Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi

Koeajot 04.03.2021

Uusi Seat Leon Sportstourer on mallin 4. sukupolvi. Tässä sukupolvessa Leon on lähempänä Volkswagen Golfia ja Skoda Octaviaa kuin koskaan.

Uusi Seat Leon rantautui Suomeen vuonna 2020 samaan aikaan kuin Volkswagen-konsernin muut MQB-perusrakenteelle tehdyt pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin autot Volkswagen Golf, Skoda Octavia ja Audi A3.

Tämä niin sanottu Golf-kokoluokka on edelleen Suomen myydyin autoluokka, vaikka erilaiset crossoverit ja katumaasturit kasvattavat koko ajan suosiotaan. Pienemmän keskiluokan farmariauto palvelee edelleen hyvin suomalaisia perheitä asiallisten sisätilojen sekä ison tavaratilan ansioista.

Kilpailijoita löytyy niin oikealta kuin vasemmalta. Pahimmat lienee samoja ostajia houkuttelevat jo mainitut konsernisisaret, kuten myös esimerkiksi Ford Focus, Kia Ceed ja Toyota Corolla. Uuden Seat Leonin viisiovisen version koeajoraportin voi lukea Nettiauton Taukopaikalta.

Uusi Seat Leon Sportstourer on tarjolla vain lataushybridinä ja kevythybridinä

Array

Uusi Seat Leon Sportstourer on tarjolla kahdella moottorivaihtoehdolla: 150-hevosvoimaisena kevythybridinä (MHEV) ja koeajossa olevana 204-hevosvoimaisena ladattavana hybridinä (PHEV). Muut moottorivaihtoehdot on jätetty suosiolla pois, sillä oletus on, että nämä hybridit vetävät myös vuonna 2021 parhaiten. Jos siis haluat MQB-rakenteelle valmistetun Volkswagen-konsernin auton farmarina ja bensiini- tai dieselkoneella ilman hybridilisiä, pitää suunnata Volkswagen- tai Skoda-kauppaan.

Vuonna 2020 ladattavien hybridien myynti kasvoi ennätyksellisesti ja saman tahdin uskotaan jatkuvan myös vuonna 2021. Seat Leonin ladattava hybridi tarjoaa samat tekniset ominaisuudet kuin konsernisisaret Golf, Octavia ja A3:

Auton 12,8 kWh ajoakuston saa tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 3,5 tunnissa (latausnopeus 3,7 kW/h). Tavallisesta pistorasiasta akku täyttyy tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 6 tunnissa. Latausaikaan vaikuttaa monia asia, joten ajat ovat ohjeellisia ja ne on mahdollista saavuttaa optimiolosuhteissa. Sähköisen kantaman luvataan olevan jopa 60 kilometriä.

Polttomoottorina toimii 150-hevosvoimainen 1,4-litrainen bensaturbo. Järjestelmän huipputeho on jo mainittu 204 hevosvoimaa, joka tarkoittaa sellaisia suoritusarvoja, joita ei ole ennen perusperheautoiluun liitetty.

Hinta houkuttelee

Auton pienen CO2-päästön takia (27-30 grammaa) ja agressiivisen hinnoittelun takia auto irtoaa hyvällä varustelulla, tarjolla vain hyvin vakiovarustellut vaihtoehdot Xcellence tai FR, kohtuullisella 33.000-34.000 euron hintahaarukalla plus mahdolliset lisävarusteet.

Tilat ovat kasvaneet edellisen sukupolven Leon Sportstoureriin verrattuna ja vaikka ei vielä olla aivan Skoda Octavian tiloissa, voi autoa kehua tilavaksi. Takana on hyvin tilaa isolle ihmiselle, vaikka kuskina kookas kaveri. Tavaratila on iso ja selkeänmuotoinen. Pohjan alla on lisätilaa ja laajennus tapahtuu helposti tavaratilan kahvoista tai kaatamalla selkänojat alas oviaukossa.

Vakaa ja mukava ajaa

Ajossa uusi Seat Leon Sportstourer on vakaa ja mukava auto. Ohjaustuntuma on erinomainen ja ohjaustehotuksen jäykkyyttä voi säätää eri ajoasetuksilla. Alusta kantaa täyden lastin kanssa auton 1583 kilon oman ja matkustajien painon hyvin, eikä tyhjänä ajaessa esiinny häiritsevää pintatärinää.

Koeajoauton lisävarusteisesta Seat Drive profile -ajoprofiilin valinnasta voi valita mieleisensä asetuksen. Tarjolla on Eco, Normal, Sport ja Individual, jonka voi säätää mieleisekseen. Auton voimavarat ovat niin hyvällä tasolla, että Eco-asetus on ihan käyttökelpoinen vaihtoehto. Sportissa kierrokset ovat tarpeettoman korkealla normiajossa, mutta auto on mukavan herkistyneessä tilassa esimerkiksi maantien ohitustilanteessa. FR-varustellussa Leonissa Drive profile on vakiona mukana.

Sähköllä pääsee Suomen tammikuun pakkaskelissä reilu 40 kilometriä, mutta siihen vaikuttaa monia asia, kuten ajotyyli, keliolosuhteet ja lämpötila. Kesäkelissä fiksulla ajamisella pääsee varmasti lähemmäs 60 kilometrin kantamaa, joka riittää useimmille suomalaisille päivittäisten ajojen hoitamiseen.

Hybridijärjestelmä on aiempaa sivistyneempi, mutta edelleen kuski havaitsee selvästi, kun akun sähkö loppuu ja auto siirtyy polttomoottorikäytölle. Auton järjestelmä lataa akustoon virtaa vaikka ajoakku on tyhjä. Lopullinen kulutus määräytyy latauksen ahkeruuden perusteella. Ilman lataus kulutus nousee normaalin automaattivaihteisen bensiinikäyttöisen perusperheauton tasolle.

  • Array
  • Array
 

Edullinen perhekäyttöön soveltuva lataushybridi

Seat Leonin saa farmarina ja ladattavana hybridinä selvästi edullisemmin kuin Skoda Octavian, jonka farmari-PHEVin hinnat alkavat reilusta 36.000 eurosta. Oletettavasti Leonin saa selvästi halvemmalla kuin Golfin farmari-PHEV saapuu myyntiin.  Näin arvioituna Leonin PHEVin hinnoittelua voi pitää onnistuneena.

Hinta varmasti houkuttelee niitä suomalaisia, joille merkki ei ole niin tärkeä. Octavia toki tarjoaa hieman enemmän tilaa kuin farmari-Leon tai farkku-Golf. Joka tapauksessa Seatilla on nyt tarjolla paras Leon koskaan houkuttelevana lataushybridinä ja fiksulla hinnoittelulla. En usko, että se yltää Golfin ja Octavian myyntilukuihin, vaikka eväät ovat kunnossa. Kasvua on silti aivan varmasti luvassa.

Antti Liinpää

Kehuja: hinnoittelu verrattuna lähimpiin kilpailijoihin, kasvaneet sisätilat, ajo-ominaisuudet

Parantamisen varaa: kulutus ilman lataamista, lataamisen hitaus

Seat Leon Sportstourer 1.4 PHEV 204 e-HYBRID XCELLENCE DSG

Moottori:  4-sylinterinen, 1,4-litrainen 150 hv turboahdettu bensamoottori + 116 hv sähkömoottori
Yhteisteho: 204 hv, polttomoottori: 150 hv @ 5000-6000 rpm
Yhteisvääntö: 350 Nm, polttomoottori: 250 Nm @ 1550-3500 rpm
Toimintamatka sähköllä: 58-63 km (WLTP-mittaustavalla)
Huiput: 220 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,2-1,3 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 27-30 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4642 mm/1799mm/1448 mm
Omamassa: 1583 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1700 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 33.332 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Seat Leon Sportstourer
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.