Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon

Koeajot 25.01.2023

Enyaq RS Coupé on odotettu uutuus, joka tuo Skodan suositun RS:n sähköautoon. Mitkä ovat Enyaq RS:n huippuominaisuudet? Löytyykö sporttia?

Skoda Enyaq RS Coupé saapuu myyntiin aikana, jolloin markkina on kyllästetty samankokoisilla uusilla sähköllä kulkevilla katumaastureilla.

Tarjolla muun muassa Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron, Volvo XC40, Volvo C40, Ford Mustang Mach-E, Nissan Ariya, Toyota bZ4X, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 ja Mercedes EQB.

Myös Tesla Model 3 ja Polestar 2 voidaan laskea kisaan mukaan, sillä moni miettii seuraavaa sähköautoa laajemmasta valintakorista ja ottaa mielellään mukaan matalampia sähköautoja, joissa tulee etua halvemmasta hankintahinnasta sekä pienemmästä sähkönkulutuksesta.

Vastaavasti tilat ovat hieman pienemmät kuin Enyaqin kokoluokan sähköisissä katumaastureissa.

Myös muilla merkeillä sporttisia sähköautoja

Array

Sporttisia sähkömalleja on myös muilla merkeillä. Urheilusähkiksiä ovat muun muassa Volkswagen ID.4 GTX, Kia EV6 GT, Ford Mustang Mach-E GT, Audi Q4 Sportback e-tron 50 ja Polestar 2 Performance paketilla. Tesla Model Y:n nelivetomallit ovat urheilullisia hyvän kiihtyvyyden sekä urheilullisen kovaksi viritetyn alustatuntuman ansiosta, ja erityisesti mallin Performance-versiossa.

Skoda Enyaq RS Coupé ei säväytä sporttiomaisuuksillaan paperilla. Edellä mainitussa joukossa 6,5 sekunnin 0-100 km/h kiihtyvyysarvo ei saa aikaan riemunkiljahduksia.

Toki Volkswagenin ID.4 GTX ja ID.5 GTX omaa saman tekniikan Enyaq RS:n kanssa ja kiihtyy vain muutaman sekunnin kymmenyksen ripeämmin. Muiden osalta puhumme vitosella tai jopa nelosella alkavista kiihtyvyyslukemista, joten niissä sporttifiilistä on tarjolla selvästi rajummin.

Hyvä sportti-istuin ja ergonomia

Enyaq RS:n sporttiominaisuudet ovat siis enemmän fiilistä ja muun muassa Octaviasta tuttua RS-tunnelmaa, joita edustavat tutut RS-logot eri puolilla autoa.

Kojelaudassa RS tarkoittaa pehmeitä säämiskänahkaa muistuttavia osia ja koeajoauton ulkovärin Mamba greenin väristä tikkausta. Sama toistuu näyttävissä sporttisissa etujakkaroissa.

Ohjaamon suunnittelu pitkän kojelaudan sekä isokokoisen keskellä kojelautaa sijaitsevan kosketusruudun kanssa luovat tunnelmaa kokoaan isommasta autosta.

Enyaq RS:ssä myös istutaan rehellisesti korkealla, joten auton ohjaksissa tuntee olevansa selvästi normaalin korkuista henkilöautoa ylempänä, joka tuo ajoon rentoutta, koska liikennetilanteet näkee matalia autoja aiemmin.

Kuljettajan ja etumatkustajan RS-urheiluistuimet tarjoavat hyvin tukea ja ovat näyttävät muotoilultaan.

Ajoasennosta saa muokattua kuljettajan istuimen sähkösäätöjen avulla todella hyvän, ja erimittaiset kuljettajat löytävät varmasti omaa makua miellyttävän ajoergonomian.

Keskiruudusta löytyy paljon toimintoja ja siitä hoidetaan myös ilmastointia. Käyttölogiikka on helppo oppia, mutta “tavaraa” on niin paljon, että kaiken oppiminen ja löytäminen vie oman aikansa.

Erinomainen ja vakaa auto ajaa

Skoda Enyaq RS Coupé iV on erinomainen auto ajaa. Se on vakaa, siinä on todella hyvä ohjaustuntuma ja alusta toimii erinomaisesti, ja nämä kaikki erityisesti mukavuusmielessä.

Kovin sporttiseksi ajotuntumaa ei voi kehua, ei edes Driving Mode Selection -ajoasetuksen ollessa sport-asennossa. Muut vaihtoehdot ovat Eco, Comfort, Normal, Traction ja Individual.

Auton kahdella sähkömoottorilla hoituva neliveto tuo talvikeliin sekä helppoja liikkeellelähtöjä että mukavuutta, kun se vakauttaa ajamista liukkaalla. Nelivedon ansiosta auton saa sujautettua helposti lumella kuorrutettuun taskuparkkiin, ja se lähtee niistä myös rivakasti pois.

Kaupunkiajossa voi antaa kehuja pienehköstä kääntöympyrästä, joka tuo ketteryyttä. Maantieajossa Skoda Enyaq RS Coupé iV etenee kuin tankki, johon omalta osaltaan vaikuttaa hyvä ohjaus sekä auton iso koko ja paino.

Lataus ja toimintamatka

Skoda Enyaq RS Coupé iV:n pikalatauksen maksimiteho on 150 kW ja auton oma laturi ottaa AC-latauksessa virtaa vastaan maksimissaan 11 kW:n teholla. Se tarkoittaa, että pikalaturissa auton saa 0-80 prosentin varaukseen nopeimmillaan noin 30 minuutissa.

Asiointilaturissa akku täyttyy nopeimmillaan noin seitsemässä tunnissa.

WLTP-mittauksessa saatu toimintamatka on 496 kilometriä, josta lähtee Suomen talvikelissä reilusti pois. Toki todelliseen toimintamatkaan vaikuttaa monia asia, kuten ajonopeus, lämpötila, tienpinta ja ajotyyli.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Skoda Enyaq RS Coupé on näyttävä ja mukava auto. Se ei tarjoa sporttista sähköautokokemusta, mutta hiljaisuus sekä erinomainen alusta ja ohjaus tekevät autosta miellyttävän matkakumppanin niin työmatka-ajoon kuin mökkireissuille.

Miten Skoda RS Coupé pärjää 10 vuotta vanhana vaihtoautona käytettyjen autojen markkinoilla vuonna 2033? Veikkauksemme on, että hyvin.

Skodan sporttibadge RS on taannut käytettyjen markkinoilla hyvän kiinnostuksen, joten on helppo ennustaa, että myös hyvin pidetty käytetty Enyaq RS tekee erinomaisesti kauppansa. Eikä vähiten erinomaisten perheauto-ominaisuuksiensa ansiosta.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Vahvat ja näyttävät ulkomuodot, tyylikkäät sisätilat, hyvät tilat perhekäyttöön, mukavat ja hyvät ajo-ominaisuudet, erityismaininta koeajoauton Mamba green -erikoisväristä, joka erottuu ilahduttavan hyvin Suomen harmaassa talvessa

Parannettavaa: Sporttisuutta voisi ajon puolella olla ripaus lisää, tutkalla toimivan vakionopeudensäätimet yllättävät haamunostot 80 km/h nopeudesta 120 km/h nopeuteen

Skoda Enyaq RS Coupé iV

Moottorit:  2 x sähkömoottori
Yhteisteho: 220 kW/299 hv
Yhteisvääntö: 460 Nm
Huippunopeus: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,5 s
Vetotapa: Neliveto
Sähkön kulutus: 17,2 kWh/100 km
Pikalatausnopeus (150 kW): Nopeimmillaan 0-80 % varaukseen noin 30 min
Asiointilataus (11 kW): Tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 7 tuntia
Kantama: 496 km (WLTP)
Akun nettokapasiteetti: 77,0 kWh
Omamassa: 2180 kg
Perävaunupaino jarruton: 750 kg
Perävaunupaino jarrullinen: 1200 kg
Hinta alkaen: 67 190 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Skoda Enyaq
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.