Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Smart Fourtwo: Äänekäs kääpiöauto - Article - Nettiauto

Smart Fourtwo: Äänekäs kääpiöauto

Koeajot 20.02.2012

Vuonna 2003 kotimaatamme kohtasi suuri ilo kun Veho alkoi tuoda maahan automerkkiä nimeltä Smart. Nykyisin nämä pikkuautot ovat osa Daimler-konsernia. Pienikokoisista automalleistaan tutun Smartin autoja kutsutaan yleisesti nimellä kääpiöautot.

Alun perin Smartia oli Daimlerin lisäksi tuomassa markkinoille Sveitsiläinen kellovalmistaja Swatch. Smartin ajatuksena oli olla ympäristöystävällinen ja edullinen nuorisoauto. Trendikkäät kaupunkilaiset kuitenkin ottivat auton omakseen.

Suurissa miljoonakaupungeissa Smartit ovat näppäriä autoja. Ne voidaan parkkeerata normaaliin parkkiruutuun poikittain, joten auto menee pienempäänkin tilaan. Suomessa myynti on ollut maltillista, mutta miniautolla on kannattajansa.

Koeajoautoksi valikoitui Autokeskus Oy Herttoniemessä majaileva kaksipaikkainen Smart Fourtwo, jonka mittarissa on 61 000 pitkää kilometriä.

Vähän niin kuin auto, mutta pienempi

Array

Ensitunnelmat Smartin ratissa ovat lähinnä huvittuneet. Se on vähän niin kuin auto, mutta pienemmässä koossa. Ratissa kuljettaja ei kuitenkaan tajua ajavansa kääpiöautoa, vaan tunnelma eteen katsottaessa on kuin missä tahansa pikkuautossa.

Illuusion paljastuu kuitenkin siinä vaiheessa kun kuski intoutuu katsomaan taakseen. Smart loppuu siihen mistä normaaliautossa alkaa takapenkki. Hytti päättyy yllättävän tilavaan takakonttiin, johon saa mahdutettua kaupunkilaisen tarpeisiin riittävän määrän tavaraa. Istuimia on tosin vain kahdelle.

Smartin leveys on samaa luokkaa kuin moderneissa pikkuautoissa. Fourtwo vain vaikuttaa järkyttävän leveältä ilmestykseltä lyhyytensä ansiosta. Mittasuhteet ovat ulkoa katsottuna täysin pielessä.

Smart sutii ahnaasti liukkaalla


Smartin kyyti on yllättävä. Kitkarenkailla varustettu 800-kiloinen auto sutii pienissä vauhdeissa talvikelillä ahnaasti. Kaasua polkiessa takavetoisen auton perä irtoaa helposti ja lyhyellä akselivälillä varustettu Fourtwo käyttäytyy luisussa oikukkaasti.

Auto on ralliautomaisen raaka. Sen pienikokoinen kone rääkyy kuin viimeistä päivää ja tuo mieleen putkiviritteisen 60-lukuisen Fiat 500:n. Suoraan takapuolen takana sijaitseva koneen äänet kantautuvat hyttiin selkeästi.

Lyhyt akseliväli tekee hallaa myös normaalissa ajossa. Tuntuma on todella hervoton ja auto soutaa yli 80 km/h:n vauhdeissa ilkeästi. Kyyti on kauniisti sanoen turvatonta ja Smartin ratissa on turha hamuta pidemmille siivuille.

Olo on turvaton


Suurin ero Smartin ja mopoautojen välillä on se, että sillä saa ajaa kovempaa ja se on läpäissyt jonkin sortin kolaritestit. Yhteentörmäys suuren henkilöauton kanssa kovemmassa vauhdissa olisi todennäköisesti kohtalokasta. Harvoin auton ratissa on yhtä turvaton olo kuin Smartissa.

  • Array
  • Array
 


Kaupungissa auto osoittaa hyvät puolensa. Niitä löytyy kolme. Se on pieni, sen saa parkkeerattua pieneen tilaan ja liikennevalojen lähelle ajettaessa sen lasikatosta näkee kätevästi liikennevalojen vaihtumisen. Neljäs hyvä seikka on se, että se on jollain tavalla söpö.

Muita positiivisia seikkoja autosta on hankalaa löytää. Se on äänekäs, turvaton ja jotenkin karkean oloinen. Vaikka autossa on näennäisesti hyviä ominaisuuksia, osoittautuvat ne kehnosti toteutetuiksi.

Karski vaihteisto ja onneton tehoalue


Automaattivaihteisto on kummallinen. Vaihtaminen nykii voimakkaasti ja välillä kierrokset heittelevät oudosti. 700-kuutioinen moottori tuottaa ihan kelvolliset 61 hevosvoimaa, mutta siitä huolimatta auto omaa toivottoman huonon tehoalueen.

Sisätilat ovat äärimmäisen karut ja halpa hinta näkyy kaikessa. Smart ei tunnu olevan miltään osa-alueeltaan oikea auto. Pitkän pohdinnan jälkeen sellainen kuitenkin löytyy. Smart Fourtwon yhdistetty kulutus on nimittäin 4,8 litraa sadalla. Vastaaviin lukemiin päästään nykytekniikalla myös oikean kokoisilla henkilöautoilla.

Smartin pihaan kurvaaminen kirvoittaa lounasravintolassa keskustelun pikkuautojen älyttömyydestä. Kanssaruokailijat solvaavat kulkinettani ja luulevat sitä mopoautoksi. Parjaajat yllättyvät sen ollessa täysin liikennekelpoinen ja ajokortin vaativa auto. Mielipide ei siitäkään huolimatta muutu.

Smart dominoi parkkiruudussa


Pelkästään kaupunkiolosuhteissa operoituna on suurkaupungin ruuhkissa Smartin ostamiselle voisi olla järjellisiä perusteita. Sen ylivertainen parkkeeraamismahdollisuus yhdistettynä pieneen kääntösäteeseen tekevät Fourtwosta kätevän kaupunkiauton.

Pientä kokoa ja kohtuullista hiilijalanjälkeä arvostavalle ekoilijalle kääpiöauto saattaisi olla hyvä vaihtoehto, mutta ympäristöä voi säästää myös oikealla autolla. Hybridit kun pilaavat ekosysteemiä huomattavasti vähemmän ja ovat ihan oikeita autoja.

Smartia ei siis voi varauksetta suositella. Plussat ja miinukset listaamalla auton hankkija voi miettiä onko Smart sopiva kulkupeli itselle. Niin ja on autossa viideskin hyvä puoli. Harvan vuoden 2005 auton saa 61 000 km ajettuna alle 7000€:lla.

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Smart
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show