Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Skoda Octavia Combi RS 2,0 TSI DSG on kovan luokan kulkija - Article - Nettiauto

Skoda Octavia Combi RS 2,0 TSI DSG on kovan luokan kulkija

Play video
Koeajot 02.01.2014

Skoda on onnistunut luomaan RS-versioistaan pienimuotoisen legendan. Keskiössä on Octavia RS.

Skodalla ei selvästikään ole tarkoitus tehdä Octavia RS:stä pelkkää imagonrakentajatuotetta vaan oikeasti myydä sitä.

Hieman yli 32 000 eurosta alkavat hinnat ovat suorituskykyyn ja kuljetuskapasiteettiin suhteutettuna suorastaan halpoja.

Pienen tauon jälkeen Octavia RS:n saa sekä bensiini- että dieselmoottorilla. Tekniikka on tuttua konsernin emomerkin Golf GTI:stä ja GTD:stä.

Molemmat moottorit ovat ahdettuja kaksilitraisia. Dieselin kriittiset arvot ovat 135 kW ja 380 Nm. Bensiinimalli voittaa tehossa (162 kW) mutta häviää väännössä (350 Nm).

RS–paletissa on kahdeksan versiota, sillä molemmat moottorit  saa sekä viistoperäiseen että farmariin. Lisäksi voi valita käsivalintaisen vaihteiston tai kaksoiskytkinautomaatin. Ajamamme bensiinimoottorisen ja DSG-vaihteisen farmarin hinta on 36 409 euroa.

Vaikkei valitsisikaan väriksi Rally Green -vihreää, RS:n erottaa perus-Octaviasta 15 mm matalamman jousituksen, erikoisvanteiden, isojen pakoputken ulostulojen ja hillittyjen koristeiden ansiosta.

Hyökkääviä piirteitä

Array

DSG-vaihteistolla lähdöissä on oltava tarkkana, sillä kaasun herkkyys yhdistettynä isoon tehoon ja vaihteiston pienoiseen viiveeseen saattaa johtaa tahattomaan hyökkäämiseen.

DSG:n haasteet ovat pahimmillaan, kun pitää taskupysäköidä ahtaaseen rakoon mäessä. Se sekä tuntuu että näyttää vaikealta.

Koska voima pitää saada tiehen etupyörien välityksellä, pitovaikeuksia esiintyy ajoittain. Reippaampi kiihdytys kostealla asfaltilla saa luistoneston tappamaan menon, kun ahtopaineen noustessa ja DSG:n valitessa pienemmän vaihteen pito irtoaa silmänräpäyksessä.

Jos luistoneston kytkee pois, etujousitus hakkaa pidon rajalla siihen malliin, että kuljettaja takuulla pelästyy. Kun noiden ominaisuuksien kanssa oppii elämään, ei RS:stä paljon muuta moitittavaa löydykään.

Tasapainoista menoa

Normaalissa ajossa vaihteisto toimii hienosti ja voimaa riittää kaikkiin tilanteisiin. Takapään rengasmelu hieman häiritsi, mutta koeajoauton renkaat olivat kokoa 225/35 R 19. Tärinät ja äänet oletettavasti vähenevät 45-sarjan vakiorenkailla.

Ohjaus poikkeaa vakio-Octaviasta, sillä välitys on nopeampi ja muuttuva. Käytännössä se toimii erittäin luontevasti. Veimme RS:n myös Ahveniston radalle nopean ajon käytöksen selvittämiseksi. Kommentit olivat hyvin samankaltaisia kuin kesän urheiluautovertailun VW Golf GTI:ssä.

Jousitusliikkeet ovat pieniä ja loogisia, pyörät pysyvät hyvin tiessä kiinni sekä hitaissa että nopeissa mutkissa, ja ohjaustunto on erinomainen.

Ajonvakautus on Sport-asetuksessaan salliva mutta aktiivinen. Sinänsä hienosti tasauspyörästön lukitusta jäljittelevä XDS-järjestelmä lämmittää jarruja muttei vielä neljässä kierroksessa niin paljon, että hidastuvuus kärsisi. Pidon rajan ylittyessä käytös on turvallisen aliohjaavaa. 

Moottori on alustaan ja ajettavuuteen nähden jopa alitehoinen. Loppukommenttina kirjattiin, että RS on suorastaan liian helppo ajaa.

Škoda Octavia RS on sarjassaan takuuvarma myyntimenestys. Suorituskyky, tilat ja hinta ovat niin hienossa tasapainossa, että nopeaa autoa hamuavan ei tarvitse tehdä liian kipeitä kompromisseja perheen koon tai asuntolainan suhteen.

Veli-Matti Honkanen (TM 22/13)

Tilaa Tekniikan Maailma

Jatka keskustelua Nettiauton Facebook-sivulla!

Tekniset tiedot:

Moottori: 4-sylinterinen, 1984cm3 ahdettu bensiinimoottori
Teho: 220 hv (162 kW) / 4500 rpm
Vääntö: 350 Nm / 1500-4400 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,1s
Huippunopeus: 242 km/h
Vaihteisto: Kuusivaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,4 l / 100km
CO2 päästöt: 149 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.): 4685mm / 1814mm / 1452mm
Paino: 1462 kg
Polttoainesäiliö: 50 l
Hinta alkaen: 36 409€

Comments

For sale - Skoda Octavia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show