Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tahtoo ponin: Ford Mustang V6 - Article - Nettiauto

Tahtoo ponin: Ford Mustang V6

Koeajot 10.01.2011

Ford Mustang on kiinnostava auto vaikkei olekaan virallisesti myynnissä Euroopassa. Kiinnostavuutta lisää vuoden takainen päivitys, jossa perusteellisimmin uudistuivat moottorit.

Vuoden 2011 malli esiteltiin amerikkalaiseen tyyliin hyvissä ajoin, jo vuoden päivät sitten. Suurimmat muutokset koskivat voimalinjaa, kun sekä moottorit ja vaihteistot uusiutuivat. Moottorit ovat nyt alumiinirakenteisia, entistä kevyempiä, tehokkaampia ja taloudellisempia.

V8:n iskutilavuus on kasvanut 4,6:sta viiteen litraan tuottaen nyt 307 kW ja 530 Nm, eli 75 kW ja 90 Nm entistä enemmän. Uusi 3,7-litrainen V6 on kenties vielä suurempi edistysaskel, sillä se korvaa jo yli 40 vuotta erilaisina versioina palvelleen, viime vaiheessaan nelilitraisen mutta alitehoiseksi (154 kW) käyneen V6:n. Tehoa on nyt lähes saman verran kuin vanhassa V8:ssa ja vääntöä 55 Nm vanhaa enemmän.

Kumpikin moottori on edelleen tarjolla sekä käsivalintaisen että automaattivaihteiston kanssa, mutta nyt vaihteita on molemmissa tapauksissa kuusi. Perävälitysvaihtoehtoja on tarjolla kaksi.

Muun tekniikan säätöihin kuuluu ohjaustehostimen vaihtaminen sähköiseen, joka myös paikkaa esimerkiksi tien kallistuksen aiheuttamaa vääntöä. Jousivakioiden ja iskunvaimentimien säädön ohella alustan toimintaa on pyritty kohentamaan jäykän taka-akselin pitkittäistukien muutoksella ja paksummalla kallistuksenvaimentimella.

Halvimman uuden Mustangin saa USA:ssa hieman yli 22 000 dollarilla (n. 16 500 €).

Pyysimme koeajoon V6-moottorilla ja automaattivaihteistolla varustetun version, joka osuu mukavuudenhaluisen asiakkaan hakukoneeseen.

Jo ensimetreillä selviää, että Mustangin olemus on jokseenkin tyyni, ei mikään urheiluauto vaan tyyliltään pikemminkin amerikkalainen henkilöauto.

Normaalissa ajossa vaihteisto vaihtaa siististi, ja tasainen ajo on helppoa. Rauhallisuutta korostaa kaasupolkimen pitkä liike. Maltilliseen ajotyyliin kannustaa sekin, että vaihteistosta puuttuu käsinvalintamahdollisuus.

Poljinta saa painaa melko syvään, jotta suorituskyvyn saa esiin. Mutta jos sen tekee, niin alkaa tapahtua.

Jos V6:n ääni ja voimat tuntuvat riittävän mutta ajettavuuteen kaipaa lisää jämäkkyyttä, Fordilla on listalla Performance Package. Se sisältää muun muassa GT-mallin jousituksen ja jarrut, 19 tuuman pyörät Pirellin urheilullisilla renkailla sekä ajonvakautuksen Sport-asetuksen.


Tiivistelmä TM:n 1/11 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Comments

For sale - Ford Mustang
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show