Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla - Article - Nettiauto

Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla

Koeajot 17.01.2020

Superb tarkoittaa ylellisyyttä Skodan tapaan. Uusi Superb haastaa kilpailijansa erityisesti hinta-laatu-suhteella.

Muistatteko vielä Skodan 80-luvun automallit, jotka niputettiin pitkälti samaan kastiin Neuvostoliittolaisvalmisteisen Ladan kanssa. Skoda 130 -malli oli aikanaan kotimaan teillä tuttu näky. Skoda oli kärry, joka ohitettiin huolimatta siitä, millaista vauhtia sillä päästeltiin.

Tsekkoslovakian ihme on kulkenut ison matkan ajoista, jolloin Skoda ei varsinaisesti nauttinut kovin suurta positiivista huomiota. Suurin muutos on luonnollisesti peruja siitä, että Skoda kaupattiin Volkswagen-konsernille vuonna 1991.

Skodan nimen vakuuttaminen oikeiden automerkkien joukkoon kesti kuitenkin vielä ainakin vuosikymmenen verran, mutta kova työ tuotti tulosta ja tällä hetkellä Skoda tunnetaan hyvästä hinta-laatu-suhteesta. Sen ansiosta Skodasta ja erityisesti Octaviasta on kasvanut Suomessa varsinainen kansanauto.

Skoda Superbin tarina ajoittuu kymmenen vuoden päähän siitä, kun Skodasta tuli osa VW-konsernia. Vuonna 2001 ilmestynyt Superb oli käytännössä pitkälti sama auto kuin VW Passat, mutta keulalla oli toki erilainen merkki.

Superbin uusi malliversio muistuttaa kovasti viisi vuotta vanhaa edeltäjäänsä. Jos edellisen mallin piirteet eivät ole tuttuja, ei uusi malli välttämättä erotu heti edeltäjästään. Mutta pieni modernisointi ei ole luonnollisesti ollut pahitteeksikaan. Rehellisyyden nimissä on parempi puhua faceliftistä kuin kokonaan uudesta mallista.

Myös uusimman sukupolven faceliftin kohdalla tilanne on edelleen sama kuin ensimmäisen mallin julkistuksessa vuonna 2001. Superb on nimittäin edelleen sisarmalli Volkswagen Passatin kanssa ja yhtäläisyyksiä piisaa. Toisaalta myös eroavaisuuksia.

Oikeasti kaikilla herkuilla

Array

Koeajettu versio edustaa malliston kärkikastia. Kaksilitraisella turbodieselillä varustettu nelivetoinen Laurin & Klement -varustellusta mallista löytyy käytännössä kaikki herkut, mitä autoltaan saattaa toivoa.

Voimanlähteenä toimii siis kaksilitrainen dieselpata, joka tuottaa 190 hevosvoimaa ja 400 Nm. Mukavat lukemat isollekin autolle. Nelivetoisena voima saadaan hyödynnettyä myös liukkaalla kelillä ja sataseen mennään makuulta 8,4 sekunnissa. Vaihdot hoidella luonnollisesti DSG-laatikolla.

Markkinoilla on toki muhkeampiakin dieselkoneita, mutta kyllä tällaiset kaksilitraiset dieselkoneet lienevät nekin hiljalleen katoamassa markkinoilta. Se on pieni sääli, sillä voimantunne on mukava ja yli 1000 kilometrin toimintasäde miellyttää pitkiä siirtymiä ajelevia. Hienosti viritetty ja välitetty kone on pirteä, mutta samaan aikaan kulutus maltillista.

Mikäli toiveissa on vieläkin enemmän löylyä, sitä löytyy kaksilitraisesta bensaturbosta, joka kehittää 272 hevosvoiman tehot. Tuolla lukemalla iso limppu pomppaa paikaltaan sataseen 5,7 sekunnissa.

Myös maltillisempia vaihtoehtoja on tarjolla, sillä moottoreista löytyy 1,5-litrainen bensaturbo (150 hv ja 250 Nm) ja 1,6-litrainen diesel (120 hv ja 250 Nm). Myöhemmin markkinoille tulee myös todella kiinnostava pistokehybridimalli, jolle voi povata kovaa myyntiä maltillisen hinnoittelun ansiosta.

Pehmeää ja leppoisaa kyytiä

Vaikka yhtenäisyyksiä VW Passatin kanssa löytyy laajalti, on Superb silti omanlaisensa. Selkeimmin eroa voisi kuvailla sillä, että Passat on Superbin urheilullisempi sisarus. Siinä missä Passat on alustaltaan jämerämpi, tarjoaa Skoda pehmeää kyytiä.

Superbin alusta on selkeästi tehty pitkille ajomatkoilla ja mukavuuden ehdoilla. Se muistuttaa parhaimmillaan jopa ilma-alustalla varustettuja automalleja. Vaikka alusta on pinnaltaan varsin pehmeä, tukevoituu se silloin kun alustalta vaaditaan suorituskykyä.

Kyseessä ei ole parin vuosikymmenen takainen keinuva jenkkilaiva, vaan mukava moderni jousitus, joka tarjoaa tarvittaessa myös jämeryyttä. Ajomukavuus on muutenkin kohdillaan ja niin kuskin penkillä kuin kakkosrivillä olo on mukavaa. Superb on yksi luokkansa tilavimmista malleista ja se näkyy niin ohjaamossa kuin tavaratilassakin.

Viimeistelyn taso on kohdillaan ja varustelu kattavaa. Mukautuva vakionopeudensäädin on tätä nykyä perusvaruste uusissa autoissa ja sellainen löytyy luonnollisesti myös Superbista. Skoda on vienyt tekniikan askelta pidemmälle ennakoivalla vakionopeudensäätimellä.

  • Array
  • Array
 

Ylinopeuden ajaminen on entistä haastavampaa

Ennakoiva säädin on monella tapaa kätevä, sillä kun se yhdistetään liikennemerkkien tunnistusjärjestelmään, on ylinopeuden ajamisesta tehty hyvin haastavaa. Jos rajoitus vaihtuu vaikkapa maantiellä satasesta kahdeksaan kymppiin, hidastaa auto itse nopeutensa.

Ainoa ongelma on se, että ainakaan normiasetuksella toleranssia ei ole, vaan vauhti hidastetaan tasan 80 km/h -lukemaan ennen rajoituksen vaihtumista. Tämä tekee ajosta paikoin töksähtelevää ja järjestelmä vaatii totuttelua. Pahimmillaan takana olevat tunkeutuvat lähes sisään takakontista. Mutta sylinopeusakkoja Superbilla on hyvin vaikea saada.

Skodan järjestelmään saa kytkettyä älylaitteen kiinni ja sen käyttäminen ajo aikana onnistuu ratin ohjaimia käyttämällä. Myös mittaristo on täysin digitaalinen ja muokattavissa kuskin toiveiden mukaiseksi.

Yksi hienoimmista varusteista löytyy kuitenkin auton keulasta. Uudet LED-matriisiajovalot ovat uskomattoman hyvät. Automaattisesti toimivat valot koostuvat useista ledeistä ja niiden valoteho jaksaa hämmästyttää. Ne myös toimivat automaattisesti ja ledit sammuvat vastaantulevien autojen kohdalla niin, että ne eivät häikäise, mutta valaisevat tienoon edelleen.

Tällaiset valot soisi löytyvät jokaisesta uudesta automallista erityisesti marraskuun pimeydessä, sillä ne tuovat turvallisuutta ja ajomukavuutta. Kun valojen räveltäminen jää kokonaan pois, voi kuski keskittyä olennaiseen, eli ajamiseen.

Superbista löytyy luonnollisesti myös pysäköintiavustin, jonka ansiosta kärryn saa helposti ahtaaseenkin väliin kaupungin keskusta-alueella. Hyvä ominaisuus autolla, josta löytyy kokoa.

Skoda Superb on luokassaan varsin vakuuttava malli. Ajomukavuuden puolesta se on vertaansa vailla ja hinnoittelukin on moneen muuhun verrattuna kohdallaan. Kovin persoonallinen valinta se ei välttämättä ole, mutta kyllä fiiliskin on pitkälti kohdallaan. Se vastaa pitkälti esimerkiksi Audi A6:tta.

Puutteita uudesta Superbista on käytännössä mahdotonta löytää, etenkin koeajetusta versiosta, joka on siis malliston kärkipaikalla oleva Laurin & Klement-malli. Toki yhtenä heikkoutena voisi pitää huippumallin rajua hintaa, sillä nelivetoisena ja täysillä varusteilla hintalapussa seisoo muhkeat 54 549 euroa.

Kehuja: toimiva voimalinja, varustelu, ajomukavuus, upeat ajovalot, sisätilat

Parantamisen varaa: Huippumallin hinnoittelu

Skoda Superb 2.0 TDI 190 4X4 L&K DSG:

Moottori: Nelisylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 190 hv (140 kW) @ 3500-4000 rpm
Vääntö: 400 Nm @ 1900-3300 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 s.
Huippunopeus: 223 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 6,3-6,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 150-153 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4856mm/1864mm/1477mm
Omamassa: 1665-1831
Tavaratila: 625 l
Koeajoauton hinta: 54 549€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Skoda Superb
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show