Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali - Article - Nettiauto

Suzuki Vitara Hybrid – jouhea manuaali

Play video
Koeajot 02.04.2020

Suzuki Vitara eli japanilaismerkin pikkuautoluokan eli B-segmentin katumaasturi on nyt tarjolla hybridinä.

Mistään Toyotan tapaisesta täysimittaisesta hybridistä ei Vitaran tapauksessa ole kysymys, vaan kyseessä on enemmän kevythybridi kuin aito hybridi. Vitara hybridissä on kuitenkin 10 kilowatin sähkömoottori joka tuottaa 50 newtonmetriä maksimivääntöä eli pelkästä start/stop-järjestelmän avustajasta ei ole kysymys. Hybridijärjestelmän akun koko on 0,384 kWh, kun vertailuna esimerkiksi sähköauto Nissan Leafissa on 40 kWh:n akusto. 

Hybridijärjestelmässä on valmistajan mukaan seuraavat toiminnot: jarrutusenergian talteenotto, polttomoottorin sähköavustus, käynnistysmoottoritoiminto, väännön täydennys ja lisäys sekä sähköinen tyhjäkäynti. Näistä mielenkiintoisin on polttomoottorin sähköavustus, joka pitäisi tarkoittaa jouheampia vaihtoja sekä sähäkämpää kulkua aiempaa pienemmällä kulutuksella. Hybridijärjestelmä on laskenut Vitaran CO2-päästöjä 15 prosenttia eli vanha 167 grammaa kilometriltä on nyt 141 grammaa per kilometri.

Konstailematon ja toimiva pieni katumaasturi

Array

Suzuki Vitara on ulkomuodoiltaan tyylikäs pieni katumaasturi. Sisällä se tarjoaa asialliset tilat neljälle aikuiselle tai kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Ohjaamo ei ole mikään tyylikkyyden riemuvoitto. Se ei ollut sitä Vitaran tullessa markkinoille vuonna 2015, eikä ole sitä edelleen, mutta tunnelma on konstailemattoman toimiva sekä laadukas ovissa ja kojelaudassa käytetystä kovasta muovista huolimatta. 

Kuskilla on hyvät oltavat. Istuin ei ole mitenkään erityisen vahvasti muotoiltu, mutta vastaavasti siihen mahtuu hyvin eri muotoiset ja kokoiset ihmiset. Kuski saa hyvin tukea oven kyynärnojasta ja keskikonsolin kyynärnojasta, joka liikkuu pituussuunnassa. Lattiasta ylös nouseva vaihdekeppi on ergonomisesti ihan hyvällä korkeudella miellyttävää manuaalivaihteisen auton ajamista ajatellen. Suzuki Vitara hybridin erikoisuus on siis manuaalivaihteisto. Edellinen manuaalivaihteinen hybridi oli Hondan CR-Z.

Takaistuimelle mahtuu iso ihminen hyvin istumaan ison kuskin taakse eli sisätiloista voi antaa plussa. Tavaratila on niin ikää yllättävän hyvän kokoinen. Tavaratilan pohjalevyn voi laskea alemmalle tasolle, joilloin syvyyssuuntainen tila kasvaa reilusti. Ylemmällä tasolla ollessa pohjalevy on samalla korkeudella laajennuksessa laskostettujen takaistuimien selkänojien kanssa. Simppeliä, mietittyä ja toimivaa.

Tarjolla yllättävän laaja mallisto

Suzuki Vitara on ollut Suomessa maahantuojalle tärkeä tuote. Se näkyy Vitaran monipuolisessa mallistossa. Vitara on tarjolla 112-hevosvoimaisella 3-sylinterisellä litraisella bensaturbolla, jota saa automaattina ja nelivetoisena. Isompi vaihtoehto 140-hevosvoimainen on 1,4-litrainen ja nelisylinterinen. Kyseinen vaihtoehto on tarjolla aina automaattivaihteistolla, mutta valittavana on on joku etu- tai neliveto. 

Näiden kahden automaattivaihteisen väliin hinnastossa asettuu uusi manuaalivaihteinen hyrbidi, jonka saa myös etu- ja nelivetoisena, ja joka irtoaa asialliset varusteet tarjoavalla GL:llä vajaan 27.000 euron hintalapulla. Parempi GLX-varustelu nostaa hintaa tasan 3000 eurolla. 

  • Array
  • Array
 

Asiallisen jouheaa kulkua

Ajossa uusi Suzuki Vitara hybrid on asiallinen kumppani. Hybridijärjestelmä totisesti sulavoittaa menoa, eikä manuaaliaskin hämmentäminen tuntunut Vitaran kanssa rasittavalta. Iloa lisäsi ajatus siitä, että kilpailijoiden lähes samanhintaisissa autoissa on vain etuveto, kun Vitara raapii joka kulmasta. Se on mainio lisä esimerkiksi huonokuntoisilla mökkitieosuuksilla.

Suzuki tuntuu niin paikalla vääntäessä ja kääntäessä kuin ajossa hyvin paljon samalta kuin Toyota. Se on laadukas ja konstailematon. 

Suzuki Vitaran ohjaustuntuma on hyvä ja auto kulkee 129-hevosvoiman polttomoottorin sekä 10 kilowatin sähkömoottorin voimin sähäkästi. Kulutus asettuu kaupunkiajopainotteisessa ajossa noin 7 litraan.

Uusi Suzuki Vitara hybrid on mainio vaihtoehto heille, jotka kaipaavat pieneen katumaasturiin nelivetoa, eivätkä pelkää manuaalivaihteistolla ajamista. Kaupan päälle saa asialliset tilat sekä laadukasta kyytiä kohtuullisella hinnalla.

Antti Liinpää

Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet 4WD GL+ 6MT Hybrid

Moottori:  4-sylinterinen,1,4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori + 10 kW sähkömoottori
Teho: 129 hv @ 5250 rpm
Vääntö: 180 Nm @ 5500 rpm
Huiput: 190 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,1 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: Manuaalivaihteisto
EU-kulutus: 6,2 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 141 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4175 mm/1775 mm/1610 mm
Omamassa: 1275 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 26 990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Suzuki Vitara
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show