Sisätilat ovat auton ulkomittoihin nähden runsaat. Etuistuinten säädöt riittävät kookkaillekin henkilöille nipistämättä kuitenkaan liikaa takana olijoiden jalkatilaa. Molempien etuistuimien korkeussäätö ja ristiseläntuen säätö varmistavat hyvän ajoasennon.
Takaistuimet voi järjestellä tilanteen mukaan väljästi kahdelle tai hieman tiiviimmin kolmelle matkustajalle. Istuimet voidaan myös kätevästi poistaa, jolloin tavaratilaa tulee käyttöön muhkeat 1,7 kuutiota.
Ensikoeajossa oli tarjolla kaksi malliversiota, bensiinikäyttöinen 1,8 TSI ja 2,0 TDI -turbodiesel. Molemmissa oli 6-vaihteinen käsivaihteisto ja Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto. Dieselmoottorissa oli yhteispaineruiskutus ja hiukkassuodatin. Moottorit täyttävät EU 5 -päästönormin vaatimukset.
Maantiellä auto tuntuu varsin miellyttävältä. Ohjaus on hyvä, jousitus toimii erinomaisesti, eikä hiljaiseen matkustamoon korvakuulolta erota, onko nokalla bensiini- tai dieselmoottori.
Ajettavuus on jokseenkin samanlainen kuin VW-emokonsernin vastaavankokoisilla henkilöautoilla. Vakiovarusteena oleva ajonvakautusjärjestelmä toimii yllättävän huomaamattomasti.
Kaupunkiajokin sujuu vaivatta. Kohtalaisen lyhyenä ja nelivetoiseksi hyvin kääntyvänä autona Yeti on sopivan ketterä kadunkulmissa ja pysäköintitilanteissa.
Auton kulutus ja päästöt edustavat omassa luokassaan huipputasoa ja kestävät mainiosti vertailun myös vastaavankokoisten henkilöautojen kanssa. Varsinaista ympäristöauton titteliä niillä ei kuitenkaan tavoitella.
Hyvien ajo-ominaisuuksien lisäksi Yeti tarjoaa maastokelpoisuutta, jonka perustana ovat lyhyet etu- ja takaylitykset sekä 18 sentin maavara. Lumimies-rinnastuksen katteeksi löytyy annos uutta tekniikkaakin.
ENTÄ mitä joutuu maksamaan Skoda Yetistä, jossa yhdistyvät tilavan henkilöauton ja kelpo maasturin ominaisuudet? Tietoa kannattaa muuten varmasti odottaa. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen auto.
Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/09
Osta ja lue koko juttu Skoda Yetistä