Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Skoda Kamiq – Uusi kansanauto? - Article - Nettiauto

Skoda Kamiq – Uusi kansanauto?

Koeajot 11.02.2020

Skoda on uusi kansanauto ja Kamiq malli, joka voi hyvinkin haastaa tiukan crossover-markkinan.

Skodan mallisto laajenee entisestään uuden Kamiqin myötä. Viime vuodet Skoda on tehtaillut monen muun automallin tavoin uusia malleja markkinoille kuin liukuhihnalta.

Kamiq on jonkin sortin hybridimalli perinteisen henkilöauton ja katumaasturien välimaastoon. Kamiq on korotetulla maavaralla varustettu kaupunkiauto, joka saa sen vaikuttamaan tavallista henkilöautoa monikäyttöisemmältä.

Perusversiona Kamiq ei ensisilmäyksellä vaikuta kovin mullistavalta automallilta. Siinä on paljon sukunäköä muihin Skoda-malleihin ja vasta tarkempi kyttäily erottaa sen Scalasta, Karoqista ja Fabiasta. Keulassa on paljon sukunäköä, mutta sen kaksi päällekkäistä etuvaloa tuovat sen persoonan esille.

Skodan ongelmana on monessa mallissa ollut persoonattomuus, joka tietyllä tavalla vaivaa myös Kamiqia. Vaikka Kamiq on eittämättä varsin laadukas tapaus, sitä jotain jää kyllä puuttumaan.

Ei pintakova, vaan pintapehmeä

Array

Ajettavuudeltaan Kamiq ei hieman yllättäen muistuta katumaastureiden pintakovaa perusluonnetta. Skodan alustat ovat usein varsin mukavuuspainotteisia ja sellainen on tilanne myös Kamiqin kohdalla. Alusta tuntuu kuitenkin jollain tavalla hieman liiankin pehmoiselta. Ehkä ero normaaliin crossover-alustaan on vain liian suuri.

Moottoriteknologia puolestaan vakuuttaa. Skodan 1,5-litrainen ja 150-heppainen bensaturbo on erinomainen yhdistelmä pientä kulutusta ja hyvää arkitehoa. Vielä kun voimanlähde on paritettu yhteen 7-vaihteisen DSG-vaihteiston kanssa, niin tuntuma on hyvä.

150 kaakkia ja 250 Nm kuljettavat kompaktin kokoista autoa tarvittaessa ripeästi. Samaan aikaan kulutus on mukavan maltillista ja valmistajan ilmoituksen mukaan keskikulutus painuu 6,3 litraan sadalla. Luku pitää kutinsa todellisuuden kanssa täydellisesti, sillä koeajolla keskikulutus on juurikin 6,3 litraa.

Nykypäivänä 150-hevosvoimaiset moottorit ovat todella päteviä. Jos moderni bensaturboa vertaa menneiden vuosien saman tehoisiin autoihin, on eroa kuin yöllä ja päivällä. VW-konsernin 1,5-litrainen moottori on yksi parhaista voimanlähteistä tällä haavaa. Oikeasti tätä tehokkaampaa moottoria ei kovin monessa tilanteessa tarvitse.

Ajotilan valinnalla Kamiqin luonne muuttuu ilahduttavan paljon. Eco-asennossa auto reagoi kaasunpainalluksiin viiveellä ja kierrokset pysyttelevät niin alhaalla kuin vääntömomentti antaa myöten. Sport-tilassa käytössä on koko voimareservi ja kierrokset pysyttelevät noin 1000 kierrosta korkeammalla.

Ecolla moottori möyhii paikoin niin alhaisella kierroslukemalla, että mylly tuntuu paikoin melkein tukehtuvan. Tilanne ei onneksi ole niin paha kuin litraisen bensaturbon kanssa. Kulutukselle tyhjäkäynnin pinnassa pysyttelevät kierrokset tekevät toki hyvää, sillä huippuvääntö tulee peliin jo 1500 kierroksen kohdalla.

  • Array
  • Array
 

Elektroniikka vakuuttaa

Ohjaamon puolesta kokonaisuus on tyylikäs, moderni ja toimiva. Skodan Simply Clever pitää kutinsa. Ohjaamo on helposti muunneltavissa ja tilaa on pienestä koosta huolimatta mukavasti. Mikään suurperheen pitkien matkojen unelmakumppani se ei tietenkään ole.

Elektroniikka on Skodan kohdalla kunnossa. Mittaristo on täysin digitaalinen ja laajasti säädettävissä. Se on käytännöllisyyden lisäksi myös toimiva. Esimerkiksi navigaattorin saa koko mittariston laajuiseksi. Mittaristo on vakiovaruste Style-varustelutasolla.

Keskikonsolin näyttö on niin ikään näyttävä ja toimiva. Vastaava paneeli löytyy tätä nykyä lähes kaikista VW-konsernin tuotteesta, mutta Skodan tapauksessa siitä on tehty merkille ominainen. Järjestelmä on kattava ja toimiva. Myös käyttö helppoa ja intuitiivista.

Kamiqin muotokieli näyttää varsin erilaiselta eri värityksillä. Koeajoversion sininen ei tuo Skodan muotoilua esiin parhaalla mahdollisella tavalla, sillä esimerkiksi punaisena ja hieman kookkaammilla vanteilla ilme on hyvin toisenlainen.

Kamiq on pienen perheen oivallinen crossover, joka tarjoaa monikäyttöisen auton erityisesti tehokkaammalla konekokoonpanolla. Hyvä ajettavuus, toimiva voimalinja ja tyylikäs sisusta tekevät siitä erinomaisen hinta-laatu-suhteen omaavan auton.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori ja vaihteisto, varustelu, ohjaamo

Parantamisen varaa: pehmeä alusta, pieni tylsyys

Skoda Kamiq 1.5 TSI Style DSG:

Moottori: Nelisylinterinen, 1498 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 150 hv (110 kW)
Vääntö: 250 Nm @ 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 s.
Huippunopeus: 212 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 6,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 115 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4241mm/1793mm/1559mm
Omamassa: 1277-1359 kg
Tavaratila: 400 l
Koeajoauton hinta: 54 549€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Skoda Kamiq
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show