Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Skoda Yeti: Katumaasturi vai mikä? - Article - Nettiauto

Skoda Yeti: Katumaasturi vai mikä?

Koeajot 12.08.2009

Skoda sekoittaa autokaupan pakkaa uudella Yeti -mallillaan. Auto perustuu Octavian tekniikkaan, ja sen tunnistaa kyllä Skodaksi, mutta mikä se oikeastaan on autojaan?

Sisätilat ovat auton ulkomittoihin nähden runsaat. Etuistuinten säädöt riittävät kookkaillekin henkilöille nipistämättä kuitenkaan liikaa takana olijoiden jalkatilaa. Molempien etuistuimien korkeussäätö ja ristiseläntuen säätö varmistavat hyvän ajoasennon.

Takaistuimet voi järjestellä tilanteen mukaan väljästi kahdelle tai hieman tiiviimmin kolmelle matkustajalle. Istuimet voidaan myös kätevästi poistaa, jolloin tavaratilaa tulee käyttöön muhkeat 1,7 kuutiota.

Ensikoeajossa oli tarjolla kaksi malliversiota, bensiinikäyttöinen 1,8 TSI ja 2,0 TDI -turbodiesel. Molemmissa oli 6-vaihteinen käsivaihteisto ja Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto. Dieselmoottorissa oli yhteispaineruiskutus ja hiukkassuodatin. Moottorit täyttävät EU 5 -päästönormin vaatimukset.

Maantiellä auto tuntuu varsin miellyttävältä. Ohjaus on hyvä, jousitus toimii erinomaisesti, eikä hiljaiseen matkustamoon korvakuulolta erota, onko nokalla bensiini- tai dieselmoottori.

Ajettavuus on jokseenkin samanlainen kuin VW-emokonsernin vastaavankokoisilla henkilöautoilla. Vakiovarusteena oleva ajonvakautusjärjestelmä toimii yllättävän huomaamattomasti.

Kaupunkiajokin sujuu vaivatta. Kohtalaisen lyhyenä ja nelivetoiseksi hyvin kääntyvänä autona Yeti on sopivan ketterä kadunkulmissa ja pysäköintitilanteissa.

Auton kulutus ja päästöt edustavat omassa luokassaan huipputasoa ja kestävät mainiosti vertailun myös vastaavankokoisten henkilöautojen kanssa. Varsinaista ympäristöauton titteliä niillä ei kuitenkaan tavoitella.

Hyvien ajo-ominaisuuksien lisäksi Yeti tarjoaa maastokelpoisuutta, jonka perustana ovat lyhyet etu- ja takaylitykset sekä 18 sentin maavara. Lumimies-rinnastuksen katteeksi löytyy annos uutta tekniikkaakin.

ENTÄ mitä joutuu maksamaan Skoda Yetistä, jossa yhdistyvät tilavan henkilöauton ja kelpo maasturin ominaisuudet? Tietoa kannattaa muuten varmasti odottaa. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen auto.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/09
Osta ja lue koko juttu Skoda Yetistä

Comments

For sale - Skoda Yeti
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show