Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Play video
Koeajot 04.06.2020

Seat Mii Electric on pieni sähköauto, joka sopii kaupunkiajoon. 260 kilometrin maksimikantama tarkoittaa, että autoa ei tarvitse ladata joka kulmassa.

Vuonna 2007 Volkswagen esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä uuden konseptin, jonka nimi oli Up!. Neljä vuotta myöhemmin saksalaiskonserni toi markkinoille kolmikon Volkswagen Up!, Skoda Citigo ja Seat Mii. Kahdeksan vuotta myöhemmin vuonna 2019 Seat toi myyntiin Miin täyssähköversion. Vuonna 2020 auto ei ole enää tarjolla polttomoottorilla, vaan kaikki Suomessa myytävät em. kolmikon edustajat ovat tarjolla vain sähköllä. 

Volkswagen Upin lähtöhinta on noin 23 500 euroa, kun hinnasta vähennetään valtion hankintatuki 2 000 euroa ja maahantuojan “tuki” 4 000 euroa niin uudenkarhean e-Upin saa toukokuussa 2020 alleen 18 135 eurolla. Skoda Citigo ei ole tarjolla ollenkaan uutena. Seat Mii Electric irtoaa edullisimmillaan 17 898 eurolla sisältäen valtion 2 000 euron sähköauton hankintatuen.

Tarjolla kaksi varusteluversiota

Array

Seat Mii Electric on tarjolla kahtena versiona: Seat Mii Electric ja Seat Mii Electric Plus. Edullisempi perusvarusteltu Mii Electric tarjoaa hyvän varustelun. Mukana on automaattinen ilmastointi, kaistallapitoavustin, älypuhelinliitäntä puhelinpidikkeellä, mäkilähtöavustin, rengaspaineen tarkkailujärjestelmä, sähkötoimiset etusivuikkunat ja lämmitettävä tuulilasi. 

Noin 1 300 euro enemmän kustantava Seat Mii Electric Plus tarjoaa lähinnä mukavuus- ja ulkonäkövarusteita, kuten nahkaverhoillun ohjauspyörän, 6 kaiutinta, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja tummennetut taka- ja sivulasit. Koeajoauto on kalliimpi ja paremmin varusteltua Plus-versio.

Lisävarustelistalta löytyy lähinnä erilaisia paketteja, joista houkuttelevin on mukavuuspaketti, joka tuo autoon noin 320 eurolla vakionopeudensäätimen, pysäköintitutkan taakse sekä valkoisen ambient-valaistuksen.

Samat tilat kuin polttiksessa

Seat Mii Electric on pieni auto, mutta täyssähköauton 32,3 kilowattitunnin kokoinen akusto on sijoitettu ohjaamon alle niin, että tilat eivät ole kärsineet eli auto on sisätiloiltaan täysin samankokoinen kuin polttomoottorilla kulkenut edeltäjänsä.

Tavaratilassa on kätevästi pohjalevyn alla tilaa molemmilla latausjohdoille. Plus-versiossa mukana tulevan Mode 2 suko -latausjohto on tarkoitettu väliaikaiseen lataamiseen. Koti ja työkäyttöön suositellaan hankittavaksi sähköauto lataamiseen tarkoitettua turvallista latauslaitetta. Takaselkänojat kaatuvat suhteessa 50:50 alas takaistuinosien päälle.

Avaimesta käyntiin – ”vaihdekepistä” ajosuunta

Nelipaikkaisessa Seat Mii Electricissä on tiivis tunnelma takana. Aikuinen mahtuu ison kuskin taakse, mutta mukavaa ei ole. Ohjaamossa sen sijaan on yllättävän väljät oltavat isokokoisella aikuisella. Ohjaamo on yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Kojelaudan (vakiona Plus-varustelussa) älypuhelinteline on fiksu varuste, jonka ottaisin mielelläni mukaan paljon kalliimpiin sähkö- tai polttisautoihin.

Avaimesta sähkömoottori käyntiin ja DSG:n vaihteenvalitsimen kloonista ajosuunnan valinta eteen tai taakse. Tässä sähköautossa perusasiat toimivat niin kuin “vanhaan hyvään aikaan”.

Maksimissaan 260 kilometrin kantama

Ensimmäiset kymmenet metrit ovat pikkuisella 260 kilometrin WLTP-toimintamatkan takaavalla Mii Electricillä kiihkeät. Moni isompi ja ärjympi polttis jää kakkoseksi kun pikkuinen Seat ampaisee matkaan. Meno tasaantuu nopeasti, eikä Seat Mii Electricn voimavaroja voi kutsua yltäkylläisiksi. Autolla pärjää, myös maantiellä tai moottoritiellä, mutta vauhdin hurmaa ei ole tarjolla. Huipputehoa eli kilowatteja on 61 ja maksimivääntöä eli newtonmetrejä on 212.

Akuston mukana tuleva 300 kilon lisäpaino polttomoottoriversioon verrattuna tuo yli 80 km/h matka-ajossa lievää huojuntaa, mutta se ei ole häiritsevää. Oman osansa asiaa saattaa löytyä erittäin maltillisesta rengaskoosta: 175/65 R14. Lompakko kiittää rengaskaupoilla!

  • Array
  • Array
 

Kaupunkihyrrä kaupungin sykkeessä

Erityisesti kaupunkiajoon suunnitellulla Seat Mii Electricillä on hauska kurvailla cityn sykkeessä. Meno on rivakkaa ja äänetöntä, suorastaan hauskaa. Ohjaustuntuma on erinomainen.

Maaliskuun muutaman asteen kelissä ilman säästävää ajotyyliä täyteen ladatulla akustolla ajoi reilun 200 kilometriä, joka on jo sellainen määrä, että useimmat kaupunkilaiset pärjäävät sillä hyvin ilman että pitää joka päivä ladata autoa. Valmistaja kertoo, että kantama on mahdollista nostaa ihanteellisissa olosuhteissa kaupunkiajossa säästäväisellä ajotyylillä ja käyttämällä ahkerasti sähkömoottorin nelipykäläistä takaisinlatausta tehostavaa ominaisuutta jopa yli 300 kilometriin.

Akuston lataaminen hoituu CCS-pikalatauksella 80 prosenttiin tunnissa, kun vaihtovirralla seinäboksista enimmillään 7,2 kW:n teholla lataaminen 80 prosenttiin kestää nelisen tuntia. 

Akku latautuu 40 kW:n pikalaturilla (DC) 80 prosenttiin tunnissa ja tavallisella 7,2 kW:n vaihtovirtalaturilla (AC) 80 prosentin varaus saavutetaan neljässä tunnissa. 1,8 kW:ntilapäislatauslaitteen (AC) kautta täyteen lataaminen kestää noin 21 tuntia.

Antti Liinpää

Seat Mii Electric Plus

Moottori:  Sähkömoottori
Teho: 61 kW (83 hv)
Vääntö: 212 Nm
Huiput: 130 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12,3 s. (0-50 km/h 3,9 s.)
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: -
EU-kulutus: 0 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 0 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 3556 mm/1645 mm/1481 mm
Omamassa: 1235 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 18 691,96 euroa (hankintatuen kanssa)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Seat Mii
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.