Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Skoda Octavia Combi - tekniikkaa ja tyyliä koko rahan edestä

Play video
Jutut 27.07.2020

Uusi Skoda Octavia on rantautunut Suomeen ja myynti on käynnistynyt. Uuden Octavian hinta alkaen on 26 622 euroa. Kyseessä on Octavian 4. sukupolvi.

Uusi Skoda Octavia on Suomessa niin tärkeä autouutuus, että voimme hyvällä syyllä puhua vuoden 2020 tärkeimmästä autolanseerauksesta. Octavia on edustanut suomalaisen autonostajan tarpeita ja siihen laitettavien panoksien eli eurojen suhdetta ehkä kaikista parhaiten viimeiset 15-16 vuotta.

Skoda Octavia on toisen sukupolven lanseerauksesta eli vuodesta 2004 ollut vahvoilla, kun tavoitteena on ollut löytää mahdollisiman hyvä yleisauto. Sellainen joka tarjoaa järkevät tilat ja asialliset ajo-ominaisuudet.

Jatkaako nyt koeajossa oleva uusi 4. sukupolven Skoda Octavia Combi samalla linjalla, vai onko jokin muuttunut?

Uusi Skoda Octavia on kasvanut joka suuntaan

Array

Toimivat ja riittävän isot tilat ovat olleet Skoda Octavian vahvuus. Tsekkimerkin tärkeimmän mallin suunnittelijat ovat selvästi kuulleet Suomen ensimmäiseen MM-jääkiekon kultaan luotsanneen mestarivalmentaja Curt “Curre” Lindströmin teesin: “Lite Bättre”. Uusi Octavia on kasvanut joka suuntaan, pituus +19 mm, Combi +22 mm ja leveys +15 mm. Se tarkoittaa, että tämän C- ja D-luokkien väliin asettuva tilava luokkaloikkari on jälleen aavistuksen edeltäjäänsä kookkaampi.

Uuden Octavia Combin tavaratilaan valmistaja on onnistunut tiristämään vielä vähän enemmän litroja. Combin tavaratilan koko on nyt 640 litraa, joka on 30 litraa enemmän kuin edeltäjässä. Laajennus eli takaselkänojien lasku tapahtuu kätevästi tavaratilan kahvoista tai selkänojien napeista. Tavaratilassa on edelleen niin halutessa kätevästi verkkosysteemit pitämässä tavaroita paikoillaan. Verkkojen avaamista ja käyttämistä helpottaa uusi innovaatio, muoviklipsi, jolla verkko pysyy auki, kun tavaraa laittaa sisään.

Uudet muodot ja Ergo-istuin

Uudet linjakkaat muodot kertovat, että nyt on kyseessä uusi 4. sukupolven Octavia. Uusia linjoja merkittävämpää uuden Octavian ostajalle on sisätilojen, turvavarusteiden ja muun varustelun uudistukset.

Takana istuu edelleen mukavasti kookas ihminen ison kuljettajan takana. Koeajoauton kattavammassa Style-varustelussa takaistuimissa on myös kivasti muotoilua. Edessä on halutessa juhlavaa, sillä uuteen Octaviaan saa nyt lisäeuroilla hieronnalla varustetun Ergo-istuimen, johon saa Octavian huippuversiossa myös istuinlämmityksen lisäksi tuuletuksen.

Informaatiota ja toiminnallisuutta kahdella näytöllä

Kuljettajalle tarjotaan uudessa Octavissa informaatiota kahden digitaalisen näytön kautta. Ajoon liittyvä data kerrotaan mittariston paikalla olevasta selkeätoimisesta näytöstä, johon voi valita haluamansa informaation. Mittariston näkymään voi myös vaihtaa neljän eri vaihtoehdon välillä, jotka ovat perinteinen mittaristo, ajoavustimet, navigaattori ja pelkistetty.

Keskellä kojelautaa on iso kosketusnäyttö, josta hallitaan lähes kaikkea auton toimintoihin ja asetuksiin liittyvää, kuten navigaattoria, musiikkia ja ilmastointia. Aivan kaikkea ei näytön taakse ole laitettu, vaan ilmastoinin ja lämmityksen asteita voi molemmin puolin muuttaa liukukosketuksella. Myös musiikin volyymia voi säätää samanlaisella liukukosketuksella. Dynaamiseen alustasäätöön, jos sellainen on autossa, pysäköintiavustimeen ja tuulilasin puhallukseen sekä takalasinlämmitykseen pääsee käsiksi myös ruudun alta löytyvistä nappuloista.

Lisäksi kuljettaja pääsee käsiksi tärkeimpiin toimintoihin uudelleen muotoilusta tyylikkäästä ohjauspyörästä, joka on nyt kaksipuolainen.  ehkä hieman yllättäen vakionopeudensäädin toimii edelleen kolmannesta viiksestä ohjauspyörän vasemmalta puolelta eli tätä toimintoa ei ole tuotu syystä tai toisesta ohjauspyörään.  Uusissa sisarmalleissa, Volkswagen Golf ja Seat Leon, vakkari on ratissa.

Mallikelpoinen ergonomia ja laadukas ajokokemus

Ergonomia on kuskin paikalla aiempien Octavioiden tapaan mallilkelpoista ja erikokoiset kuljettajat löytävät runsaiden säätövarojen ansioista hyvän ajoasennon. Pitkä kuski jää kaipaamaan koeajoauton Style-varustelun asiallisesti muotoiluihin istuimiin reisituen pidennystä, mutta muuten palikat ovat kohdillaan. Kaksoiskytkinautomaatin DSG:n vaihteenvalitsin on uuden Volkswagen Golfin tapaan pieni keinukytkin, joka välittää kuskin toiveet sähköisesti vaihdelaatikolle.

Ajossa Octavia tuntuu laatuautomaisen hiljaiselta ja mukavalta kumppanilta. Ainoastaan kohtuullisen voimakas rengashumina matkanopeuksissa tekee särön muuten korkeatasoiseen tunnelmaan. Ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman ja alusta on saksalaisesta napakkuudesta huolimatta mukavuuspainotteinen. Tarjolla on entisestään parantunut ajotuntuma mukavuutta painottaen.

HUD eli tuulilasiin heijastettava näyttö lisää turvallisuutta ajossa. HUD on ensimmäistä kertaa missään Skoda-autossa tarjolla uudessa Octavissa ja sitä voi suositella lämpimästi.

Koeajoauton 150-hevosvoimainen SCR-järjestelmällä varustettu TDI-turbodiesel ja 7-portainen DSG-automaatti toimivat hyvin yhteen ja tarjoavat autolle vaivottoman kulun. Sporttisuutta kaipaavat jäävät odottamaan uuden RS:n rantautumista, joka on nyt uudessa olomuodossaan bensalla ja sähköllä kulkeva adattava hybridi.

Alussa kolme moottoria – myöhemmin ladattavia hybridejä ja kaasuversio

Uuden Octavian tuotannon alkuvaiheessa on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa; 1.5 TSI -bensiinimoottori (150 hv) ja kaksi dieselmoottoria 2.0 TDI 115 (116 hv) sekä 2.0 TDI 150 (150 hv). Valittavana on kaksi erittäin kattavaa varustetasoa Ambition Launch Edition sekä Style Launch Edition. Malliston hinnat alkavat 26 621,61 eurosta ja farmarimallisen Octavian 27 624,65 eurosta.

Myöhemmin mallisto täydentyy kahdella ladattavalla hybridillä sekä muilla vaihtoehdolla. Osassa tarjolle tulevista bensamoottoreista on mukana kevythybridijärjestelmä. Tarjolla on edelleen myös kaasuversio G-TEC, jonka toimintamatkan kaasulla luvataan olevan jopa yli 500 kilometriä.

  • Array
  • Array
 

Fiilis koeajon jälkeen?

Mikään ei ole muuttunut ja samalla kaikki on muuttunut. Uuden Octavian vahvuutena on edelleen järkevät tilaratkaisut ja perusautoksi erinomainen ajettavuus. Tutut ominaisuudet tarjotaan nyt täysin uudessa ja houkuttelevan modernissa paketissa. Jo tässä vaiheessa voi povata, että uusi Octavia tulee uppoamaan perusperheautoa haluaviin ja ostaviin suomalaisiin kuin kuuma veitsi voihin.

Antti Liinpää

Skoda Octavia Combi 2.0 TDI Style Launch Edition DSG Autom.

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen turboahdettu dieselmoottori
Teho: 150 hv @ 3000-4200 rpm
Vääntö: 340 Nm @ 1700-2750 rpm
Huiput: 222 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,8 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 4,7 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 124 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4689 mm/1829mm/1458 mm
Omamassa: 1487-1677 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 36 172 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Skoda Octavia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.