimaisen Seat Leonin ladattavana hybridinä saa omakseen noin 32.000 eurolla ja farmarin noin 33.000 eurolla. Seuraava samankokoinen ladattava hybridi on Kia Niro, jonka hintalappu on alkaen 36.500 euroa.

Antti Liinpää

Seat Leon 1.5 eTSI 150 Hybrid FR DSG

Moottori:  4-sylinterinen, 1,5-litrainen turboahdettu bensamoottori
Teho: 150 hv @ 5000-6000 rpm
Vääntö: 250 Nm @ 1500-3500 rpm
Huiput: 221 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,4 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,6-6,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 127-144 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4368 mm/1800mm/1456 mm
Omamassa: 1286 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 29 794 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Seat Leon
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.