Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tesla Model 3 – Hypen arvoinen?

Koeajot 13.07.2019

Tesla Model 3 on kaikkien aikojen eniten ennakkoon varattu automalli. Nyt se on vihdoin täällä.

Tesla Model 3 lienee aiheuttanut kaikista automalleista eniten hypetystä etukäteen. Kun Teslan nokkamies Elon Musk ilmoitti firmansa valmistavan kansanautoksi nousevan sähköauton, autopiireissä kuohahti. Tai itse asiassa ennen kaikkea niiden piirien ulkopuolella.

Model 3 sai aikaan hyvin kaksijakoisen vastaanoton. Osa rakasti ja suurin osa vihasi. Sähköautot saavat usein maailmalla ja erityisesti Suomessa lokaa niskaansa. Sähköauto tuntuu monesti olevan syyllinen koko ilmastokeskusteluun. Enemmän ongelma kuin osa ratkaisua.

Mutta Teslan uusi malli teki sen, mihin normaalit autovalmistajat eivät ole koskaan pystyneet, keräsi kokoon järkyttävän määrän ennakkotilauksia. Koskaan aiemmin maailmassa ihmiset eivät ole jonottaneet automallia, jota ei vielä edes ollut olemassa.

Kun Model 3 vihdoin saapui markkinoille, heräsivät kriitikot: Harva se päivä sai lukea automedioista kuinka Teslat murenevat käsiin. Teknisistä ongelmista raportoitiin ympäri maailmaa. Niiden totuudenperäisyydestä ei voi olla aivan varma, mutta varmasti laadussa on paikoin ollut moitittavaa. Mutta toisaalta tilanne on sama myös muilla autovalmistajilla.

Autoilun tulevaisuus tänään

Array

Mutta onko Teslan Model 3 ollut kaiken hypen arvoinen? On ja ei. Sähköautopuolella se edustaa harvinaislaatuista ajattelutapaa. Auto on näyttävän näköinen, järisyttävän suorituskykyinen ja edustaa autoilun tulevaisuutta tänä päivänä. Lisäksi sen toimintasäde hakkaa suurimman osan muista valmistajista.

Kun Elon Musk aikoinaan kertoi uudesta kansanmallista, piti hinnoittelun olla 35 000 taalan tuntumassa. Se piti melkein paikkansa, sillä meillä uusi Model 3 irtoaa halvimmillaan 50 000 eurolla. Ja performance-versio maksaa reippaat 70 000 euroa. Lisäystä tavoitehintaan on reippaasti.

Jenkeissä hinnat ilmeisesti alkavat todella tuosta luvatusta 35 000 taalasta, mutta matka Eurooppaan on pitkä. Jos Teslan hinta olisi meilläkin tuo 35 000 taalaa, saattaisi sellainen eksyä melko monen käyttöautoksi.

Hinnasta viis, Tesla Model 3 on erinomainen sähköauto. Siitä löytyy paljon muista malleista tuttuja ominaisuuksia, kuten varsin lipevä ulkokuori. Model 3 näyttää pitkälti Model S:ltä, mutta on mitoiltaan kompaktimpi.

3,4 sekunnissa sataseen, ah

Voimalinja jaksaa edelleen puhutella, erityisesti nelivetoisena performance-versiona, jolloin 0-100 km/h kiihdytyksestä selvitään 3,4 sekunnissa. Tuolle lukemalle kalpenee suurin osa superautoistakin.

Halvin standard range -versio on sekin varsin liukas kaveri. Takavetoinen sedan kiihdyttelee sataseen 5,6 sekunnissa ja huiput ovat 225 km/h. Perusversion käyttösäteeksi luvataan 415 kilometriä, mikä on sähköautomaailmassa varsin hyvä luku. Long Range -versio jaksaa yhdellä latauksella 560 kilometrin matkan.

Talvella käyttösäde kuitenkin lyhenee ainakin viidenneksen kesäkelistä, mutta edelleen sillä hoitelee hyvin kaupunkiajon. Ongelmaksi muodostuu, kuten kaikilla sähköautoille latauksen hitaus. Sähköautolla pidempiä rupeamia joutuu edelleen suunnittelemaan polttomoottoriautoa enemmän.

Koeajettu versio on kaksimoottorinen Long Range Performance. 3,4 sekunnin reipäisy on kyllä juureva ja puhuttelee kyynisintäkin sähkövihaajaa. 

Vaikka kyseessä on Teslan halvin automalli, ei sitä käy karvoihin katsominen. Model 3 on laadukkaan oloisesti rakennettu auto, joka vakuuttaa ajokokemuksellaan. Sisusta on todella kliininen ja minimalistinen, mikä sopii hyvin yhteen ulkokuoren kanssa.

Uutta muotoilua sisällä

Model 3 poikkeaa hieman S:stä ja X:stä sivustan muotoilullaan, sillä sen kojelaudasta ei löydy perinteisellä kohdalla olevaa mittaristoa. Kaikki auton informaatio näytetään ohjauspyörän oikealla puolella olevasta näytöstä. Tähän kestää hetki totutella, sillä nopeusmittari on ikään kuin väärässä paikassa.

Uutta on myös se, että auton avaimena toimii puhelin ja vara-avaimena luottokortin kokoinen kortti. Perinteistä avainta ei ole, eikä sellaista kyllä osaa kaivatakaan.

Tesla onnistuu kerta toisensa jälkeen vakuuttamaan vannoutuneen automiehen puolelleen ennakkoluulottomalla tekemisellään. Vaikka markkinoilla on tätä nykyä monia hienoja automalleja myös sähköisenä, on Teslassa vaan jotain kummallisen tenhoavaa. Se tuntuu viis veisaavan menneestä ja perinteistä. Ja juuri siksi se on niin kiinnostavaa.

Tesla vaatii hieman uudenlaisen ajotavan opettelua, sillä moottorijarrutuksen talteenotto on kouriin tuntuvaa. Kun jalan nostaa kaasulta, jarruttaa auto voimakkaasti. Moottorijarru on polttomoottoriautoon tottuneelle melkoinen.

Ajettavuutensa puolesta Model 3 ei ole ihan yhtä sporttinen kuin Model S ja alusta onkin ensimmäinen asia, joka erottaa sen sporttiautoista. Suorituskyky onnistuu hämäämään niin, että Teslan ratissa alkaa ajatella kuin urheiluautossa. Ohjaustuntumakin antaa viitteitä sporttipuolelta.

  • Array
  • Array
 

Kilpailu kovenee

Tätä nykyä kilpailu sähköautomarkkinoilla alkaa olemaan jo kovempaa kuin muutama vuosi sitten. Tuolloin Tesla oli käytännössä ainoa sähköauto, joka tarjosi useamman sadan kilometrin käyttösäteen ja rouhean voimantuoton.

Viimeisimpiä yrittäjiä sähköpuolelle ovat mm. Jaguar i-Pace, joka on reippaalla suorituskyvyllä varustettu sähköauto, jonka käyttösäde lähentelee Model 3:n vastaavaa. Käyttösädettään on onnistunut kasvattamaan myös Kia e-Niro, Hyundai Kona ja Nissan Leaf Plus.

Enemmän Teslan kanssa kilpasilla lienee kuitenkin Audi e-Tron, jonka 335 heppainen sähkömoottori tarjoaa reilun 300 kilometrin käyttösäteen ja rouhean ulkokuoren.

Lopullinen vastaus siihen, onko Model 3 ollut kaiken hypen arvoinen, lienee kuitenkin myöntävä. Se tarjoaa sähköautomaailmassa kilpailukykyiseen hintaan auton, joka on tehokas, tyylikäs ja pitkän käyttösäteen omaava auto. Harmi vain, että hinta kipuaa meillä lähmmäs 50 000 euroa. Kymppitonnin halvempana se tarjoaisi paremman vastineen polttomoottoripeleille.

Tuomas Rajala

Kehuja: näyttävä kokonaisuus, ennakkoluuloton tunnelma, raju suorituskyky

Parantamisen varaa: lataus ottaa aikansa, pienehköt takatilat

Tesla Model 3 Long Range Performance:

Moottori: Kaksi sähkömoottoria: etu- ja taka-akselilla
Teho: 473 hv (353 kW)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 3,4 s.
Huippunopeus: 261 km/h
Vetotapa: Neliveto
Toimintasäde: 530 km
CO2-päästöt: 0 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4690mm/1930mm/1440mm
Hinta alkaen: 60 400€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Tesla Model 3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.