Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Skoda Octavia - takaisin ykköseksi?

Play video
Koeajot 22.09.2020

Nyt koeajossa oleva uusi Skoda Octavia on mallin neljäs sukupolvi Volkswagenin alaisuudessa. Skodan tavoitteena on ollut tehdä entistä hienompi auto.

Ensimmäistä Skoda Octaviaa valmistettiin vuosina 1996-2010, toista 2004-2013, kolmatta 2012-2019 ja tämän uuden sukupolven valmistus alkoi vuonna 2019.

Skoda Octavian suosio räjähti suomalaisautoilijoiden keskuudessa kakkossukupolven tullessa markkinoille vuonna 2004. Octavian menestys on jatkanut kasvuaan nyt poistuvalla kolmannella sukupolvella. Minkälainen on uusi Octavian neljäs sukupolvi ja tuleeko myynti jatkumaan myös tämän version kanssa vahvana?

Uuden Skoda Octavia Liftbackin koeajo on tarjolla Nettiauton YouTube-kanavalla.

Kasvua ja modernia ilmettä

Array

Nyt koeajossa oleva uusi Skoda Octavia Liftback on jälleen hieman isompi kuin edeltäjänsä. Voimme jälleen puhua eräänlaisesta luokkaloikkarista, sillä vaikka Octavian perusrakenne on edelleen sama kuin uudessa Volkswagen Golfissa ja Seat Leonissa, niin auto on tällaisena liftbackinä yli 40 senttiä pidempi kuin uusi Golf. Farmarikorissa ero tasoittuu, mutta Octavia on myös farmarina hieman pidempi kuin Golf tai Leon.

Jos olet kiinnostunut uudesta Skoda Octavia Combista niin sen koeajoraportti löytyy täältä ja koeajovideo Nettiauton YouTube-kanavalta.

The perheauto

Uusi Octavia on moderninäköinen ilmestys ja tällaisena liftbackinä sen verran onnistunut muotoilultaan, että ihan äkkiä en sanoisi, kumpi on tyylikkäämpi: Liftback vai Combi?

Sisällä tilat tuntuvat aika samoilta kuin edeltäjässä, joka tarkoittaa, että tilaa on perhekäytössä hyvin. Onnistunut tilasuunnittelu on ollut yksi tärkeimpiä Skoda Octavian menestyksen syistä Suomen automarkkinalla. Uudessa Octaviassa matkustaa mukavasti neljä aikuista ja tarvittaessa viisi, kun takaistuimella on valmis istumaan kylki kyljessä.

Octavia liftbackin tavaratila on jälleen kasvanut ja on edelleen jättikokoinen. Kolmilapsinen perhe saa ainakin kaikki oleellisimmat tavarat mukaan lomareissulle. Mitä tulee tilasuunnitteluun pienemmässä perheautoluokassa ja melkeinpä myös suuremmassa perheautoluokassa, Skoda on ykkönen.

Hiukan hämmästelen, että kukaan muu autonvalmistaja ei tosissaan ole ryhtynyt haastamaan Skodaa ja Octaviaa tällä saralla. Toki autonvalinnassa vaikuttaa myös muut seikat kuin tilat.

Kosketusruutu hallitsee sisätiloja

Ohjaamossa on nyt tarjolla digitaalisuutta aimo annos riippuen varusteluvaihtoehdosta. Koeajoauton varustelu on huippuversio Style Launch Edition. Auton 150-hevosvoimaisella dieselkoneella ja DSG-automaatilla hinta on ilman lisiä 35 170 euroa. Koeajossa on vielä noin 7 000 euron kilkkeet, joten hintalappu 42 000 euroa ja rapiat on perusperheautosta aikamoinen, sillä kyseisellä rahakasalla saa paljon Excelin vertailuun paljon muita hyviä vaihtoehtoja.

Mittaristo on digitaalinen ja lähes kaikki auton säätämiseen liittyvät asiat on viety keskellä kojelautaa sijaitsevaan kosketusruutuun. Muutamiin tärkeimpiin toimintoihin pääsee käsiksi ruudun alta nappuloista. Ruutu on monipuolinen ja vaatii hiukan perehtymistä, mutta vaikeaa sen käytön oppiminen ei ole. Erityisesti jos on edes hiukan kokemusta tablettitietokoneista ja älypuhelimista sekä halua ottaa homma hallintaan.

Moderni diesel on taloudellinen vaihtoehto

Ajossa 150-hevosvoimainen turbodiesel liikuttaa uutta Octaviaa kevyesti, taloudellisesti ja vähäpäästöisesti. Autossa on vakiona urealla AdBlue-lisäaineella toimiva SCR-järjestelmä, joka muuttaa pakokaasujen typpioksidit typeksi ja vesihöyryksi, jolloin haitallisten typpioksidien päästöt vähenevät merkittävästi. AdBluen täyttö luukku on dieselin täyttöluukun vieressä.

DSG-automaattivaihteisto toimii hyvin yhteen alhaalta hyvin vääntävä dieselpadan kanssa. DSG:lle tyypillisiä viivepaikkoja on entistä vähemmän ja meno on raikasta. Moderni dieselkone on monelle paljon ajavalle edelleen se fiksuin moottorivaihtoehto.

Alkuvaiheessa muita vaihtoehtoja on yhteensä kolme, kaksi bensaturboa: 115-hevosvoimainen yhden litran TSI, joka on hinnat alkaen -vaihtoehto, sekä 150-hevosvoimainen 1,5-litrainen TSI. Koeajoauton kaksilitraisen TDI-koneen saa myös pienemmällä 115 hevosvoiman viritysasteella. Uuden Skoda Octavia Liftbackin hinnat alkavat 1.0 TSI Ambitionin 26 500 eurosta.

Moni varmasti odottaa, että mallisto laajenee ladattavalla hybridillä ja RS-mallilla, joka sekin on ladattava hybridi.

Entistä parempi ajaa

Uuden Skoda Octavian ajo-ominaisuudet ovat kaiken muun kehityksen mukana menneet eteenpäin. Ohjaus on mallia superhyvä. Se käy sisarmallien Volkswagen Golfin ja Seat Leonin ohjauksien kanssa malliesimerkistä erinomaisesta ohjauksen toteutuksesta. Tuntuma on kaikissa vauhdeissa erinomainen, silti ohjaus on kevyt käyttää parkkinopeuksissa ja tarkka maantiellä.

Alustasta ei myöskään löydy pahaa sanottavaa. Se kuljettaa nöyrästi isomman lastin ja tarjoaa tarkkaa ja loogista ajonautintoa vaativammassa ajotilanteessa. Kokonaisuuden kruunaan selvästi Octavian kolmossukupolvea parempi äänieristys.

  • Array
  • Array
 

Hienompi ja parempi auto

Uusi Skoda Octavia on kokonaisuudessan selvästi parempi auto kuin edeltäjänsä. Valmistajan tavoitteena on ollut tehdä aiempaa selväsi modernimpi ja hienompi auto. Siinä on onnistuttu.

Uusi Octavia on ottanut laatutunnelmassa jättiloikan eteenpäin ainakin tällaisena hyvin varusteltuna 42 000 euron nyyttinä. Octavia tarjoaa perusautoiluun aiempaa selvästi korkeatasoisempaa tunnelmaa. Siitä ajatuksesta aika moni suomalainen tykkää. Eli ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun povaa, että uusi Octavia myy erittäin hyvin ja palaa kilpailemaan Suomen myydyimmän automallin tittelistä.

Antti Liinpää

Skoda Octavia Liftback 2.0 TDI Style Launch Edition DSG Autom.

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen turboahdettu dieselmoottori
Teho: 150 hv @ 3000-4200 rpm
Vääntö: 360 Nm @ 1700-2750 rpm
Huiput: 227 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 4,3-5,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 112-141 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4689 mm/1829mm/1470 mm
Omamassa: 1390-1548 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 35 170 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Skoda Octavia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.