Skoda Fabia - modernia ilmettä ja laatua perinteisin eväin

Koeajot 27.04.2022

Uusi Skoda Fabia tarjoaa pikkuautoluokassa merkin vahvuuksia eli tilaa, fiksuja ratkaisuja ja korkeatasoista laatua. Hybridivaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Uusi Skoda Fabia on mallin neljäs sukupolvi. Se perustuu samaan MQB A0 -perusrakenteeseen kuin hiljattain kasvojenkohtuksessa käynyt 6. sukupolven Volkswagen Polo, jonka valmistus alkoi jo vuonna 2017.

Fabia käy siis aika eri uudistustahdissa kuin Volkswagen-sisarensa.

Uuden Fabian kanssa samaa perusrakennetta käyttävät Skodan leirissä Kamiq ja Scala. Seatin puolella samaa ovat Ibiza ja Arona. Volkswagenilla saman rakenteen autoja ovat Polon lisäksi T-Cross ja Taigo.

Pikkuautoluokan kilpailu on kovaa – tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja

Array

Kaupunkiautoiksi tehdyissä pikkuautoluokassa on paljon kilpailua, vaikka luokka ei Suomessa ole koskaan suosikiksi yltänyt. Silti näitä B-segmentin autoja myydään vuosittain reilusti tuhansia.

Pikkuautoluokan kirkkain tähti on meillä Suomessa vuonna 2021 Vuoden autoksi Euroopassa valittu Toyota Yaris. Yarisia myytiin Suomessa vuonna 2021 yhteensä huikeat 3704 kappaletta.

Luokan toiseksi suosituin Suomessa oli vuonna 2021 Kia Rio 1907 kappaleella. Kolmanneksi eniten möi Volkswagen Polo, 1204 kappaletta.

Saman tekniikan ja kokoluokan myyntimäärää lisäävät pikkuautojen pohjalta tehdyt suosiotaan kasvattavat B-segmentin katumaasturit, joista suosituimpia olivat meillä vuonna 2021 Kia Stonic (1359), Peugeot 2008 (1123) ja Skoda Kamiq (1079).

Ohjaamossa laadukas tunnelma

Uusi Skoda Fabia on saanut ohjaamoon nykyisestä Octaviasta ja sähköauto Enyaqista tutun kojelaudan muotoilun, joka luo materiaalivalintojen kanssa autoon korkeatasoisen tunnelman. Koeajoauton osalta asiaan vaikuttaa myös auton perusvaihtoehtoa Ambitionia kalliimpi varustetaso Style.

Kuskilla on hyvät oltavat. Tilaa on hyvin pikkuautoksi ja ajoasennosta saa erinomaisen. Mittaristo on digitaalinen ja keskellä kojelautaa on sisarmalleista tuttu kosketusruutu, jonka kautta hoidetaan musiikkia, auton asetuksia ja navigointia, jos sellainen on lisävarusteeksi valittu.

Pikkuauto on pieni auto vaikka Fabia on kasvanut

Ison kuskin taakse mahtuu aikuinen, mutta ylimääräistä tilaa ei ole. Pikkuauto on pieni auto, vaikka tavoitteena on Skodan osalta tarjota mahdollisimman isot tilat omassa luokassa. Takana istuvat mukavasti lapset ja lyhyet ihmiset.

Poteromainen tavaratila on kasvanut valmistajan mukaan 380 litraan, joka on samaa tasoa kuin monessa luokkaa isommassa autossa.

Luokassaan korkeatasoinen ajettava

Ajossa uusi Skoda Fabia on korkeatasoinen kumppani, kun muistamme, että kyseessä on lähtökohdiltaan edullinen pikkuauto.

Koeajoauton kolmesylinterinen 1,0 TSI ja sen 110 hevosvoimaa riittäävät liikuttamaan autoa sujuvasti. Seitsemänportainen DSG-automaatti hoitaa hommansa hyvin, eikä vaihteistolle tyypillisiä viivetilanteita juurikaan esiinny.

Tarjolla on myös manuaalivaihteisto, sekä 95- ja 150-hevosvoimainen TSI-bensamoottori.

Fabia on ketterä kaupungissa ja vakaa sekä yllättävän hiljainen maantiellä. Ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman, eikä alustan toiminnasta tai äänimaailmasta löydy huomautettavaa.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Laatuvaikutelma ja -tunnelma ovat uuden Skoda Fabian valtit hyvän tilasuunnittelun kanssa. Tasoitusta auto antaa perinteisellä tekniikallaan. 2020-luvulla moni pikkuauton ostaja kaipaa autoonsa hybridiominaisuuksia. Kevythybridi löytyy tässä luokassa monelta merkiltä, täyshybridi jo mainitulta Toyotalta sekä Renaultilta.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Laatutunnelma ja -vaikutelma, hyvä ajettavuus, tilasuunnittelu

Parannettavaa: hybridivaihtoehdon puuttuminen

Skoda Fabia 1.0 TSI 110 Style DSG Autom.

Moottori:  3-sylinterinen, 1,0-litrainen 110 hv turboahdettu bensamoottori
Teho: 110 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 200 Nm @ 2000-3000 rpm
Huiput: 205 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaatti
EU-kulutus: 5,5 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 125 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4108 mm/1780 mm/1459 mm
Omamassa: 1192-1339 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1100 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  600 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 23.601 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Skoda Fabia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.