Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa - Article - Nettiauto

Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa

Koeajot 09.12.2013

Skoda Superb näyttää muille edustusautoille kaapin paikan tilojensa ja hinnoittelunsa puolesta.

Superb on Skodan lippulaivamalli, jolla tšekkiläisvalmistaja pyrkii entistä vahvemmin saksalaisten laatuautojen tontille. Superbin suoriksi kilpailijoiksi voidaan lukea ainakin Audi A6, Volkswagen Passat, BMW:n 5-sarja ja Mercedes-Benzin E-sarja.  

Skoda kilpailee kovassa luokassa, sillä saksalaiset ovat aina osanneet valmistaa laadukkaita edustusautoja. Toisaalta se hyötyy melkoisesti VAG-emoyhtiön tuotelinjasta, sillä Skodaa on viimeiset vuodet leimannut samanlainen laadullinen varmuus kuin konsernin muita tuotteita. 

Superbissa on kilpailijoihinsa verrattuna kuitenkin yksi erottava tekijä, nimittäin sen hinnoittelu. Superb-malliston hinnat alkaen mallit starttaavat kirkkaasti alle 30 000€:n lukemista, mikä on vaikkapa Audin A6-sarjaan verrattuna pilkkahinta. 

Audi A6:en lähtöhinnat hipovat 50 000€:n rajapyykkiä, eli eroa tšekkiläisen hyväksi on lähes parikymmentä tuhatta. Toki varustelu on Audin tapauksessa hulppeampaa, mutta noin suurta hintaeroa ei voi selittää pelkällä varustelulla.

Tavan kansan edustuskärry

Array

Skoda Superb onkin niitä harvoja Premium-autoja, jotka on hinnoiteltu tavallisen palkansaajan rahapussille sopivaksi. 30 000€:a voidaan pitää rajana, jonka voisi kuvitella ostavansa muutenkin kuin vain työsuhde- tai edustusautoksi. 

Uudistunut Superb on vakuuttava esitys, sillä jo valmiiksi hyvästä lippulaivamallista on leivottu vieläkin parempi. Sisätilat ovat tyylikkäämmät ja kookkaammat, ulkokuori modernisoitu ja moottoriteknologia on kokenut harppauksen. 

Ulkonäön suhteen muutokset eivät ole olleet pelkkää positiivista, sillä Skodan uuden muotoilulinjauksen myötä Superb on alkanut muistuttaa entistä enemmän Octaviaa. Muotoilu on toki modernimpaa ja enemmän tätä päivää, mutta samalla myös arkisempaa. 

Jopa 1865 litran tilat

Sisusta on sen sijaan aiempaa tyylikkäämpi ja toimivampi. Sama pätee tiloihin, sillä Combi-mallinen Superb on todella tilava. Tavaratila on selkänojat ylhäällä 633 litraa ja jakkarat vaakatasossa hulppeat 1865 litraa. 

Parhaiten suurista tiloista pääsee kuitenkin nauttimaan takapenkillä. Kyytiläisten matkustusmukavuus hakee vertaistaan jopa edustusluokassa. Esimerkiksi BMW:n 5-sarja ei yllä tilojen suhteen lähellekään Superbin väljyyttä. 

Mittaristot ovat tutun oloiset ja tuovat luonnollisesti mieleen mm. VW:n vastaavat. Ne ovat selkeät ja toimivat. Sama pätee monitoimirattiin, josta on mahdollista ohjata ajotietokonetta, audiojärjestelmää ja vakionopeudensäädintä. 

  • Array
  • Array
 

Onneton navigaattori

Yksi Skodan ja erityisesti Superbin huonoista puolista löytyy kehnosta navigaattorista, joka ei suoraan sanoen ole sieltä kaikkein intuitiivisimmasta päästä. Reitin syöttäminen on niin hidasta, että kännykän navit vetävät usein pidemmän korren nopeudessa ja selkeydessä. 

Kehitystä voisi toivoa myös ajotietokoneen näytön suhteen. Nykymittapuulla Superbin näyttö on pahasti jäljessä nykykehityksestä ja se muistuttaa enemmän viiden vuoden takaisia paneeleita kuin moderneja nykylaitteita. 

Koeajoversio on varustettu 2-litraiselle TDI-koneella, DSG-vaihteistolla ja nelivedolla. Nämä optiot nostavat sen hintaa malliston halvimpaan versioon nähden melkoisesti ja Superb puhkaisee jo 50 000€:n rajapyykin.

VAG-konsernin DSG:tä on ylistetty riittämiin, joten Superbin kohdalla voidaankin tyytyä vain toteamaan se erinomaiseksi yhdistelmäksi ponnekkaan TDI-koneen kaverina. Menohaluja riittää, sillä kookas farkku ponkaisee viivalta sataseen alle yhdeksässä sekunnissa. 

Vaivatonta kyytiä dieselillä

Koeajoversio on varustettu malliston tehokkaimmalla dieselillä ja tehoa siinä on 170 hevosvoiman edestä. Vääntöä kaksilitraisessa dieselissä on 350 Nm, joka tarjoillaan lähes tyhjäkäyntikierroksilta. Sen ansiosta Superb on äärimmäisen vaivaton ajettava. 

Voimakkain diesel on kaiken lisäksi taloudellinen, sillä nelivetoisenkin sen kulutuksen saa pidettyä kuuden litran tuntumassa. Valmistajan ilmoitus viiden litran alituksesta jää silti tekemättä.  

Moottorivaihtoehtoja Superbissa on tarjolla runsaasti, sillä pelkästään bensakoneita on neljä. Pienin on 1,4-litrainen, josta löytyy maltilliset 125 hevosvoimaa. Malliston huippuna lepää 260 hevosvoimainen V6, joka tekee jopa Superbin kokoisesta autosta ärhäkän tapauksen. 

Kuskin penkiltä uupuu jotain

Skoda Superb on onnistunut kokonaisuus, mutta jostain kumman syystä se ei herätä suuria tunteita. Superb on ajoltaan, alustaltaan ja tekniikaltaan erinomainen. Lisäksi se on hiljainen, mutta sitä jotain kokonaisuudesta valitettavasti uupuu. 

Ehkä se jokin on tunnelma. Vaikka Superbissa on nahkapenkit ja business-luokan versiossa hyvä varustelutaso, jää se silti saavuttamatta BMW:tä, Audia ja Mercedes-Benziä leimaavan eksklusiivisuuden tunteen. 

Matkustajien vinkkelistä tilanne on kuitenkin parempi, sillä tilat ovat ruhtinaalliset. Skoda riittää isommallekin perheelle, mikä onkin suurin etu suhteessa muihin E-segmentin autoihin.  Superb tarjoaa myös hinta-laatu -suhteen, johon kilpailijoilla riittää tekemistä.  

Tuomas Rajala

Kehuja: tilat, muunneltavuus, moottori, varustelu

Parantamisen varaa: arkinen tunnelma

Hinta alkaen : 29 012€
Moottori: 4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 170 hv (125 kW) / 4200 rpm
Vääntö: 350 Nm / 1750-2500 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 8,7 s.
Huippunopeus: 226 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 4,7 l / 100 km
CO2 päästöt: 122 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4833mm/1817mm/1511mm
Paino: 1562 kg
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Skoda Superb
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show